TV Program: Transformery v akcií

Včera som Vám ukázal využitie parsera dát uložených v XML a zobrazil som TV program uložený v špeciálne formátovanom formáte.
Potom som sa rozhodol, že si spravím odľahčený výpis toho zaujímavého s možnosťou kliknutím uložiť TV reláciu ako udalosť do kalendára (Outlook). Výpis filtrujem na vybrané termíny. Zároveň som sa pripravil na možnosť stiahnutia balíka upozornení vo forme skriptu, ktorý ich nasype naraz do Outlooku. Zároveň som chcel odľahčiť hostingu a aj vám (spracovanie dát pri každom načítaní stránky nie je dobrý nápad) a preto sa výber na úvodnej stránke generuje iba „občas“ a inak sa len berie z jeho kešovacieho systému.
Dnes som začal špekulovať nad tým, či tie XML dáta budem parsovať v PHP alebo nevyskúšam niečo okolo XSL. Transformery zvíťazili a prekvapili.
Púha AJAXom chytená aplikácia postavená nad XSL sa javí ako dynamická aplikácia – ukážka XML XSL TV program. Dajte si však pozor: funguje to len vo Firefoxe a dáta majú viac ako 300 kilobajtov, takže sa prehliadač na istú chvíľu zasekne pretože AJAX robí potichu na pozadí. Ale samotná stránka potom stojí za to.
Mám tu ešte iný pohľad – aplikáciu, ktorá zasa stavila na vzhľad. Opäť veľa dát a funguje aj v IE. Prepínanie vzhľadu je vpravo hore.
Všetky tieto veci sú po rokoch s 365.cz velikánskym oživením…

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Fifteen píše:

    ojojooooj tak takto nejako by mal vyzerat TV program pri skombinovani so spominanym outlookom by to mohla byt killer aplikacia :-)