RSSOwl 1.1.3 v inštalačnom teste

RSSOwl je čítačka pre viac operačných systémov a v mojom inštalačnom „rozbehteste“ som odskúšal Windows verziu. Po stiahnutí a spustení opäť klasický výber jazykov a vybral som miesto podozrivej „Slovenscina“ radšej istejšiu „Cestina“. (-)
Ďalší priebeh inštalácie je klepaním na „pokračujúce“ tlačítka a čítačka sa rovno spustí. (+) Do otvoreného okna prehliadača zároveň zobrazí readme, pričom mi prepíše rozpísaný príspevok (-) ;-)
Napriek zvolenému jazyku je čítačka prednastavená do angličtiny (-)
Vzhľad je príjemný, pôsobí uhladene. (+)
Prvým krokom je import OPML, ktorý prebehol zázračne rýchlo (zrejme neobehá zdroje kvôli načítaniu doplnkových informácií). (+)
V nastavení som teda opätovne zmenil jazyk na Češtinu (opäť nedôverujem slovenskej vlajke s popisom Slovenian). (-)
Z používania: dosť mi vadí, že v strome zdrojov vľavo musím dvakrát poklepať, aby sa zobrazil zoznam „feedov“ v hlavnom okne. Dosť ma to mätie. (-)
Načítavanie zdrojov je rýchle (+) ale nenašiel som voľbu „aktualizuj všetko“ (-)
Čítačka obsahuje podporu záložiek, takže sa vlastne každý zoznam feedov každého zdroja otvorí vo vlastnej záložke. (+)
Po zapnutí voľby „Používať externý prehliadač“ v nastavení sa stránky otvárajú do záložky môjho prednastaveného prehliadača a nie do záložky čítačky. (-)
Čo závidím? Tie spomínané záložky, tie som chcel aj v RSSPointe. Bohužiaľ technické zázemie neumožňuje renderovať stránky v čítačke jadrom Gecko, takže -až- tak ma to nemrzí.
Funkcie čítačky som ďalej príliš netestoval avšak je to hodne konkurencieschopný program, povedal by som, že mierne jednoduchší ako RSSPoint, ktorý aj v základnej verzií ponúka niektoré veci naviac (a iné zasa má RSSOwl).
Pri príležitosti výročia spoločného štátu upozorňujem práve na čítačku RSS Point, ktorá vznikla zo spoločnej česko-slovenskej spolupráce!

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. smirnoffff píše:

    Používám linuxovou verzi, takže mluvím o ní.
    Při spuštění se mi jazyk nastavil automaticky na češtinu. V nastavení jazyků je u slovinštiny slovinská vlajka, ne slovenská (ony jsou podobné ;-) Slovenština mezi jazyky chybí (jak komu… ;-).
    Tlačítko na obnovení všech zdrojů tam je, viz http://holasi.net/pix/proweb/rssowl.png