Nedokážeme sa vysporiadať s primitívnymi e-mailami

Dnes mi jeden e-mail pripomenul môj starý príspevok o phishingu, ktorý je zaujímavý svojou aktuálnosťou a faktom, že od augusta 2004 sa nič nezmenilo. Naďalej „vymazávam“ e-maily so subjectom „Re [XX]“, naďalej je phishingový e-mail mimo záujem akýchkoľvek filtrovacích mechanizmov. Stále sa uvažuje o sprostostiach typu „upozorňovač v prehliadači“.
A stále sa na poštové servre valia desiatky e-mailov, ktoré filtrovať účinne nie je podľa mňa problém – je ich kvantum ROVNAKÝCH (akurát ja ako jednotlivec nemám čas obnovovať si identifikačné reťazce a ani nemám vhodný nástroj na to).
Prečo to spomínam: zauvažujte so mnou. Chyby prehliadačov bývajú „patchnuté“ rádovo v dňoch. Objavený vírus sa v priebehu hodín dostáva do antivirových spoločností. Ale dôsledky ich činnosti sú dlhotrvajúce. A phishing je priam ignorovaný. Ešte aj ten posraný spam už akotak filtrujeme. Kto má záujem na tom, aby sa s phishingom nič nekonalo a len plano kecalo o jeho škodlivosti, trestnosti?

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. pepe píše:

    Urcite ufoni – maju zaujem vykradat nase konta, lebo u nich vladne financna kriza. Pre nich je to beztrestna zalezitost, lebo nasa legislativa na nich nesiaha. A antiphisingove aktivity su umyselne brzdene americkou vladou, ktora si pravidelne uziva v ufonskych letoviskach. Preto uz ani nelietame na Mesiac (a ani inde), aby to neprasklo…

  2. rony píše:

    [1] ano s tym umyslom som to napisal. Je nutne na nich ukazat.

  3. pepe píše:

    len mam pocit, ze nedavno, ked Bush ohlasil snazenie sa o let na Mars, tak tym len tych ufonov asi vydiera, asi malo platia… sakra, co z toho len bude…