Tipovník pre blog.sme

Pretože ICQ history Tomáša Bellu je bezodná a má výpadky, tak si sem zapisujem, aký tip som mu naposledy dal :-)
Uľahčovadlo „linkovania“ v textoch článkov:
* LIAR (umelá inteligencia pre linkovanie článkov – skratku si vyložte ako chcete) – do hranatých zátvoriek dám názov článku vydaného niekde na SME online. Predpokladám, že prehľadanie databáz článkov možné je, takže redakčný systém urobí náhradu za ten správny článok a nájde si k nemu aj URI,
* LIKI (wikiózna linkovacia syntax) – takisto v hranatých zátvorkách ale v nich je konkrétne URI článku. Pokiaľ je to URI zo SME Online, redakčný systém dokonale zvládne doplniť jeho názov,
* MIKI (wikiózna linkovacia syntax s presným názvom) môže slúžiť na linkovanie akejkoľvek stránky pretože syntax vyzerá takto [URI názov] a preto systém má všetky potrebné údaje a to adresu a aj to, aký text má byť vložený do textu článku.
K predošlým vážnym pripomienkam – Tomáš si linku nájde, iste to už má aj v mobile rozsypané do SMSiek kvôli dostupnosti mojich myšlienok vždy a všade – prikladám tento tip pre uľahčenie práce s ich CMSkom.
Kverulanti pozor: mám skúsenosti s CMSkami a aj takéto zdanlivo zložité „zápisy“ moji používatelia zvládajú – napríklad som im povedal, že môj systém nezvláda zápis znamienka + a pokiaľ ho potrebujú musia vložiť #. A verte, že vkladajú. :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...