Chaotické platby za elektrinu

Vážení klienti, dovoľte nám informovať Vás, že v dôsledku omylu na strane Energetickej slovatiky, a.s.,(ES), ktorá namiesto inkasovania platieb za spotrebovanú energickú elektru tieto platby najskôr omylom poukázala na účty svojich zákazníkov, boli dňa 16.3.2006 v prospech účtov niektorých zákazníkov ES platby najskôr pripísané a následne dvakrát inkasované.

Keby radšej miesto blbnutia už konečne prešli na pevne pridelený variabilný symbol pre každého odberateľa. A konečne upustili od jedinečného VS pre každú faktúru zvlášť!!! Urobili by šťastnými aj bez toho, že nemáme žiadny nástroj na zmenu cien formou dopytu a ponuky :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. Yanui píše:

    Vidim, ze nas je viac, ktorych stve ten fakticky monopol… ;-)

  2. dmiba píše:

    jo podobny system ma telecom, vs a spec. s pricom to druhe je cislo zakaznika a to prve cislo faktury, keby pouzivali ako vs cyslo zakaznika, tak mi usetria cas a znizia riziko potencionalneho omylu, pri uhrade cez i-banking

  3. Titlak píše:

    S tym VS je to iste aj u T-Mobilu. Sa cudujem ze ich to bavi stale menit. Na orange mam stale ten isty VS

  4. dusoft píše:

    veru, orange mozem v tomto len pochvalit – si predpripravim sablonovy prikaz v IB a potom len menim sumu…

  5. rony píše:

    [4] a ak si to odladis, tak ani sumu nemusis menit. ja platim pravidelne rovnaku sumu a len ked je naozaj velky rozdiel v zostatkoch, tak to skorigujem. Bodaj by sa dalo poziadat o zrusenie tych obalok, co posielaju kazdy mesiac! Zbytocne minaju 12 korun ci kolko to stoji.

  6. dusoft píše:

    [4] ale uz sa da bezplatne dostavat emailom, nie? v tom pripade uz obalka nejde, ci zle to chapem?

  7. rony píše:

    v Orange? to som netusil, mozno ano. Ale obavam sa, ze obalky sa nezbavis ani tak. Nie som si isty.
    Mam teraz zopar uloh ako napriklad, preco mi jedna banka vydala novu platobnu kartu za poplatok, ked mi prvu dali bez poplatku a preco proste nedeaktivuju platobnu kartu a tym padom ja sam sa rozhodnem ci ju dalej chcem alebo nie.
    a tak dalej :)

  8. Markoff píše:

    obalka je prave zrusena a uz sa k nej myslim neda vratit, takze to nie je nejaka vyhra
    tak ci tak nechapem naco platite orange nejakymi prevodmi a nevybavite si teleinkaso/teleplatbu nech si to strhavaju sami a nemusite sa o nic starat, nic to nestoji a clovek ma pokoj a nie je to vazne len pre socky co nemaju tych par korun na ucte, pri strhnuti platby vam pride informacna SMS a k vybaveniu staci zajst do Orange a mat plat. kartu, nic viac

  9. rony píše:

    [8] mam internet banking a termin platby si riadim sam. a okrem ineho – u Orange vazne nemam ziadny problem :-) takze neviem co vlastne riesis :-) u tych obalok mi islo len o zbytocnost aby mi ich zasielali. nic viac nic menej.
    gro prispevku bolo vo variabilnom symbole :-)

  10. Yanui píše:

    Vola sa to elektronicka faktura. Raz mesance mi mailom chodi zazipovane zaheslovane pdf. Orange mi postou posiela uz len nevyziadanu postu. ;-) Rony, mam pocit, ze sa to da vybavit aj teflonicky, ak poznas svoje zakaznicke ID. Nebudes dostavat ziadnu obalku. ;-)

  11. Yanui píše:

    Opravujem sa: „O aktiváciu služby môžete požiadať formou písomnej žiadosti na všetkých predajných miestach spoločnosti Orange Slovensko.“

  12. rony píše:

    [10] vyborne, pomohol si zaostalemu :)

  13. Yanui píše:

    [12] Moja vdaka patri Tebe! ;-) Podnetne a oblubene citanie…