Daňové výmery – dlhé rady

Toho debila, čo vyriešil daňové výmery týmto skvelým spôsobom by som chcel vidieť. Hovado drbnuté bez mozgovej bunky.
Ktoré hovado napadne, aby výmery zaslal N-A-R-A-Z A V-Š-E-T-K-Y! A až keď sa pochopiteľne začne srať situácia, tak všetci skáču ako s hnačkou v slipoch a riešia čo posrali.

„My sme výmery doručili do 15. mája, ako nám to prikazoval zákon,“ povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. „Nie je problémom mesta, ak pošta nevie prijať opatrenia, aby tam neboli davy.“

Takže pre druhýkrát páni a dámy z magistrátu: keď budete rozposielať desiatky tisíc zásielok a bude možnosť to riešiť v dávkach počas niekoľkých dní, tak to do riti U-R-O-B-T-E! Veď je pochopiteľné, že tým spôsobite zápchy na poštách! Kde to žijete, keď si myslíte, že nám to pošta doručí priamo do rúk!
Vy ste si mysleli, že to bude v pohode a s úsmevom? Kto je zodpovedný za to, že ste to všetko odosielali na posledný termín? Keď nebudem mať náladu čakať v dlhom rade na pošte na Vašu zásielku, kto bude vinný, keď to neuhradím včas? Čím mi vynahradíte môj stratený čas? Boha jeho, Vy ste tí, kvôli ktorým musí celé mesto skákať ako písknete alebo je to naopak?
Minulý rok, keď som sa dozvedel, že opäť sa správa dane z nehnuteľnosti presúva inam, predpovedal som problémy. Vo sne by ma nenapadlo, že presne takéto.
Dnes sa teším na poštu. Na celú posranú štvrť je totiž jediné posrané okienko a neverím, že tie ostatné dve operatívne presunú tiež na výdaj daňových výmerov. Neverím tomu.
Boha a čo mi je platné, že si ping-pong zodpovednosti prehadzujú DVA LOGIKY NESCHOPNÉ štátne úrady? Prečo sa pošta aj magistrát zbavujú zodpovednosti?
Premýšľam: mám poslať sto tisíc zásielok do vlastných rúk. Viem, že pošty serú na doručovanie do vlastných rúk a zanechávajú „lístočky“ o nedosiahnutí. Tak snáď mi napadne zbehnúť s tými balíkmi na poštu POSTUPNE. A nič Vám nebráni ich poslať aj DVA MESIACE vopred sakra!
Pani hovorkyňa magistrátu, slovutný správca dane: Dnes je 25. mája 2006. Lístok som dostal včera s vetou, že najskôr sa môžem postaviť k okienku dnes. Predpokladám, že ma chcete prinútiť stáť v prípadnom nekonečnom rade kvôli vyhrážkam o mojej povinnosti zaplatiť daň do konca mája. Pani hovorkyňa a slovutný správca dane: Prosím sledujte ma: dnes je štvrtok. Zajtra piatok. A potom sú ešte tri dni na zaplatenie dane. Prosím vysvetlite mi tento šialene krátky termín, v ktorom musím obetovať celý podvečer státím na výmer (prípadne aj podvečerov) a popritom ešte stihnúť zadať príkaz k úhrade.
Prosím, nezhadzujte zo seba zodpovednosť za nedomyslenosť a chaotické konanie spojené s vyhrážkami sankciami za oneskorené plnenie si povinností tých, ktorí prispievajú na Vašu životnú aj pracovnú existenciu!
Ľudia, keď pôjdete voliť, tak pozorne počúvajte a vyberajte si tých, ktorí budú hovoriť o *zjednodušení daňového systému.* Tento pojem Vám ušetrí niekoľko dní do roka, ktoré strávite PRE ŠTÁT neproduktívnym čakaním a pobehovaním od čerta k diablovi.

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. emmacore píše:

    Keby boli v statnej sprave ludia ako R. Sulik, mali by sme sa lepsie. Pisem pod vplyvom dojmov z dnesnej prednasky o odvodovom bonuse spojenej s krstom Sulikovej knihy. Pre neznalych, Sulik je jednym z autorov slovenskej rovnej dane. Info na jeho webe.

  2. zverz píše:

    ufff, to sa teda nejak zhustilo. Minuly rok to mestska cast posielala nejak v juni, s tym, ze staci zaplatit do konca septembra… Teraz to posiela mesto, a ze zaplatte do konca maja.
    Ja som si zlty listocek o ulozeni zasielky nasiel este v piatok 12. maja. V sobotu som bol na poste, ale behom kratkej chvile sa tam vytvoril taky konstantny 15-clovekovy queue. Tety za okienkom normalne zacali bufferovat- pytali si papieriky aj obcianske preukazy asi od 2-3 dalsich obcanov, co stali za prave vybavujuvsim a vyhladavali obalky, ci co to bolo, v tom bulku, co prisiel z magistratu.
    Najprv som vobec netusil, co mi mohlo prist do vlastnych ruk, ale nastastie som si vsimol, ze v zasielke je poukazka, tak som to pri vedlajsom okienku hned zaplatil…. teraz by to uz asi nebolo tak easy, hm.

  3. dusoft píše:

    Magistrat to dosral. Lutujem takych ludi ako Chudinova, lebo ti len musia branit stanovisko Magistratu – hocako drbnute.
    .
    Posielaju to posledny den, jasne nezvladaju, potom sa vyhovaraju na postu. Dost hanebne. A odvolavat sa budu na stihnutie terminu (posledny den!).
    .
    Chceli mat vsetko pod kontrolou a teraz nasrali tisice ludi. Myslite na to pri volbach primatora, pretoze Durkovsky bol ten, co tvrdo presadzoval centralizovany vyber.
    .
    Ad Sulik: riaditel OLO, http://www.sulik.sk, ak sa nemylim – OLO bol stratovy podnik predtym ako nasupil Sulik.

  4. Yanui píše:

    [3] Ani trochu by som p. Chudinovu nelutoval, urcite nie za taky arogantny pristup. Toto by si nemohol dovolit ziaden hovorca serioznej sukromnej firmy. Pritom by uplne stacilo, ak by k prvej vete dodala nieco zjemnujuceho, empatickeho. Napr.: „Magistrat si splnil povinnost podla zakona a dorucil vymery do 15.maja. Problem s dorucenim vidime na strane posty… Zaroven si vsak uvedomujeme, ze sucasny stav mnohym bratislavcanom skomplikoval zivot. Preto sa magistrat bude touto otazkou zaoberat a verime, ze najdeme riesenie, vdaka ktoremu dokazeme podobnym situaciam v buducnosti predist.“ Hned by som mal v rade na poste lepsi pocit! ;-)

  5. marek píše:

    Robert na hrad!

  6. 2ge píše:

    dostal som to tiez. Hned ako som to dostal (v ten den som bol doma, samozrejme to nikto nedorucil), som siel na dalsi den na postu, tam rada ako hovado, hned som sa otocil a povedal som si, ze si zasa robi niekto predvolebnu kampan (alebo nieco podobne).
    Avsak susedy som sa spytal, ze ci to dostala, ze ano, ze tam bola 3x a furt mrte ludi. Mam ten listok stale pri sebe, dnes tam pojdem a snad tam bude o nieco menej ludi.
    Rony, dobre si to napisal. davam ++ a kludne to tym chujom co su hore preposli. Toto je na odvolanie.

  7. rony píše:

    [7] to je dobre, ze to suseda dostala.