Sen: znovu nástup na vojnu

Opakujúce sa sny, ktoré ma spoľahlivo prebudia a pritom nie sú v bdelom stave žiadnou nepríjemnou predstavou :-)


Pred dlhými rokmi sme sa tak bavili o vojne. Tej vojne „základnej“. Tej, čo si pamätám ako trvala dva roky, potom rok a pol, rok a potom už ani neviem koľko pretože bolo jasné, že zaniká.
Bolo to obdobie, keď sa zdraví jedinci stávali kriplami len aby dostali modrú. Keď si niektorí vybrali náhradnú službu aj napriek tomu, že trvala omnoho dlhšie.
Vtedy sme si tak pri pive hovorili ako by bola príjemná dovolenka opäť nastúpiť :) Priznávam čestne, že moja vojna bola „dôstojnícka“ :-) Ale o zážitky nejde. Pred ňou som ako každý robil všetko pre to, aby som sa jej vyhol. A nevyhol.
Takže mám raz za čas sen, kedy sa tam znova ocitnem. Ja viem, že som na vojne už bol. Oni sa tvária, že nie. Proste ma tam znovu zobrali. A znovu tie psychohry v prvý deň na vojne. Predstavte si, že tam máte opäť byť a nikto Vás nepočúva.
Kričím po nich: už som tu bol, už nechcem :-)
Sranda.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. dmiba píše:

    My s modrou knizkou taketo nocne mory nemame. :))

  2. rony píše:

    [1] budem podobne provokacny: s tvojim dietatom sa ti uz snivalo?

  3. Kozo píše:

    Moja sporadicky pravidelne sa opakujuca nocna mora je to, ze ma vydrbali na poslednej skuske na vyske alebo rovno zo statnic. Stale sa zobudim dost pomrveny a chvilu mi trva kym sa dostanem do obrazu. Mozno to ma nieco spolocne s tym, ze oba spominane eventy boli LTT.

  4. Mě se už taky několikrát zdálo, že jsem znovu na vojně a nejkurióznější na tom bylo to, že jsem tam šel dobrovolně a rád (což ve skutečnosti, když jsem tam byl, byl úplný opak).

  5. dmiba píše:

    Ak mam byt uprimny, tak este nie. Resp. mne sa uz roky sniva iba obcas a aj to je vacsinou cosi od veci, ale s mojimi deturencami sa mi nesnivalo. Ja spim hlbokym mrtvonym spankom.
    Asi som posahany do haja.