Predlžovací VGA kábel nefunguje

Občas som sklamaný a tentoraz to tiež vyšlo. V nádeji a náhlom popude som si kúpil „predlžovák“ VGA kábla. K monitoru mám „štandardný“ kábel a bodol by dlhší pre lepšie skrytie. Kábel „roline“ vyzeral pekne, trošku hrubší ako originál (bude dobre tienený), konektory masívnejšie, cena v pohode.
Doma som odpojil originál a k počítaču pripojil novučký predlžovák a naň napojil originál. Bomba. Len po štarte počítača si OS akosi nevedel overiť aký to monitor má pripojený (a zasa sa mi rozhodili ikonky na desktope!!!). Pokus nainštalovať driver monitora zlyhal a už viem, že niektoré káble nie sú „plne“ kompatibilné.
Už aby sa obraz z PC prenášal do monitora inak ako káblami.
V predajni som ešte videl pekný kábel ako stvorený pre prepojenie PC s televízorom: SCART a na druhej strane bežný jack a S-Video na obraz. Dĺžka 10 metrov zabezpečí voľnosť interiérových riešení. Ale nekúpim ho, som totiž konsternovaný a asi kvôli tomuto božiemu znameniu…

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. dusoft píše:

    Prenasanie inak ako kablami je vystavovanie sa bezpecnostnemu riziku ako hrom. Si pamatam, ze kedysi sa obraz z telky zo ZX Spectrum dal chytit na antenu aj v miestnosti vedla.

  2. rony píše:

    to moze byt kludne zalozene na paketovom prenose digitalnej informacie. Najprv hladajme riesenie zmysluplneho prenosu obrazu z PC na monitor bez kabla a potom riesme tvoju poznamku ;-)

  3. Piki píše:

    Riešenia už existujú. Principiálne je monitor upravené PDA a tak je to prepojenie počítač – počítač pomocou sieťovania vzduchom. Vlnovú dĺžku si vyberte podľa vkusu a aktuálneho pokroku v rýchlosti. Tým je vyriešená aj poznámočka od [1]