Dlžníci tentoraz v podaní ZSE

Tak tentoraz sa v „dlžníckom“ story predvádza ZSE. Rok a pol staré „dlžoby“ sa odrazu objavili a ZSE rozposiela výzvy na zaplatenie.


Pán hovorca tvrdí, že najlepší systém je inkasom. Dovolím si s ním nesúhlasiť a ja tvrdí, že buď trepe alebo o množstvách „neplatičov“ koncesií rozhlasu sme nikdy nič nepočuli.
V čom je problém:
* ZSE zvolila najhovadskejší fakturačný systém, kde každá došlá faktúra má iný variabilný symbol. Nech si láskavo nastavia systém tak, aby každý odberateľ mal pevne danú hodnotu VS. Tým pádom musia prejsť na systém – odberateľ je „pod nulou“ alebo „nad nulou“. Nemusia nič dohľadávať, na nič sa sťažovať (že málo zamestnancov na fakturačnom),
* ZSE sa sťažujú na to, že majú na fakturácie málo ľudí – a kto im navrhol neefektívny spôsob fakturovania?
* ZSE neupozorňuje viac ako rok na nedoplatené paušálne platby svojich odberateľov? Ako to? Prečo to minimálne raz ročne odberateľovi nepripomenú? Prečo ako odberateľ nemám právo „premĺčacej“ doby ako bič na „neporiadne“ fakturačné oddelenia podobných firiem?
* ZSE môže odberateľom zvolený paušál meniť podľa spotreby minulého roka a to tak, že bez upozornenia, čo by mohlo byť predsa len tak 2-3 mesiace vopred. To je ale málo dôležitý problém.
via TV JOJ

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Jozef Izso píše:

    Som moc mladý na to, aby som chápal, aký význam ma VS pred elekronickou dobou :-)
    Slovanet tiež používa VS. Totálna hovadina. Nechápem, prečo si zapratávať systém unikátnymi identifikátromi unikátnych identifikátorov.
    Musel som sa smiať, keď povedali, že majú 18 ľudí na 30 000 faktúr denne. Akože to im systém nedokáže vyhodiť sám? Asi niekto nepochopil význam serveru a výpočtovej sily PC…
    A nechcel by som byť tou účtovníčkou. Robiť s Excelom s 30 000 riadkami, ktoré spracuváva VBA? Ďakujem :-)))

  2. Filip Valašek píše:

    Právo premlčacej doby existuje… neviem, aké je v tomto prípade dlhé, ale sú to určite minimálne 3 roky, takže sú v norme…
    Ale ja by som povedal, že v tom majú skôr bordel, lebo nám domov prišlo, že máme voči nim dlh, ale žiadny nemáme a už sme im aj poslali doklad o zaplateni faxom. Za ich bordel sme museli konať niečo, čo by sme v normalnom stave nemuseli robiť. To ma štve ešte viac ako ich staré pohľadávky

  3. rony píše:

    [1] mozes platit z roznych uctov. VS je dobra vec na parovanie „klient – VS – jeho stav“ – neviem podla coho by mohol nejaky parovaci system dosle platby „triedit“. horsie je, ak 1 odberatel ma kazdy mesiac ine VS. To je uz o hubu pre obe strany – odberatel pri plateni moze VS popliest. Prijemca takisto a to pri generovani, pri parovani.
    [2] lenze ak mi kazdy rok chodi vyuctovanie a zlozenka s nedoplatkom/preplatkom, tak povazujem tento rok za „uzatvoreny“ a pride mi podraz, ak si po vyuctovani vyziadaju nejake dalsie peniaze len z dovodu, ze „na nieco zabudli upozornit“. Naviac, ze ty musis dokazovat, ze si nieco zaplatil ked oni tvrdia, ze nie. A ak sa ukaze, ze sa castejsie mylia ako nemylia :)

  4. Jozef Izso píše:

    [3] Zle som to napísal. Myslel som systém s variabilným VS :-) Teda ža sa furt mení pre jedného klienta. Hej, v identifikácii klienta cez konštantný VS nevidím problém.

  5. 2ge píše:

    [4] Konstantny variabilny symbol – pekne si to napisal :)
    [3] Presne, ak dojde vyuctovanie za rok, tak predpokladam, ze ten rok je uzatvoreny a nie, ze sa ozvu za 2 roky, ze tam nastala chyba.
    Myslim si, ze zaplatili programatora, ktory vygeneroval kto im dlzi a tak skusaju. Je vela babiek, ktore platia uplne vsetko. Okrem toho si myslim, ze faktury v podani ZSE su tie najhorsie ake som kedy videl.