Súboj LCD vs. CRT vyhrá Sony

SonyTakže predtým uvažované modely asi stornujem. U Neovo F419 ma odradil jeden jediný komentár používateľa pod ktorýmsi článkom. A to napriek tomu, že design tohto panelu je pre mňa príťažlivý. Samsungy si ponechávam ako poslednú voľbu „akože“ kvalitných čriev. Zostáva teda Samsung 910N alebo Samsung 193P s dosť radikálnym cenovým rozdielom.
Navyše som ale objavil predajcu LCD panelov s veľmi širokým sortimentom (avšak tam sú samozrejme maloobchodné ceny, čiže preplatím takých 5 tisíc).
Tam som ale našiel aj modely od Sony a tá rada s oblúkom pod obrazovkou a krytým zadkom (bez divných výliskov, nálepiek a iných blbiniek) je veľmi príťažlivá. Aj preto, že málokto myslí na to, že je občas vidno aj monitorov zadok.
Asi najlepší domov je Sony HX93B s parametrami: Obrazovka s vysokým jasom (450 cd/m2), kontrast 800:1 a svetelné čidlo s automatickým prispôsobovaním jasu. Zatiaľ som čítal o HX93B čosi na Živě (komentáre v článku sú priaznivé). Mimochodom, spôsob akým pracuje redaktor Živě, keď dostane DOC od výrobcu je úžasný, čo je vidno na príklade tejto stránky čo ma až zamrazilo, pretože je to COPY and PASTE ešte aj s „inštrukciami“ pre novinárov :-)
Ešte dôvody pre LCD:
žerie to asi 50W, kým CRT dajme tomu 150W. Čo by ale nemal byť jediný dôvod pri rozhodovaní, samozrejme.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Markoff píše:

    a je to zdravsie pre oci, zerie menej miesta na stole a nejde u toho menit rozlisenie, takze ked ma raz 1280 tak si menej nedas plus u toho existuju mrtve body…

  2. wa píše:

    ja som si onehda tiez vybral SONY. I ked to nakoniec skoncilo uplne inak. Povodne som si povedal, ze viac ako 15.000 Kc (bez DPH) za LCD nedam. Ale chcel som rozhodne aspo 19″. Tak som si nasiel velmi pekny SONY za 19.000. Objednal som ho, ale nasledne som sa dozvedel, ze je sice na webe v ponuke, ale ze uz ho nemaju a ze ani mat nebudu. Ze sa prestal dovazat. V priebehu nasledujuceho dna som zistil, ze ho uz nemaju nikde. :(
    Tak som si kupil EIZO za 24.500 (bez DPH) a som s nim velmi spokojny.
    Ide o investiciu na dlhe obdobie, takze asi setrit za kazdu cenu nema zmysel….

  3. rony píše:

    [2] ja to chcem do „obyvaku“ takze mierne viacej hladim na design a radsej cernej, pokial by to slo.
    Neviem sa vazne rozhodnut, EIZO je urcite fajn, no je to tesne nad hranicu, ktoru som pri ich „vzhlade“ schopny akceptovat.
    Bohuzial u LCD sa mi skor zda, ze ide o stastie – trafit kus bez vypadnutych pixelov je loterka trosku, kym u CRT som mal viacej jasno, co je dobre ;-)
    Okrem toho ma existencna nudza netlaci moc do noveho monitora, je to skor vo sfere rozmaru typu – boha, uz tyzden som si nic nekupil ;-)