Toolbar: minimalisti a maximalisti

Maximalisti si pridávajú tri až štyri riadky toolbarov a radi by sa zlepšili aj zdvojnásobením Status riadka, vytešia sa aj postranným lištám Sidebar.
Minimalisti sa snažia poodrezávať z plochy zabranej týmito záležitosťami čo najmenej.
Osobne mám jediný toolbar v hornej časti okna prehliadača a v ňom najpoužívanejšie ikonky, menu a adresový riadok. Pod ním je ešte lišta s tabmi. Okrem obligátneho statusbaru už nič viacej.
S obľubou teda preriedim ikonky a snažil som sa to iste robiť aj s menu. Prvotne som extension Compactmenu použil na odstránenie nepoužívaných položiek v menu ale teraz mám výhodnejší tip.
Pravé tlačítko nad toolbarom. Vyberte voľbu Customize... a nájdite tam položku s názvom Menu a myškou ju umiestnite tam, kde máte originálne menu. Po uzatvorení ponuky s nepoužitými prvkami pre toolbary sa menu zredukuje iba na jednu položku s týmto názvom a máte na toolbare opäť raz viacej miesta. Výsledok si môžete pozrieť na obrázku.
Napadli ma ešte iné minimalizačné riešenia a to napríklad umiestnenie časti prvkov rovno do titulkového pruhu – na to zrejme ešte nie je nijaký nástroj.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Jiří Bureš píše:

    Vidím, že nejsem jediný minimalista :-) Dokonce máme v nástrojovce stejný počet ikonek.

  2. Piki píše:

    A čo takto F11?

  3. rony píše:

    mily Piky dakujem, ja NEPOTREBUJEM mat prehliadac po celej ploche monitoru.