CalendarHub – webový kalendár

Pred krátkym časom ma napadla chýbajúca aplikácia medzi sociálnymi sieťami. Pomerne ostro som mal vyprofilovanú predstavu a už som mal chuť začať taký projekt navrhovať.
Po pár dňoch som však prieskumom trhu zistil, že už pár aplikácií „Calendar“ existuje. Vospolok mi nevyhovovali z rôznych dôvodov a až CalendarHub je veľmi blízko k mojej ideálnej predstave.


CalendarHub má sociálne funkcie a preto môžete vliezť do cudzieho kalendára a prevziať nejakú zaujímavú udalosť. Môžete podľa tagov hľadať udalosti a zaradiť si ich do kalendára.
Tieto funkcie majú obrovskú výhodu: nájdete udalosti, ktoré nepoznáte a zároveň nemusíte pracne vypĺňať „svoju“ kópiu toho, čo už niekto niekde vytvoril.
Dôležité funkcie pre preberanie obsahu a jeho zaradenie napr. do vlastných stránok existujú: CalendarHub disponuje RSS kanálom a aj javascriptovým kódom, ktorý ľahko vložíte do html dokumentu.
Trochu toporné je však samotné prehľadávanie – tu by som si to predstavoval o hodne jednoduchšie – najmä zobrazovanie podľa tagov. Veľký vzor je práve del.icio.us, kde je to priehľadné a jednoduché.
CalendarHub nemá žiadnu možnosť prenosu údajov medzi Outlook Calendar a ním. Predpokladám, že pre Outlook je možné naprogramovať AddOn umožňujúci priamy napichnutie zobrazenej udalosti do CalendarHub. A opačne je to ešte jednoduchšie.
V každom prípade, pokiaľ si máte čo dávať do kalendára – napr. máte web, ktorý poriada rôzne akcie alebo upozorňuje na všelijaké udalosti, tak toto je cesta ako to pekne realizovať a ešte mať možnosť od ďalších ľudí preberať zaujímavé udalosti.
Bohužiaľ CalendarHub svojim bookmarkletom mrší diakritiku a mám pocit, že to nie je dobré ani normálne pri vkladaní udalostí.
Neexistuje žiadne rozšírenie pre Firefox, takže strávite hodne vo webovom rozhraní tejto aplikácie.
Na súčasný stav je však CalendarHub veľmi dobré riešenie.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. HoP píše:

    RSS Calendar taky neni spatna vec: http://www.rsscalendar.com