Navrcholu.cz sdelení

Podľa tlačovej správy Navrcholu.cz:

„Je určitě zajímavé, že část uživatelů má stále v oblibě užší okna prohlížeče (800 pixelů a méně), přestože jejich monitor jim nabízí větší možnosti. Vzhledem k tomu, že takové nastavení používá pětina uživatelů, je to jasný signál pro tvůrce webových stránek, aby na ně nezapomínali. Nejlepším řešením je v takovém případě schopnost stránek přizpůsobit se velikosti okna prohlížeče,“ připomíná Tomáš Krause, vedoucí projektu NAVRCHOLU.cz.

Ja by som si predstavoval toto: zadám si interval šírky okna *od-do* a vyhodí mi to, koľko návštev s takouto šírkou okna započítalo Navrcholu.cz.
Prečo takto? Keď tvorím layout, tak sa vždy rozhodujem od akej minimálnej šírky ho „postavím“ (a môžem si to obmedziť nejakým rozumným maximom). Alebo opačne, chcem si nájsť nejaký interval, kde je počet návštev najvyšší a preň postaviť layout. S tým, že trendy od minula by mi pri rozhodovaní pomohli (čiže napr. v minulom období aké percento návštev bolo – menšie/väčšie).
S takými dátami by sa dali robiť aj viac interaktívnejšie štatistiky :-)
Reakcia na Hlava.net: Porostou vysoká i nízká rozlišení
Súvisí: Hovorí sa… a Šírky, výšky, body, rozmery alebo skôr intervaly, pruhy?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Piki píše:

    Je to zaujímavý paradox: ľudia si kupujú lepšie monitory (s väčším rozlíšením) čo vedie k častejšiemu používaniu nemaximalizovaných okien, ktoré sú ale často užšie ako ich mali na starom monitore. (to len tak, aby som nebol úplne OT, pretože čo ma najviac zaujalo na tomto článku je nefungujúce kódovanie v nekomentovaných linkoch (tzv. absolútny grc))

  2. rony píše:

    [1] to ani nie je nic nezvycajne, vzdy som tuzil po monitore, kde uvidim vedla seba bez obmedzovania dve okna programov. V casoch ked som mal 14″ mi liezlo na nervy stlacat Alt-Tab. Najma pre ludi, co necumia do jedineho okna je to pozehnanim.
    A dnes uz snad existuje hodne ludi, ktori maju napriklad otvoreny IM klient a prehliadac.
    Nie je nutne mat „megaaplikaciu“ ktora ma vsetko v jednom okne.
    K tej diakritike, je to vkladane javascriptom, mne diakritika neblbne.

  3. emmacore píše:

    Ad. nekomentovane odkazy: FF 1.5.0.1, ked mam kodovanie CE Win 1250, funguje vsetko okrem nekomentovanych odkazov. Ak prepnem na UTF-8, funguju nekomentovane odkazy, ale vsetko ostatne sa pokasle. To iste v IE6 (kvoli tebe som spustil IE, kokso!)

  4. rony píše:

    [3] to je FAKT divne, ja som si diakritiku blbu nevsimol pritom mam Firefox.
    ale nastavil som si sk locale v nom.