Monitor bez kábla a vývoj techniky

Po prechode na bezdrôtovú klávesnicu a myš oceňujem tento spôsob pokroku ale stále je to také nedokonalé…


O čo lepšie by bolo, keby súčasťou počítača už bolo bezdrôtové rozhranie pre ďalšie zariadenia. Odpustil by som si tým to dodatočné pripojenie klávesnice a myši, ktoré je opäť na drôtoch – moja klávesnica a myš totiž vyžadujú kolísku, ktorá je s počítačom prepojená tromi káblami (myš, klávesnica, napájanie). Káble mi teda zostali ako memento neporiadku okolo počítača.
O čo lepšie by bolo, keby aj monitory boli bezdrôtové (technológia prenosu obrazu už existuje) a jediným problémom by u nich bolo iba napájanie. Všetko by ale malo byť pekne v škatuli počítača.
O čo lepšie by bolo, keby externý disk nepotreboval prepájací kábel ale stačilo by ho len kdesi v dosahu položiť.
O čo lepšie by bolo, keby jedinými káblami do skrine počítača bol len napájací kábel a kábel do A/V zariadenia?
Alebo keby domáci počítač bola skrinka niekde v šuflíku a na stoloch by nam trónil subtílny monitor, klávesnica a myš?
Súvislosti: Entry to future computer technology: Hardware, HP offers peek at future computer monitors, Future Tech: 20 Hot Technologies to Watch

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Markoff píše:

    mat schovany pocitac ti nikto nebrani, klavesnica a mys sa zaobidu bez kabla, akurat ten lcd kmonitor musi mat nejak zamaskovany kabel, ale uz su urcite vysielace aj na to pripojitelne, len je to svina drahe riesenie rovnako ako rozvadzat AV signal z tv do videa po byte cez wifi co uz dnes vyrabaju iektore firmy ale je to neuveritelne predrazene ked si to porovnas s cenami wifi

  2. rony píše:

    [1] ved prave teraz je to len take prilepkovanie. mne konkretne vadi, ze ak chcem LCD bezdrotove musim vlastne cosi dokupit a postavit to niekde pri PC a prepojit to s PC kablom :)
    pritom stacila by integracia a standardizacia.

  3. dusoft píše:

    A co tak elektrina vzduchom, to by si nechcel?

  4. rony píše:

    [3] ano chcel, napriklad nabijanie bateriek v mobile, pda bez nutnosti pripojenia k nejakemu drotu. ach, ved to uz tusim preslo mediami :))