Server prekladateľov rozšírení Firefoxu

Ultimátne riešenie! BabelZilla je server, na ktorom autor rozšírenia zaregistruje svoj výtvor a aktívni návštevníci môžu v rozhraní serveru poprekladať jednotlivé texty.
Výhoda voči našim lokálnym riešeniam lokalizácie rozšírení je zrejmá:
– nemusí sa čakať na autora prekladu, či bude sledovať verzie rozšírenia o ktoré sa stará a či má čas ho aktualizovať,
– nie sme závislí na tom, čo stránka so zoznamom lokalizovaných rozšírení poskytuje,
– nemusíme sa vlastne v stavbe rozšírení vyznať, stačí predsa vedieť prekladať a to je dosť.
via psBlog
Ako pracovať v BabelZille?
Najprv si vytvorte konto, pošle Vám aktivačný e-mail a potom už môžete prezerať rozšírenia na BabelZille a veľmi triviálnym spôsobom ich lokalizovať – klepnete na ňu, aktivujete sa ako prekladateľ daného rozšírenia a vec je vybavená. Samotný preklad môžete robiť aj postupne, vidíte stupeň prekladu. Veľmi dobrá vec je upload rozšírení – môžete si vybrať svoje rozšírenia a uploadnúť ich na BabelZillu. Skúsenosti sú také, že rozšírenia s uvedením anglickej locale prekladať idú. Vyskúšal som si uploadnúť dve tri rozšírenia, napríklad rozšírenie del.icio.us prekladať ide.
Ešte poznámka: po uploade del.icio.us a poznámke jedného s adminov som si uvedomil, že nemožno len tak uploadovať, čo ma napadne :-) Takže buď prekladáte rozšírenia, ktoré tam už sú alebo sa dohodnete s autorom rozšírenia, že tam jeho rozšírenie bude pridané.
Možno by stála za reč sekcia s privátnymi sadami rozšírení, aby sa to mohlo preložiť a popritom vybavovať kontakt s autorom.
Osobne si myslím, že BabelZilla je jedno z najlepších riešení pre lokalizáciu rozšírení a dávam ho do pozornosti teamom Mozilla.sk a Czilla.cz!

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. dusoft píše:

    pekna myslienka. v podstate na styl wikipedie, ale preklady.