Bloguje.sk a Atom globálne

Pred pár dňami sa na Bloguje.sk objavil Atom a dnes je už aj hotový global Atom, čo je feed s najnovšími príspevkami všetkých weblogov na Bloguje.sk s adresou:
http://www.bloguje.cz/globalatom.php čím dopĺňa terajší http://www.bloguje.cz/globalrss.php
Odporúčam jednoznačne Atom a to najmä v spojení s modernými čítačkami – najlepšie chutí s RSS Pointom ;-) Dôležitým doplnením je aj rozštrukturovanie informácií ako dátum vydania, autor, kategória. V kolónke pre kategóriu nájdete názov weblogu (čo by sa ešte mohlo zmeniť na skutočnú kategóriu príspevku z weblogu autora).
Bloggeri z Bloguje.sk už priebežne využívajú „one-click“ registráciu do FeedCat.net (katalóg RSS a Atom zdrojov „pre celý svet“).

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Piki píše:

    Tuto v Prahe hovoria, že „kovářova kobyla…“. Zašiel som do katalógu do sekcie weblogy/osobné filter-po slovensky a nenašiel som ťa tam. Tak som si dal vyhľadať na titulnej stránke vo vyhľadávaní „spravodaj“ Našlo ťa to. Nuž som klikol na na katralóg a zase si sa stratil. Keď som si dal v detaile tvojho záznamu zobraziť „Ukáž aktuálne správy!“ stalo sa nasledovné: Error: Feed is not available! (Môj záznam nie je na tom onič lepšie :-( )
    Je to výborný katalóg, ale za posledný mesiac s neho ku mne nikto neprišiel.
    Rozporuplné pocity.
    (aby som neplakal na nesprávnom hrobe, kópiu som zaslal na support@feedcat.net)

  2. rony píše:

    hm. k Error neviem nic povedat
    ale k tomu „kto z neho k tebe prisiel“ odpoviem lahko: RSS Point nacitava obsah katalogu a umoznuje vkladat feedy do citacky. Cize feedcat nie je mozno primarne pouzivany na „luskanie tisicov zaznamov“ za ucelom „prechodu na samotne stranky“ ci nebodaj na citanie prispevkov. Cize ziadny referer k tebe vlastne ani nepride.
    Diky za reportovanie chyb – to je najlepsia moznost aku je mozne urobit. Iste si totiz cital, ze povodny katalog bol topindex.cz a ten presiel riadnym prepracovanim na feedcat.net (najma sa zrusili casti, ktore robili cosi podobne ako weblogy.cz ci blogportal. Je to KATALOG a nie citacka ;-)

  3. Piki píše:

    Dnes som to pozeral a už je to OK.