Client Customisation Kit pre Firefox

Iste poznáte Internet Explorer Administration Kit IEAK. Niečo podobné je CCK pre Firefox.
Teraz som si ho odskúšal a beriem ako fakt, že je možné v istom smere modifikovať Firefox pre pohodlnejšiu inštaláciu prednastaveného balíka. Napriek tomu si myslím, že ponúkané možnosti sú buď slabé alebo komplikovanejšie ako by mohli byť.


Čo nemá:
– CCK nevytvorí kompletnú inštalačku Firefoxu a nejako sa mi nepodarilo vytvoriť ako modifikačný balíček, ktorý pustím na štandardný čistý Firefox,
– veľmi rád by som riešil aj sadu rozšírení, neviem prísť na to, ako ich tam pridať,
– mohol by prevziať aktuálny stav Firefoxu a to vrátane veľkosti okna a jeho polohy, toolbarov a ich zloženia, nastavení v rozšíreniach, uložených hesiel v Password manažeri, zoznam povolených sajtov pre popupy a pod.,
– mal by vedieť blokovať isté funkcie Firefoxu, ktoré nechcem v korporátnom prostredí aby boli vo Firefoxe dostupné,
– musí vedieť napr. manipuláciu s používateľskými CSSkami,
– mohol by si vedieť updatovať prípadne zmeny v korporátnom balíčku funkciou tichého update…
Je toho hodne, no prvý bod je veľkou podmienkou, aby to CCK zvládal sám od seba.
Autor má konkrétne skúsenosti v korporátnom prostredí s nasadzovaním podobných technológií. Osobne realizoval vlastné balíčky IE v IEAK a je schopný profesionálnej práce v prostredí Active Directory pre vytváranie scenárov „šírenia“ softwaru v korporátnej sieti vrátane riešenia distribúcie nastavení operačného systému.
Mimochodom CCK je výraznou prednosťou pre Firefox!
O CCK som písal aj v máji 2005

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Fifteen píše:

    och taketo nieco by potesilo moje srdce administratorske … ale ked hovoris ze rozsirenia sa asi nedaju pridat tak moje nadsenie ochladlo mierne … vyskusam vsak co sa da urobiti so softverom tymto :-)