Padli Smartmedia, padli Compact Flash, padnú Secure Digital?

HP v istej časti svojej produkcie akosi plánovite zabudne na formát SD a ponúkne iba akýsi semiformát miniSD. Vidno, že „trh“ s formátmi pamäťových kariet pripomína skôr sopku. A Pompeje sú plné zákazníkov…

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Bolek píše:

    mne minule padla SDcka. Rovno na zem. Nastastie sa jej nic nestalo:-)
    Ale vsak ono to postupne pada. Za sumu za ktoru som pre dvoma rokmi dostal 128MB teraz dostanem 512MB.

  2. pepe píše:

    Ak myslis v titulku „padli“ ako ze sa uz nepouzivaju, tak ohladne CF sa mylis, pouzivaju sa v profi a poloprofi pristrojoch…

  3. rony píše:

    [2] padli v zmysle, ze cenovo je dnes SD minimalne konkurencieschopne voci CF. Navyse uz mierne prevazuju SD svojou agresivnostou.
    Profi pristroje su riesenim mensieho poctu ludi ako bezna spotrebna elektronika. Ano, viem o digitalnej kamere postavenej na sade SD kariet. Vyraba ju Panasonic. To ale neznamena, ze nie sme na vrchole zaujmu o CF, ktory bude uz iba klesat.

  4. rony píše:

    v titulku som mal napisat skor „padaju CF“ ako „padli“.

  5. pepe píše:

    [3] V kontexte clanku som to skor povazoval za „nepouzivanie“… Ale ja sa casto mylim :-)

  6. pepe píše:

    [3] „profi“ – jasne, mas pravdu… „poloprofi“ – vid. amaterske digitalne zrkadlovky – to je uz tiez bezna spotrebna elektronika :-) a tam CF stale vladnu i u novych modelov.

  7. rony píše:

    sme v skoro v stave v akom boli pred casom Smartmedia, kedy boli suverenne najlacnejsie ale uz vtedy nastupovali razne CF a existovali SD. K tomu prisiel format xD a kedze Smartmedia boli produktom 1 firmy, rychlo „odisli“. Teraz sa vynorili akesi miniSD, ktore zacal HP povazovat v casti svojej produkcie ako jediny format kariet, co pri sile HP v tomto segmente moze cosi znamenat.
    Fakty, ze CF nadalej drzi primat v kapacite kariet je irelevantny fakt, ktory sa moze rychlo zmenit a aj tak od istej kapacity vyssie su tieto CF karty vyuzitelne v inom segmente (mp3 prehravace ci spominane poloprofi zariadenia).
    Tahakom spotreby su zariadenia s cenou pod 10 tisic a to su jednoduche kompakty a male mp3 prehravace. Dovolim si tvrdit, ze v pocte predanych zabudovanych mechanik pre pamatove karty ma mozno xD ci SD vcelku dost silnu poziciu ale tam sa nakupy medii nepohybuju v oblasti, kde je suverenne CF.