Elektronicky organizovaný život

Trošku nadnesený titulok a príspevok sa bude zaoberať iba „zlepšovaním“ PIM v mobilných zariadeniach.


Najprv si prečítajte článok s radami ako pracovať s položkami kalendára, úlohami v PIM. Predpokladá sa nerozlučná dvojka: PIM aplikácia v desktope, synchronizácia a PIM v mobile. Ja viem, sú tri.
Článok v stručnosti: Úlohy v PIM sú Vašou pamäťou a centrom odpovedí na otázky „Nezabudol som niečo urobiť?“, „Nedal mi šéf nejakú úlohu?“, „Môžem prijať ďalšiu úlohu?“. Zapisujte si čo máte urobiť v PIM aplikácií a môžete si dovoliť zabúdať. Úlohy sú aj dobrým záznamom o tom, čo som urobil a to dokonca v časovej línií.
Kategórie sú najdôležitejšia vec, až potom je práca v PIM naozaj užitočná. Preto vždy priraďte udalosti a úlohe kategóriu. Vytvorte si aj svoje kategórie. Škoda, že „veľký“ Outlook neumožňuje v okne položky PRIAMO jedným klikom zadať kategóriu (alebo predvypĺňať intuitívne kategórie). Proste: jedzte kategórie, sú dobré.
Pokiaľ toho aj tak máte dosť, môžete si pamäť resetnúť Oxiosom.
Na maily neplatí dnes už asi nič. A preto prichádza zázračný šém a mal by umravniť prílev synchronizovaných e-mailov v mobile z „veľkého“ Outlooku. Pripravil ho pre Vás Microsoft a tento zázrak nazval OMM.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. pphammer píše:

    Škoda, že „veľký“ Outlook neumožňuje
    Velky Outlook to umoznuje robit automaticky pri vytvoreni len to treba spravne zadefinovat.