OOo 2 nainštalované

Pretože som si už zvykol na OpenOffice.org tak som si preinštaloval českú verziu 2.0, ktorá by sa mi podľa všetkého mohla páčiť – zrejme je dokonca trochu rýchlejšia pri štarte (barličku v tray vypínam). Pindalom: používam výhradne formáty XLS a DOC práve za pomoci OpenOffice.org a zatiaľ som nenarazil na žiadny problém (vraj existuje šanca aby dokument v OOo vyzeral inak ako v MSO, ja som si to nevšimol zatiaľ).
Prihliadnutím k tomu, že OOo dostávam zadarmo je výkon tohto balíka nieže obdivuhodný – pridaná hodnota k počítaču je takmer nekonečná :-) (našťastie v pomere cena / výkon nedochádza k deleniu nulou).

Môže sa Vám ešte páčiť...

12 komentárov

  1. sys.admin píše:

    OO je proste skvely aj s jednou sqelou ficurkou – vie vyrabat pdfka :-)
    v nemecku je vraj velmi rozsireny vo firemnych prostrediach a to vraj v dost vyznamnom pomere voci MS – aj ked pravda som to blizsie nezistoval….

  2. rony píše:

    Hej ja prave na nom mam rad to PDFkovanie, jednym kliknutim totiz exportujem cast dokumentu skriptom.

  3. sloper píše:

    a ja mam zas OO vyhradne koli exportom do PDF ;-) Uz som vyskusal vselico, ale OO ako PDF export je najsikovnejsi – otvorim, ulozim…
    OO je skvela utilitka pre export DOC a XLS :-)

  4. dusoft píše:

    Ja na PDF pouzivam PDFCreator, co je open source tlaciaren – ma to vyhodu, ze tlacit mozem aj z inych programov.
    Inak si OO nevem vynachvalit ani ja. Minule mi dosiel divny dokument (v OO vyzeral divne), tak som ho otvoril na inom pocitaci vo Worde a vyzeral tam tiez divne – chyba bola na strane MS zjavne (alias jedna jazykova verzia bola nekompatibilna s druhou?)…

  5. rony píše:

    [4] ano, ja som si vsimol u jedneho Araba, ze prebootoval do arabskeho Windowsu kvoli arabskym dokumentom. Problem bol dokonca aj s nazvami suborov – file s arabskym menom sa nedal ani nacitat v anglickom Windows. Nejde mi to do hlavy, pretoze MSO je predsa multilingual…

  6. Piki píše:

    Možno budem za ignoranta, ale „neopýtaš sa, umrieš sprostý“. Tak teda:
    Načo vám je v klancelárskej praxi PDF formát?

  7. rony píše:

    [6] u mna konkretne: chcem cast – cize nie cely – dokumentu zverejnit a to vo formate, ktory je finalny – PDF je finalnym formatom – je urceny k distribucii, prezeraniu, tlaceniu ale nie urceny k dalsiemu pozmenovaniu. Zaroven mi toto vsetko umoznuju skripty v OOo, kde cely export mam rieseny „jednoklikovo“. Pretoze vlastnim aj Adobe Acrobat, viem, ze moment exportu do PDF v OOo je neporovnatelne nepostrehnutelny voci tomu istemu za pomoci dvojky MSO a Adobe Acrobat (zrejme plati aj na PDFCreator). V principe by som mohol pouzit makro na export casti dokumentu do toho isteho formatu ale povazujem to za zbytocnu komplikaciu – v pripadoch, ked povazujes svoje „vypocty“, svoj vzhlad tabulky za svoj majetok, tak neposkytnes zdrojovy tvar „nepriatelovi“ ;-)

  8. Mirun píše:

    já jsem viděl pár dokumentů, který v OO vypadaj trošku jinak, tuším výpis z účtu z ČSOB z internetbankingu, všechny sloupce měly šířku 1 znak a výšku kam až to šlo :), tam to není velký problém, stačí dát default výšku řádku v Calcu a ono se to srovná, a pak jsem viděl tabulky dělaný v Excelu, kde vypadaly normálně, ale v Calcu se to celý rozsypalo a musel jsem je komplet předělat, problém byl v tom, že je dělal člověk, který se v Excelu teprve učí, a zplichtil to nějakým zběsilým způsobem s chybama a ruzně sloučenýma buňkama, Excel to ignoroval ale v Calcu to byl běs a nešlo to nijak opravit, jen udělat znovu.

  9. 2ge píše:

    Pridam sa do diskusie. Som rad, ze OO je vo verzii 2.0, priznam sa, nemam ho nainstalovany (a ani nemal), ale velmi silno rozmyslam, ze uz konecne vymazam windows z mojho kompu a vrhnem sa na linux (ubuntu pravdepodobne, bsdcka mam na servroch).
    Zaujma ma, ci je mozne exportovat z MSO do OO nativneho formatu.

  10. Ruziklan píše:

    [8] rony pisal pre nas pindalov, aby sme nepindali. Tak nepindam, lebo kto nezazil, neuveri a inac vcelku suhlasim s jeho argumentmi. Najma ten o cene si doma neviem vynachvalit :-)
    [5] PDF v kancelarskej praxi je sikovna vec. Ziaden vtak ho nechtiac nahodou nepozmeni, co u DOCov a XLSov permanentne hrozi. V podstate sa standardne ako PDFka distibuuju dokumenty v „stabilnej“ verzii, ktoru nie je dovod menit a najma ako DOCy dokumenty, u ktorych sa ocakava zasah (najlepsie cez Track changes).
    A este je tu argument velkosti, co pri obmedzenych velkostiach mailovych schranok tiez nie je bezvyznamne.

  11. Václav Jan píše:

    Dobrý den, PDF vytvořený nelze jednoduše změnit, u nás jej používají konzultanti, protože se jedná o „de facto“ read-only dokument pro většinu uživatelů.

  12. Václav Jan píše:

    Komentář ke stabilitě 2.0. Nainstaloval jsem a používám intenzivně, v prezentacích se občas zhroutí (mimo jiné i tím , že je zde hodně nových funkcí). Data se mně nikdy neztratila, recorvery funkce je velmi dobrá !!!