Inet.sk pomýlený v podcaste

Preboha živého! Podcast je vlastne také hlasové blogovanie
*To už snáď NIE!* Vybrať si najnemožnejšiu aplikáciu niektorej technológie a na základe nej vybudovať babylónsku vežu. To už chce fakt tupé nože a rezať!
S _veškerým_ kľudom: kúpite si vidly a budete nimi prehadzovať piesok?
Prečítajte si môj siahodlhý komentár k tomu článku a vážne už prestante brať vážne Violku a úzke prepojenie blogovania a podcastu! Naozaj sa mi z úst derú hrozivé slová! :-)
Podotýkam: podcast nie je, že sa v príspevku bloguje.sk na stránke zobrazí flash objekt a umožní prehrať zalinkované MP3. To je iba konkrétny podcast klient! Jadrom implementácie je práve pridanie značky pre odkaz na multimediálny súbor do RSS súboru! Bloguje.sk tým rozširuje možnosť pre tých, čo okrem písaného slova majú čo pridať v multimediálnom formáte. Čiže milí Hasalíci, Macichovci, Slančíkovci: žiadne „blogovanie hlasom“.
A už mi ani netrepte _chumeliny_ o tom, že je to jedna z možných aplikácií, pretože priam z Vás srší, že Vaša impotentná fantázia ďalej nikdy ani nedosiahla! Pretože Hasalikov brouzdající vioplkací prevodník je skôr Audioblogging a samozrejme aj článok z inet.sk hovorí o ňom. Koľko ešte reprodukcií Hasalíkovej predstavy o „podcaste“ bude vidieť na internete?
Autor článku mi však prezradil, že tento článok je len jedným z uhlov pohľadu na podcast a podľa všetkého pripravuje aj ďalší, kde bude z iného uhla podcast spomenutý. To by ho radikálne oddelilo od violkáčov :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. dusoft píše:

    Podcast moze byt viac veci, jednou moznostou je aj nahravanie prispevkov, ale samozrejme patria sem aj moznosti rozsirenia RSS na pridavanie multimedialneho obsahu.

  2. dusoft píše:

    No ale na tom inete zjavne podcenili vyznam podcastov ako alternativy k radiam. Vyhody: cielene na temu, nemusim pocuvat zbytocne vyplnovacky, nemusim pocuvat reklamu (obcas sice je).

  3. SuE píše:

    já jsem to pochopila jako audio/video soubor a nějaké ukazovátko na něho – v rss/xml, které si pak mohou zobnout návštěvníci nebo „podcastové weby“ jako itunes nebo odeo (asi je potřeba to tam zaregistrovat – ten podcastový zdroj, pokud to dobře chápu)

  4. dusoft píše:

    No vsak si to dobre pochopila, presne tak to moze fungovat, ak mas citacku, ktora to podporuje (alebo hoc aj iTunes).

  5. rony píše:

    [3] ano, nejaky nastroj si to „vyzobne“ a podla svojej povahy (toho nastroja) s nim nieco urobi. Moze to zrovna spustit (nejaka citacka alebo flash player ako je na bloguje.sk) alebo iba to „zaradi do planu pre download“ ci to este po downloade zaradi do nejakej fronty na prekopirovanie do prehravaca.