MosCom v Joomla – komentáre s námahou

Hračičkársky Joomla (rozumej: prebehni kvôli jednej sprostosti desať PHP súborov) si môžete trošku prispôsobiť desiatkami kôl s komentármi. Dospejete asi k MosCom a budete pátrať, kde všade má tento komponent rozosiate svoje súbory. A to len preto, že ho chcete lokalizovať a trochu ho umravniť z tej tabuľkovej rošády akú produkuje celá tabuľková čokol… ehm Joomla.
Takže lokalizáciu hľadajte v /administrator/components/com_comments/language a editujte english.php
Nikde som nenašiel ako primäť túto sprostosť k výpisu od najstarších k po najnovšie.
Potom som sa vrhol na odvšivovanie kódu, čo už radšej nechám na Vás – určite ale budete blúdiť medzi adminovským adresárom a /components/com_comments/ a tak som si zrušil divné a zbytočné tagy HR, komentáre som vysadil z vláčika a nasadli sme do zoznamov…
a všade bude tých súborov viacej :-)
To aby náhodou nemusela mať nejaká primitívnosť aj primitívny počet súborov :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. SuE píše:

    můžu se zeptat, proč právě joomla? má něco navíc oproti wordpresu třeba?

  2. rony píše:

    chcel som vidiet neblogovacie CMSko.
    a musim vyhlasit, ze Joomla zdaleka porazi akekolvek CMS komercneho charakteru. Mam moznost porovnavat napr. s Microsoft CMS.

  3. Piki píše:

    [1]Toto si hovorím cely cas, ako tu pozorujem ronyho trapenie: Preco? Ale odovodnenie bude asi hovadsky tazky kaliber. Inak sa uz tesim ako si zasmecujem nejakou citaciou z ronyho clankov ;-)
    #
    Takze rony: Preco?

  4. rony píše:

    su dovody:
    1. slo to lahko nainstalovat, vid moj serial o CMSkach, ktore idu nainstalovat radovo v minutach
    2. chcem si pozriet CMSka, ktore pripadaju do uvahy, pokial ich bude naozaj treba a zaroven nechcem stracat cas pre niektore vybrane zalezitosti. Joomla nie je vhodna pre extremne zmeny designu, musim byt spokojny s tym co je alebo sa potrapit :)
    3. kritizuj len to, co poznas.
    4. rozdrbalo sa mi v tej stranke CMSko a netusim ako to opravit bez strat casu. Takze mi prislo jednoduchsie nainstalovat nejake ine, chvilu sa s tym zabavat a mam vlastne vsetky mozne dovody v tejto jednej udalosti zhrnute :-)
    Mozem spoznavanim CMSiek lahsie porovnavat a zmysluplnejsie argumentovat v prospech ci neprospech niektorych.
    Pre drahych citatelov: Spravodaj neplanuje opustenie Movable Type ;-) aj ked tych 3000 clankov nie je uz nic bezne :-)
    Joomla doporucujem spravovat ludom s dostatkom casu pre naozaj skvely vysledok vo forme webu. Ak na to nemate, polovicate „joomlaky“ neprezentujte :-) a skuste nieco flexibilnejsie a to jedine BLOG CMS pod menom Movable Type. Tam naozaj NEMUSITE nic programovat v PHP ;-)

  5. Piki píše:

    [2] Mal som dlho otvorenu zalozku na pozadi a toto tu nebolo ked som to pisal. Ze je to neblogovacie CMS, to beriem ako razny argument ako aj tie dalsie o potrebe nejakej intelektualnej zabavy (4/4). V detstve sme rozoberali auticka, teraz CMS-ka.

  6. dusoft píše:

    skus http://www.absolutengine.com – ak ti nevadi, ze po instalacii dostanes len cisty text, ktory si musis nahodit do svojho dizajnu
    myslim, ze ked sa da editovat lahko ;-)

  7. SuE píše:

    no jednoduchý neblogovací je websitebaker.org – na menší webíky jak vyšitý