Poďakovanie patrí SK-NIC

Chcem poďakovať somárom z citujem „EW Developers Team (zfm)“ za to hovadské zozložitenie registrácie domény .sk a viem, že sa toľko toho popísalo, že je to už asi dosť. No len pripečený idiot požaduje také neskutočné obštrukcie.
Veľmi rád by som tu vymenoval osobne mená zodpovedných za túto chujskú praktiku, kedy sa človiečik musí prehrabávať ich formulármi, posielať ich poštou a hlavne skloniť hlavu nad diktátorskými pravidlami, ktoré v dnešnej dobe činia z .sk domény spolok cirkusantov a čosi, čo sa len tvári ako poriadok.
Sakra milí majitelia hostingových firiem, to ste fakt takí slabí, že sa pokrčíte a budete tými nezmyslami okolo žiadostí a týchto chujovín otravovať každého jedného svojho klienta? Hovadiny, nezmysly, obštrukcie, všetko toto v ramci jednej posranej stránky!
Reálne:
zadáte si formulár F1 a vyplníte, ani nejdem hovoriť o dilemách v hlave človeka: ak nechcem zverejniť rodné číslo, mám zadať to alebo to? Ale ja chcem na živnosť, takže sa mi r.č. zverejní? Alebo nie? Alebo čo do prdele?
Prečo musí podať žiadosť človiečik priamo SK-NIC? Nech idú do prdele s argumentami prečo takto a nie inak!
Keď som pred dlhším časom kritizoval zmeny SK-NIC, tak som netušil, že v realite mi je až zúfalo zle z tých postupov!
Nepomôže mi ani vysvetľovanie, ani radenie, ku ktorému máte teraz chuť. Kurva ak môžete, tak preboha živého hostingári, buď niečo urobte alebo aspoň čosi. Veď je to buzerácia, nie seriózny prístup.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. dmiba píše:

    Ak podavas na zivnost, zadavas do F1 ico a nie rc, rc zadavaju iba fyzicke osoby nepodnikatelia a ako jedine musia podpisat zmluvu u notara. U zivnosti staci kopia ziv. listu a aby F1 podpisal majitel.
    Svojho casu sme ako maly registrator cosi skusali, ale po prisluboch velkych registratoroch (http://www.zpw.sk/), ze jednaju s ICANN sme to vzdali, nehovoriac o ignorovani nasej snahy prave zo stany tychto big registratorov.
    http://sk-nic.blog.sk/
    Staci si precitat ako sa ty „big“, co su asi big, k celemu tomu postavili.
    Dosledok, presiel pol roka Euroweb si ryzuje v pohode dalej. Vyzaduje tlacivo ku kazdej hovadine, napr. zakaznik menil sidlo, tak som musel vygenerovat tlacivo na zmenu udajov zakaznika, ktory ma mimochodom splnomocnil registrovat domeny rovnakym tlacivom s inou hlavickou, a to musel on podpisane zaslat spolocne s kopiou vypisu z OR do SK-NIC.
    Na internete maju curaci z SK-NIC elektronicky obchodny a zivnostensky register, ale zakaznik musi posielat kopiu vypisu z OR alebo ZR spolocne s podpisanou F1.
    Takyto system maju na svete asi len Madari a my Slovaci.
    Lenze co sa tyka peticie, aj ked bola medializovana, bola uplne zbytocna, lebo na nu kaslal Yegon, Webglobe, Euronet, nehovoriac o Nextre, Telekomunistoch a dalsej havaedi.

  2. rony píše:

    a nemaju teraz niektori zivnostnici RC ako svoje ICO? (fakt netusim – som z tych formularov debil a ako debil ich aj vyplnam)
    vies, mna by tie obstrukcie nesrali, keby buzerovali iba predajcov – cize firmy, co sa zaoberaju hostingom – ale co ma z toho klient, ked mu musi niekto vysvetlovat, ze okrem komunikacie s nim sa musi este obratit na akusi inu firmu a poskytovat jej pomalicky velkost topanok.
    napadla ma aj ina vec – proste hostingova firma bude registrovat domeny na seba pre svojich klientov a v ramci korektneho vztahu s klientom uzavrie s nim dohodu o odstupeni domeny, pokial ich obchodny vztah zanikne resp. o lahkom prevode na ineho poskytovatela hostingu. Ba dokonca by sa mohlo urobit „narodne tienove registracne centrum“, ktore by proste na seba bralo tie domeny a robila taky interface medzi hostingovymi firmami (a ich klientami) a SKnicom.

  3. a v com mas problem? ja to riesim tak, ze domenu regnem na svoje meno a je pokoj… gentlemani nevymreli :-)

  4. rony píše:

    [3] ved o tom pisem v [2] ale je to hlavne o tom, ci je to gentleman a pokial uz u neho nechcem byt, ci tu domenu pusti alebo nepusti.

  5. pepe píše:

    [3] domenu si na hostingovu firmu necha zaregistrovat len vymlety zakaznik, ktory nema o tom ani paru… Mne to hostingova firma spravila automaticky, bez pytania, zaregistrovali na seba, ked som to zistil, taky bordel som im tam isiel spravit, ze sa mi este tyzden ospravedlnovali – lenze vacsina zakaznikov su vymplety (v obore informatiky a veciach pribuznych), tak si nechaju takto zo sebou mavat…

  6. Ľuboš Kmeťko píše:

    Rony, živnostníci nemajú RČ ako IČO. DIČ živnostníkov malo dakedy podobu rodného čísla ale nedávno všetci dostali nové DIČ, ktoré už nie je rodným číslom.
    Inak je ten ich proces, samozrejme, otrasný najmä to, že tým musíš otravovať klienta. To aby som bol majiteľom domény svojho klienta sa mi ale nezdá košer i keď by som mu ušetril trochu starostí. Majiteľom domény by mal byť ten, kto na nej prevádzkuje svoje stránky.

  7. rony píše:

    [5] [6] pozrite z pohladu pohodlnosti by mi to mohlo byt naozaj jedno. taketo veci poriesi to co som napisal v [2].
    Okrem toho, CO TU BUDEM JA SPEKULOVAT, ked registratori su ti, co maju zabudnut na konkurencne reci a nutkanie si navzajom protirecit a do blba diskutovat po webovych strankach a pokusit sa o NORMALNE riesenie.
    Mna v priebehu 2 minut napadli 2, z toho 1 sa uz ako pozeram pouziva (aj ked [5] kvoli nemu robi bordel).

  8. DarkMaster píše:

    To si teraz nezazil, aka „radost“ je ved komunikujes s CZ NIC. Kedy chces hocico pozmenit, je to iba vel’a slozite. Nastesti mozes pouzivat sluzby registratorov, ktori maju iba levnejsie ceny za domeny. Aj tak sa obcas nevyhned, ved naprieklad musis odoslat svoj souhlas s pravidly, ktoera genialny CZ NIC vymyslel. Pakarna to je asi aj v nasej krajine.
    Maj sa a predem sa ospravedlnujem za chyby, lebo pisem blbe cesky i po slovensky :)
    DarkMaster,
    http://www.brouzdej.cz

  9. pepe píše:

    [7] samozrejme, ze koli tomu robim bordel – co si ma co ktosi na seba registrovat domenu s mojim obchodnym menom, pripadne priezviskom ak ide o personal page, ked si cez nich objednavam registraciu JA – to je obycajne chrapunstvo… nehovoriac o dalsich problemoch, keby som to nechal tak a hostingova firma skrachuje… kde sa domozem potom svojej domeny? cakat na uvolnenie? ani nahodou… Ak si hostingova firma registruje na seba, je to kradez.

  10. rony píše:

    [9] pepe to je okej, ale je tu x moznosti ako to riesit k spokojnosti vsetkych.
    tvoj pripad je trosku mimo samotneho problemu ;-)