Weblogy.sk – webová čítačka

Pri spustení weblogy.sk som dostal tento mail:

Cielom projektu Weblogy.sk je sustredit dobre informacie o webe, webdesigne a Internete na jednom mieste. Chceme priniest navstevnikov na dobre
slovenske, ceske aj svetove blogy, stmelit webdesign blogersku komunitu na
Slovensku.
Weblogy.sk stahuju kazdych 30 minut hlavicky zaujímavych sprav zo sveta
webdesignu a Internetu, pricom sa zameriavaju na blogy webdesignerov a
odbornikov na Internet. Citanim Weblogov ziskate vyborny prehlad o aktualnom
diani vo svete webdesignu a internetovych technologii.
Weblogy.sk prevadzkuje obcianske zdruzenie Internet pre vsetkych (IPV),
ktoreho cielom je podporovat slovensky Internet. Dalsim podobnym projektom
IPV je jeden z najcitanejsich IT dennikov na Slovensku Inet.sk (ktory je
prave v stadiu redesignu), a projekt o moznostiach internetoveho pripojenia
na Slovensku PripojSa.sk (ktoreho obsah sa este dokoncuje).
Prepis spravy najdete na www.weblogy.sk/index.php?action=about.

Chcem naznačiť môj postoj k webovým agregátorom tohto typu a to včítane weblogy.cz: podľa môjho názoru ide o prežúvanie tej istej témy – skript, si sťahuje RSS kanály a zobrazuje ich na stránke. Zrozumiteľnejšie: triviálny nápad, triviálna realizácia, triviálne „presúvanie“ dát a podávanie v obligátnom webovom kabáte. Nič prevratné, nič geniálne. Navyše v týchto projektoch ide o automatizovaný hluchý/slepý naťahovač posledných článkov s jasného okruhu zdrojov. Bez väzieb, bez prisudzovania dôležitosti, dôveryhodnosti. Proste nič, čo by aspoň trošku pomohlo.
Preto nemôžem ani pri najlepšej vôli odlišovať jeden webový agregátor povýšiť nad iný alebo jeden odsúdiť.
Pokiaľ by som to urobil, prejavím sa ako lúzer neschopný akéhokoľvek úsudku mimo potreby utrieť si okolie konečníka po vyložení nákladu hrubého čreva. Ten, čo to urobil s radosťou a okamžite ako mu preskočila iskra medzi oboma bunkami v hlave, spôsobil dve veci: salvy smiechu a s podivom sa pripojili niektorí zainteresovaní z konkurenčného projektu, aby si v rámci pózy kopli. Chlapci milí, ani Váš projekt nie je ničím výnimočným a ani ten, do ktorého ste si prišli kopnúť na weblog lúzra. Skúste prehltnúť pocit hanby a poďme ďalej.
A nabudúce, keď hocikoho napadne „senza projekt“, skúste ho prejsť testom invencie bez sebamasáží typu „jú jaký design“. Pomohlo by to viac k smerom k uznaniu ako to „sebauznávanie sa“. Poplácavať sa po pleciach pred pisoárom je pomerne nebezpečné :-)
Na vyššie uvedený mail som odpísal:

> viac ako nakopirovanie php skriptu stahujuceho RSS kanaly, co je nenarocna
> vec by zaujali
> projekty, ktore maju viac invencie ako dalsi z desiatok webovych
> agregatorov ;-)
> to je ale moj osobny nazor ;-) chapem, ze je to nenarocny projekt, ktory
> ma urcite prevazit svojim pozitivom
> (zviditelnit sa) pred mojou poziadavkou na inovativne sluzby ;-)
> Naozaj nic v zlom – kto sa snazi ma vzdy bod ;-)

Čiže služby tohto typu mi neškodia, nevadia – proste ich nevyužijem. A to aj preto, že ich je priveľa :-)
Update: jeden čitateľ zjavne nepochopil, že nejde o kritiku projektu weblogy.sk ako takého. Tak to radšej zdôrazňujem: Aj keď sa mi weblogy.sk nejaví ako „náročný“ a invenčný projekt, vôbec ho nekritizujem. Je mi fuk, ze niekto investuje čas do niečoho, čo amatér naskriptuje s použitím voľne dostupných knižníc. Sorry, je to realita. Ale naozaj som mal zámer poštekliť niečo iné. Je mi ľúto, ale súvislosti su veľmi dôležité. A doprdele! Tú poznamku pri formulári na komentár tam mám pre koho – pre srandu králikom?

Môže sa Vám ešte páčiť...

27 komentárov

  1. Jaro píše:

    >>Čiže služby tohto typu mi neškodia, nevadia – proste ich nevyužijem. A to aj preto, že ich je priveľa :-)
    Existuje na Slovensku rovnaká alebo podobná služba? Môžte uviesť odkaz?
    Ja osobne využívam túto službu každý deň. K celej kritike len pár slov, kritizovať je ľahko, avšak vytvoriť nejaký projekt je už ťažšie. Vyžaduje to zručnosti, čas a nápad. U projektu weblogy.sk by sa dalo čo to vylepšiť. Nič nie je dokonalé.
    Môžete uviesť odkaz na nejaký projekt, ktorý ste realizoval? Rád by som porovnal jeho kvalitu s vašou kritikou.

  2. Juraj Bystricky píše:

    Proti gustu ziadny disputat, je to Vas osobny nazor. Vam podobne sluzby nesedia, no stovkam inych ludi vyhovuju a pouzivaju ich. Najvacsia chyba by bola robit zo svojho nazoru vseobecnu pravdu. Jednoducho, kolko ludi tolko chuti, a tu sa objavuje velka skupina ludi ktory su proste odlisni od Vas – a vyuzivaju http://www.weblogy.sk Na tom nie je nic zle :-)
    Ja som rad ze to ludia pouzivaju, a to bol aj zmysel. Priznavam, ze jedina inovacia na Weblogy.sk je rozdelenie medzi slovenske, ceske a svetove zdroje. No nie sme Google aby sme inovovali ako na beziacom pase a zavadzali AJAX (momentalne). Aj ked verim ze v buducnosti sa je na co tesit.
    Mimochodom, webovu RSS citacku nie je az take jednoduche naprogramovat. Vznikaju problemy okolo rozdielnej diakritiky zdrojov a rozdielnych formatov zdrojov. Tiez Weblogy.sk je plne automaticka citacka (na rozdiel od Weblogy.cz ktora sa mi zda ze potrebuje zasahy adminov pri filtrovani prispevkov ap.)

  3. Kozo píše:

    Neda mi, ale musim suhlasit s Ronym, ze vela invencie tam nebolo a pri vsetkej ucte k Tvojim (Bystro) schopnostiam si myslim, ze az take tazke nakodovat nieco podobne nie je. Je to vlastne len dalsi klon niecoho uspesneho vo svete, prelozeny do nasich malych pomerov. Nic nove, nic prevratne, ale nase. Naozaj to staci ?

  4. Juraj Bystricky píše:

    Kozo: „Je to vlastne len dalsi klon niecoho uspesneho vo svete, prelozeny do nasich malych pomerov. Nic nove, nic prevratne, ale nase. Naozaj to staci ?“
    Kozo, myslim si, ze v sucasnom internete je skoro nemozne vymysliet nieco 100% unikatne. Mam na mysli unikatny uspesny projekt, 100% unikatny, ktory este nikde neexistuje. Ak aj vznikne „unikatna“ myslienka, v zapeti „je vymyslena niekym dalsim“ z druheho konca sveta. Alebo uz proste existuje davno. Myslim, ze to tak je vdaka obrovskemu mnozstvo ludi, vdaka obrovskemu internetovemu trhu, na ktorom sa kazdy snazi uspiet a presadit.
    Uvediem priklad zo skusenosti: Dlho sme si o jednej myslienke vo firme mysleli, ze sme vymysleli super unikatnu vec, ktora nikde nie je. Dlho sme tomu verili, aky sme super kreativni a inovativni (podrobnosti nechcem rozvadzat), a naraz bum! objavili sme podobnych projektov na svetovom internete hned niekolko :) Pekne nas to schladilo :) Pritom povodna myslienka (v nasom case a na nasom mieste(!) ) naozaj pochadzala od nas.
    Ale to uz sme odbocili do filozofickych uvah…

  5. dusoft píše:

    Mozno Rony aj Kozo mieria tam – ze vy ste nic nove nepriniesli a naozaj je to iba kopia desiatok kopii. Ale pre mna uzitocna, ja ju raz za cas navstivim.
    Ad filtrovanie prispevkov – chvalit sa automatikou nie je rozumne, prave preto tam mate balast, ktory sa vobec netyka internetu (denne niekolko sprav uplne ineho zamerania).
    Ad novota vs. unikatnost – nikto po vas nechce nieco, co este nebolo vymyslene, ale poviem ti v skratke – weblogy.sk je naozaj projekt-kopia bez akejkolvek invencie. Robili ste ho v dobe, ked Web 2.0 fical uz niekolko mesiacov, napriek tomu ste si z Webu 2.0 nezobrali nic. Skoda, aj to Ronymu (a nielen jemu) zjavne chyba – hodnotenie je tiez crta, ktora sa da realizovat za 15 minut, nebudem, pisat o takych veciach ako tagy, ktore dnes povazujem za nutne.

  6. Juraj Bystricky píše:

    Dusoft: iste vymysliet sa asi toho do Weblogov da vela. Od hodnotenia az po personalizaciu (no na to su uz dnes aj ine sluzby).
    Ide o to, urcit ciel sluzby, a ten splnit co mozno najefektivnejsie (kazdy tuk programatora do klavesnice nas stoji cas (peniaze)).
    Ciel Weblogov je podporit slovensku odbornu blogersku komunitu – priniest viac navstevnikov na blogy, zvysit zaujem o vase blogy, o vase osoby a kvalitne clanky :) Mozno raz budu na titulke Weblogy.sk iba slovenske zdroje…

  7. rony píše:

    vsetkym, co sa neurvale brania: precitajte si na weblogu jedneho ceskeho tinezera nieco o weblogy.sk a pochopite suvislosti a ze mojim clankom vlastne branim vase pravo urobit takyto projekt a najma fakt, ze on zdoraznuje genialnost myslienky takychto webovych agregatorov.
    Ja to popieram. Nic viac.
    Aj [1] aj Bystro, naozaj nemate dovod voci mne argumentovat cimkolvek. Ale nemozete mi popriet, ze myslienka weboveho agregatora je neinovativna, neinvencna a tudiz musi kopirovat iny webovy agregator aj keby nechcela.
    Pokial chces napad, tak ti ho dam: agregator, ktory nieze iba nasype spravy dohromady.
    Chcem sluzbu, ktora bude sledovat temy, kategorie, zameranie, formulacie, klucove slova a postupne bude robit nieco, co robi Bella na svojom weblogu, ked prerozprava cele noviny SME v jednom clanku.
    Pokial dokazete urobit takuto sluzbu, tak super. Pretoze zmensite pocet slov, ktore musim pre ziskanie prehladu precitat. Ale tento napad nerozvijajme tu a teraz. Jasne? ;-)

  8. rony píše:

    ako som prebehol vasu diskusiu, Bystro:
    zacal si sa branit voci mojmu clanku a v [6] nakoniec uznavas, ze nakoniec ste na weblogy.sk nemali tolko casu, ved je to koniec koncov charita atd atd.
    Takze tusimze mal ten rony asi aj pravdu.
    Ale musim zdoraznit vetu: nevadi mi ta sluzba, proste ju nepouzivam. Pokial ju kazdy pochopil, tak znamena: tym, ktori ju pouzivaju asi nieco prinesie. Cize nepopieram navstevnost a popieram usudky niektorych, ze kritizujem tak, aby weblogy.sk po mojej zdrcujucej kritike padli do pekiel. To nie.
    Ale aura vynimocnosti, ktoru si kazdy autor vybuduje by nemala prevazit nad invenciou.
    ps: ta automatika, prave to kritizujem ;-)

  9. rony píše:

    Aby ste znovu pochopili, stred clanku medzi citatmi nekritizuje autorov weblogy.sk ani weblogy.cz, naznacuje, ze ti, co sa snazia skopat pod ciernu zem weblogy.sk v prospech genialnej weblogy.cz to nerobia z objektivnych dovodov. A to som mimoriadne mierny vo vyjadreniach. ;-)

  10. Piki píše:

    K článku: Zdá sa mi, že za niektorými vetami je čosi viac, čo nebolo vypovedané/zalinkované. Mám pocit že nejaké súvislosti, z ktorých vyplýva? nejaké prestrelka medzi webovými agregátormi v SK/CZ prostredí mi unikla. Utvrdzuje ma v tom aj fakt, že citovaný e-mail som dostal 4.9.2005, čo je už naozaj dávno.
    [2] Naprogramovať? Ak ste to programovali od základov, tak je to v tomto prípade mrhanie intelektuálnym potenciálom. Stačí pospájať už existujúce riešenia (open source) a vzniknú rovnaké črevá ako ste vy programovali. Pod programovaním si predstavujem vytvorenie naozaj niečoho nového, čo sa budú snažiť iný obšľahnúť/kúpiť (komerčné) alebo implementovať (open source). Viem o čom hovorím, nejaký agregátor som si polepil aj ako neprogramátor a nemá problém ani s kódovaním :-)
    [6] Takéto ciele? A neostal ešte nejaký zámer náhodou radšej nevypovedaný? ;-)
    Napriek tomu: Vytvorenie akéhokoľvek!!! projektu na doméne .sk alebo v slovenskom jazyku, alebo určenom pre slovensky hovoriacich užívateľov je chvályhodné. Je tu žalostne málo obsahu (sem ste neprispeli), žalostne málo služieb, ktoré aspoň trochu vyzerajú a niečo prinášajú priemernému užívateľovi slovenského internetu.

  11. tomáš b. píše:

    ja mám RSS weblogy.sk hodené do http://www.google.com/ig (ako jedna len zo šiestich vecí) a je to pre mňa užitočné ako služba, kam pozriem, keď nemám čo čítať (lebo pridávať si tam RSS všetkých tech blogov by bolo priveľa informácií vzhľadom na čas, ktorý tomu chcem venovať)

  12. Jaro píše:

    Myslím, že väčšia filtrácia príspevkov na weblogy.sk nie je momentálne možná a to z jediného dôvodu – na Slovensku zatiaľ neexistuje dostatočné množstvo blogov aby každodenne zaplnili titulnú stránku weblogy.sk.
    Je tu plno odborníkov, ktorí rozumejú blog networks, RSS čítačkam atď. Prečo miesto nekonštruktívnej kritiky nedať hlavy dokopy a nevytvoriť niečo „inovatívne“? Alebo vylepšiť projekt weblogy.sk. Som si istý, že jeho autori budú len radi.

  13. Kozo píše:

    ad [4]: Samozrejme, ze vymysliet nieco unikatne a nove je v sucasnosti dost tazke. Prave preto, pokial uz idem nieco take dat do kopy, tak argument „je to slovenske, je to nase“ je dost slaby. Treba pridana hodnota, ktora prave tu chyba. Ako pisal Piki [10] a dava mi za pravdu, tak s pohladu kodovania to az taky vykon nie je. To ze nie je cas je sice dolezite, ale pre vas, nie pre pouzivatelov. Co sa tyka Tebou spominaneho filtrovania, tak dobry spot je u Futureho: http://blog.phuture.sk/archives/2005-11-25T01_36_01.html
    A aj ked sa opakujem. Netvrdim, ze ste to robit nemali, ale stale tam nieco chyba. V mojom pripade aj dovod preco tam chodit. Urcili ste si ciele a tie podla Tvojich vyjadreni [6] ste si aj splnili. Urobili ste unikatny projekt na slovenske pomery. Lenze net nepozna hranice. A vtedy otazka znie: Neboli tie ciele male ?

  14. rony píše:

    [12] preco? mam desktopovu citacku ;-) vyhovuje mi a svoju invenciu vrham tymto smerom :-) (spolupracujem na vyvoji). Ma zopar unikatnych funkcii a vcelku slavi uspech medzi pouzivatelmi. Tych si chce autor citacky udrzat a preto ma aj mna, aby som sprostredkuval iny pohlad na jeho projekt. vid. rsspoint.net
    zaroven istym sposobom spolupracujem na projekte http://www.bloguje.sk, co je prvy cesky a aj slovensky blogovaci hosting.
    Ostatnu spolupracu si uz nepamatam ale tieto dva mi vcelku stacia ;-)
    Ako napisal piki: volnych skriptov na realizaciu agregatora je vela :-) projekt by ma zaujal nejakymi uzitocnymi funkciami. Ale pokial je to viacmenej zhodne s blogportal.hlava.net, tak nejavim ziadny zaujem o „dalsi“ v rade. Naozaj nie, prepacte mi to ;-)
    a premyslat na ploche Slovenska v suvislosti s internetom? Nie, nenutte ma to ;-)

  15. sloper píše:

    [10] „nejaké prestrelka medzi webovými agregátormi v SK/CZ prostredí mi unikla“ – pricina nie je medzi agregátormi v SK/CZ, ale v realnom krutasovi – vid. „protislovenska“ aferka z vikendu…
    [9] „…naznacuje, ze ti, co sa snazia skopat pod ciernu zem weblogy.sk v prospech genialnej weblogy.cz to nerobia z objektivnych dovodov“ – presne tak, tuto domnienku v suvislosti s realnym krutasom som autorom cz agregatora adresoval i ja, neverejnym sposobom vcera rano.

  16. Juraj Bystricky píše:

    Piky: „Je tu žalostne málo obsahu“
    – Myslim ze toto uz dnes neplati. Uz to nie je zalostne. :)) (mozno bolo pred 3-4 rokmi) Viac optimizmu prosiiiim!! :)
    Jaro: „Prečo miesto nekonštruktívnej kritiky nedať hlavy dokopy a nevytvoriť niečo „inovatívne“? Alebo vylepšiť projekt weblogy.sk. Som si istý, že jeho autori budú len radi.“
    – Suhlasim. Ak sa chce niekto zapojit, budeme velmi radi! :) Cakam ponuky na majle… ;)

  17. rony píše:

    [16] poviem ti na tu vyzvu toto: pokial nemas vlastnu invenciu, necakaj, ze poprerabas weblogy.sk a nieco z toho vznikne.
    Ja mam napriklad napad, ze mi NIECO bude posielat v rozsahu jednej SMSky prehlad toho, co sa deje a hlavne, co ma zaujima. Staci to ako napad?
    Prejdi si prosim to, co som ti poslal emailom.
    Kto cita spravodaj, ten vie, ze si obcas zanadavam ako sa kazdy snazi hrat s trivialitami na svojom piesocku aj napriek tomu, ze ide o utrpne triviality. Cize musi budovat cosi „slovenske“ ale „nase“, aj ked hned vedla je ekvivalentny a zavedenejsi projekt.
    Kolkokrat mi nejaky slovak ofrflal bloguje.sk ci rsspoint, ze to nie je projekt slovensky a tym padom on musi, aj pri prislovecnom nedostatku casu, programovat svoj. Motame sa na nizkej urovni.
    Zaujimavy projekt? napr. last.fm

  18. dusoft píše:

    Skoda, ze je last.fm zrovna offline for maintenance, pozriem neskor.
    Kazdy tu nejako do open source (alebo inych projektov ako sluzba verejnosti) prispieva a nemusi sa tym nevyhnutne chvalit, nie je problem si to dohladat.
    Ak mozem prilozit jeden odkaz (a na Slovensku to plati dvojnasobne):
    http://www.techcrunch.com/2005/11/21/companies-id-like-to-profile-but-dont-exist/

  19. rony píše:

    [18] hej, ledva to spomenies a maju busy day ;-)
    last.fm: inak je to audioscrobbler, ten si iste videl.
    Nejde len o opensource aby nevznikol dojem, ze invencne napady su len tam ;-))) alebo ocenime iba take ;-)
    Proste mi obcas leze krkom, ze viacmenej sa zoberie cudzi projekt a vyslovene sa prida iba jedina hodnota: slovencina/cestina. Ale to je tema na dlhe debaty, po ktorych mam obcas pocit, ze nech radsej take projekty nevznikaju, lebo su ‚pre nedostatok casu‘ take ake su.
    Je velmi malo vynimiek a vsetky som spomenul: bloguje.sk, rsspoint.net, estranky.cz (snad som neurazil tych, co som menoval davnejsie a sem som ich nezahrnul) ;-)
    U vsetkych troch mam pocit, ze autori presne kapli na to, co chybalo v momente vzniku. Navyse maju uzasny potencial prijimat pripomienky a nielen ulisne podavane „hej, mily moj genialny, a toto by sa ti nepacilo ako funkcia?“.

  20. Jaro píše:

    Nerad odbocujem od temy ale uvedene priklady mi nejako nesedia:
    bloguje.sk – ako tak na to pozeram je to ceska sluzba na slovenskej domene. Autori sa ani nenamahali zmenit UI do slovenciny. nebola teda najvacsia kritika weblogy.sk to, ze je to cesky projekt prelozeny do slovenciny? bloguje.sk je na tom este horsie, alebo sa mylim?
    rsspoint.net – klasicka desktopova rss citacka. to ze je nabita funkciami nie je nic inovativne, skor by som povedal ze mnoho funkcii je tam zbytocnych a vyuzije ich minimalne percento uzivatelov.
    estranky.cz – to vyzera ako zaujimavy projekt. pozriem sa na neho blizsie neskor.

  21. rony píše:

    [20] Jaro preboha ziveho, uz sa nestrapnuj, tu nejde o kritiku Weblogy.sk!! precitaj si celu diskusiu a prestan sa spravat ako decko na pieskovisku!!!
    Ked dojdes na dovod a kam smerujem napisanim clanku, tak vyhras asi IQ cenu ;-)
    Prepac mi to, ale uz si ma nastval, male decko: pohania mu kolaciky, tak slapne cudziemu do jeho kolackov. Boha jeho ;-)

  22. Jaro píše:

    Neuchylujte sa k osobnym utokom, k nicomu to nevedie.
    Mozte mi teda vysvetlit co ste teda tymto clankom chceli povedat ak tvrdite ze nejde o kritiku projektu weblogy.sk? Moje nizke IQ mi to neumoznuje pochopit. Precital som si clanok dvakrat a stale mi z toho vychadza, ze kritizujete nulovu inovativnost tohto projektu.
    Nejde mi o obhajobu projetku weblogy.sk. Chcem len pochopit, co je na tomto projekte zle. Rad by som osobne prispel k jeho vylepseniu.
    Mozte prosim odpovedat priamo na moje otazky? V tejto diskusii som ich polozil uz niekolko, neboli vsak nidky zodpovedane. Zopakujem ich:
    1. „Čiže služby tohto typu mi neškodia, nevadia – proste ich nevyužijem. A to aj preto, že ich je priveľa :-)“
    Existuje na Slovensku rovnaká alebo podobná služba? Môžte uviesť odkaz?
    —————————————–
    2. Uvadzate projekt bloguje.sk ako priklad inovativneho projektu. projektu weblogy.sk vycitate jeho neinovativnost. mozete v kratkosti vysvetlit rozdiely medzi tymito dvoma projektami?
    ——————————————-
    3. Mozte mi teda vysvetlit co ste teda tymto clankom chceli povedat ak tvrdite ze nejde o kritiku projektu weblogy.sk?
    ——————————————-
    Vopred dakujem za vecne odpovede. A skusme to tentokrat bez urazok ;)

  23. rony píše:

    [22] neutocim osobne, ale cital si si aj komentare? napr. komentar [10] a [15] sa trafil, ze mi ide skor o kritiku jedneho „kritika“ weblogov.sk, viac ti uz nenapoviem.
    Na weblogy.sk nie je naozaj nic zle. Iba je to dalsi z rady mnohych, ziadna „genialna“ vec. A to genialna spominam prave v urovni porovnania weblogy.sk a weblogy.cz
    Vies co? napis mi email, poslem ti doplnujuce informacie, z ktorych vznikol moj prispevok.
    A pre druhykrat, poriadne si precitaj Podmienky pre komentar. Dakujem.
    V tejto diskusii mozes klast cokolvek a nemusi ti byt zodpovedane. Preco? Pretoze som to povedal aj v komentare [21].
    A neobvinuj ma z osobnych urazok, nic take sa ani v komentari [21] nestalo. Nepouzil som jedinu urazku.
    Tak ta znovu prosim, nestrapnuj sa tu :-) uz to pochopil dufam aj Bystro, o co mi vobec ide. Koniec koncov, dovolujem si vopred kazdeho komentujuceho upozornit dolenizsie pod komentarom, ze komentare doporucujem tym, co ma citaju dlhsie, pretoze im moze uniknut pointa. A tebe unikla a stale ti to nedoslo. Sakra.

  24. Juraj Bystricky píše:

    Musim dat za pravdu Jarovi. Z tvojho clanku, Rony, sa da len velmi nejasne zistit ako to vlastne myslis. Z hladiska pouzitelnosti by tento clanok ziskal odomna 0 bodov. Mam rad jasnu a zrozumitelnu formu vyjadrovania.
    Zo vsetkych clankov a komentarov okolo Weblogy.sk (nie len na tomto webe) si odnasam toto: Zase sa ukazala typicka vlastnost. Ked cesky programator naprogramuje Weblogy.cz, zozne chvalu a potlapkanie po pleci (od ceskych kolegov). Ked slovensky programator naprogramuje Weblogy.sk (ktore vnasaju novy prvok, hoci maly) zozne vlnu kritiky a negativne komentare (od slovenskych kolegov). Dakujeme.
    Uz nehovorte o inovaciach, cielom Weblogov nebolo inovovat!! Weblogy su presne take, ake sme ich navrhli a ake sme ich chceli spravit. Vyhradili sme nan urcite zdroje, a tie sme pouzili. Som presvedceny ze najefektivnejsie ako sme mohli. Ak by sme chceli inovovat, urobili by sme to! Ak chcete inovativne Weblogy – naprogramujte si ich!
    Mal som zachovat svoju zasadu a do diskusii sa nevyjadrovat.

  25. rony píše:

    [24] velmi nerad, musim na to povedat toto: „Podmienky pre Váš komentár: …ste pravidelný čitateľ tejto stránky, …“
    K veci: to ci som zahadny ako sybila alebo nie som zvazil a zamerne napisal tak, aby to pochopil ten, co dva dni pred tym sledoval iny, vaznejsi problem. Weblogy.sk sa do toho dostali prave vykonstruovanym obvinenim na inych strankach a tak som sa rozhodol ich pouzit pre svoj ucel, ktoreho zmysel ludia NENAVSTEVUJUCI SPRAVODAJ ZJAVNE NEPOCHOPIA a nemienil som im v prispevku nijakym sposobom pomahat.
    Nemusis sa trapit (k tomu zozinani kritiky): u mna je na tom aj weblogy.cz rovnako. Zhodne so vsetkymi prisprostastymi neinteraktivnymi a neinteligentnymi presuvacmi dat teda agregatormi sprav. Pripadaju mi blbe, zbytocne, neumele, nic neriesiace. A znovu jak verklik musim dopovedat pre blbych: tym nevylucujem, ze niekomu pridu ako uzitocne.
    Na to to vykontrujem: nie ani weblogy.sk nepriniesli na slovensko nic nove. Je to len jesitnost autora a nic viac. Ber to tak ako som to povedal a bez snahy urazit ta alebo bagatelizovat tvoju pracu. Proste si sa namakal a to beriem ako fakt.
    Bystro, ako keby si necital moj mail, preboha ziveho!!! Urob to, poslal som ti tam jeden link. A kurnik, spytaj sa mejlom, ak niecomu nerozumies. Uz mi fakt s Jarom pripadate ako deticky v skolke, ktore si predvadzaju hracky a ofrflavaju ine, pripadne pozaduju od inych aby sa ukazali svojimi. Preboha ziveho!!!
    Ja si svojimi prispevkami nenarokujem boziu pravdu ani sa nesnazim o uplnost a zrozumitelnost. Pisem pre tych, co dokazu pochopit aj po tom, ako im vysvetlim aspon par okolnosti.
    A stale tocite uplne o niecom inom!!! Preboha ziveho, uz si si otvoril tu stranku, co som ti poslal? Vies ako som sa smial tomu vyjadreniu „teamu weblog.cz“? Ti tiez nepochopili PRECO vznikla tajomsia kritika weblogy.sk, ze vobec neslo o masirovanie ega autorov weblogy.cz. Uz to preboha ziveho POCHOPTE DOPRDELE.
    Bystro, chcem ta mat za bystreho, inteligentneho a sikovneho cloveka aj nadalej, prosim Ta, tak mi nekaz dojem!!! ;-)

  26. Piki píše:

    [16]Ak napíše bloger o čomkoľvek po slovensky, je na prvej stránke a v 80% prípadov na prvých 5. miestach v google. To je pre mňa indikátor, že kvalitného obsahu na kvalitných stránkach je žalostne málo.
    [24]Vďaka tomuto článku sa na mňa(nový článok na mojom SME-blogu) z weblogy.sk prišlo dnes pozrieť 5 návštev za 5 hodín. Do tohto článku to bolo 5 za týždeň. Ako sám píšeš, tento článok (tu na spravodaji) v podstate ani nie je o weblogy.sk, ale o nejakých nejasných princípoch, takže sa nedá považovať za relevantný a kvalitný vo vzťahu k propagácii. Reklamu ti ale urobil dobrú. č.b.t.d k bodu 16.