Spameri navždy vopred

Vieme, že na vychcanosť emailových spammerov sa môžu detekčné a filtračné systémy iba doťahovať – akonáhle spammeri prejdú na nejaký okašľávací systém, tak tieto systémy musia dodatočne analyzovať zmenu správania a prispôsobiť sa jej.
Preto spammeri do emailov pridávajú popri otrepaných síjálisoch a vi hrách aj sadý náhodne generovaných písmenok či slov opticky pôsobiacich ako súvislý text práve na preváženie algoritmov, ktoré ich filtrujú.
Najväčším objavom spammerov je absolútny email, ktorý bayesjánmi prejde. Jeho kompletný tvar nasleduje:

From: fgds546dsnmkyuysx@fggnmursas.com
To: nny434gbjhgcjnj@hbxbh.com
Subject: bsdsryr457jtgjvdshghnjh
Body:
Bfghghb, ghnnbc!
bvb ds fhgjnysovbps fdsm;lkfd fd,mfgm fdsgfmn fdjewj; poqwgd 45 h fddsf sa fgfg hj 76u esflks dfg hgjh hg dfds gfg.
Gbgfgh. Aghfgh hg hg.
PS: Tfgg, gfgf njhj45?

Podľa vyjadrení odborníkov, spammeri používajúci tento tvar obsahu emailu konečne stvorili absolútny spam, voči ktorému je bajezján bezmocný. Poslednou položkou, ktorú filtre spoľahlivo odhaľovali bol totiž predmet ponuky a kontakt. Ich odstránením je ochrana voči tomuto spamu nemožná a konečne bude doručený príjemcovi bez nudného prefiltrovania.
Súčasťou náhodného vzorca je aj vyriešenie problému zberu adries príjemcov, ktorý bol konečne nahradený jedným z najväčších objavov spammerských laboratórií – už dávno nie je dôležité komu a koľko spamu odošlete a preto je zber adries zbytočný a adresy sú pri každom spustení odosielacieho programu generované náhodným sledom znakov.
Spammer používajúci tento posledný objav dokonca už ani nemusí platiť drahé pripojenie k internetu. To bol mimochodom vedľajší efekt činnosti softwaru ku ktorému sa prekvapivo dopracovali pracovníci Spam Software Labs. Celkové uspokojenie z počtu odoslaných spamov sa dostaví už po dvoch hodinách behu tohto softwaru, ktorý generuje desať tisíc mailov za sekundu a to aj bez spominaného pripojenia k internetu.
PS: písané na námet skutočne zaslaného spamu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Bolek píše:

    Xyhdf ah aehvet qrwjc 59 qgrgre grqcvgbh. Nmtnb vtwvszvv weehxce ojgerpjg. Rklwncv gregm erq.
    PS: Tqweojhf feqwj flwekqf
    PS2: ifhqhjc wkqdmn

  2. dusoft píše:

    Kexmu ogtxmi kahdgr otucmb jnmnz? Elk asdkaso nxbvue xbhqw oiew mnc…
    TGHXHJ!

  3. Rado píše:

    Akí spammeri? O čom tu vlastne rozprávaš? Btw, kúpte Viagru na http://www.viagra-spam.sk! Skvelé ceny!

  4. Mirun píše:

    No, možná by bylo ještě lepší zmenšit velikost textu spamu, a to tím způsobem, že by se vynechal předmět, komu, odesílatel i vlastní tělo. Jednak by se daly mejly generovat daleko rychleji pouze funkcí return(#0), díky ménšímu trafficu by se dalo posílat mnohonásobně více mejlů a bayesem by to nešlo odfiltrovat, protože kde není co, nedá se porovnávat.

  5. 2ge píše:

    Toto je blbost. Viem ako funguje bayes, ale staci k tomu pridat slovnik. (chcem prijmat anglicke/ceske/slovenske maily) a je po probleme. Ak sa v texte bude nachadzat viac ako XY% textu, ktory nieje v slovniku, bude mail oznaceny nejakym flagom + sa budu aplikovat zname pravidla.