K čomu je vlastne počítadlo 103bees.com?

Prednedávnom som pohol počítadlami na Spravodaji. Dávnejšie som už moc nesledoval to z Navrcholu.cz napriek tomu, že poskytuje vcelku slušný rozsah údajov.
Počítam v Google Analytics, ktorý je svojim rozsahom neprekonateľný a potom v Toplist.cz, ktorý je takou dlhoročnou trvalkou.
Najviac sledujem Toplist.cz, kde je na jednej stránke asi všetko, čo ma zaujíma.


Tak som nakoniec vyhodil počítadlo Navrcholu z veľkej väčšiny stránok – nezrušil som to úplne.
Pridal som však počítadlo 103bees.com, ktoré je však hodne odlišné.
Zameriava sa najmä na sledovanie prístupov z vyhľadávačov. Ponúka teda prehľady o zadávaných spojeniach, ktorými sa na moju stránku ľudia dostali. Urobí k nim aj trochu grafov, vie zobraziť v reálnom čase posledné slovné spojenia z vyhľadávačov.
Dokážete si grafom zobraziť „trendy“ výrazov a slov, najúspešnejšie vyhľadávače a pod.
Toto počítadlo sa teda ani nepodobá na žiadny z mnou doteraz používaných. Hodí sa najmä ľuďom, ktorí žijú na vyhľadávačoch a sledujú kľúčové slová.
V dnešku je najväčšim podielom návštev práve to, čo príde z vyhľadávača – veľmi málo pomôžu rôzne reklamné systémy, odkazy zo spriateľených stránok, či odkazy rovnocenných partnerov (články, príspevky a pod.).
Pokiaľ chcete nenáročne na také domáce sledovanie zisťovať, kto, kedy, čo pozeral na Vašej stránke, tak použite Toplist.cz
Pokiaľ vás ešte naviac zaujímajú striedené výsledky z vyhľadávačov, čo hľadajú, tak je ideálny 103bees.com
Sofistikovanejšie výsledky ale principiálne v rovnakom rozsahu ako Toplist, ponúkne Navrcholu.cz
Najdokonalejšie ale dlhodobé a hodne komplikované rozhranie ponúka Google Analytics.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. spejcy píše:

    moc dobra vec, ale stale ostavam pri google analytics

  2. Jaro píše:

    GA sú pre menšie weby zbytočne mohutné. Tiež som začal nedávno používať 103bees. Chcelo by to ešte počítanie pageviews a úplne by mi to stačilo. Toplist som ešte neskúšal, ale odrádza ma vzhľad z 90tych rokov. O 103bees som napísal nedávno krátky článok http://profiblog.textpattern.sk/clanky/103bees-vyborne-statistiky-pre-maly-web
    Dusoft síce hovorí, že 103bees slovenským webom nerozujemjú; pýtal som sa prečo, ale odpovede sa mi nedostalo :). Neviem či to myslel tak, že je bezpečné zveriť svoje údaje zahraničnej štatistike pretože nerozumejú jazyku alebo, že služba si nerozumie so slovenskými stránkami.

  3. sloper píše:

    [2] mozno myslel to, ze 103bees „nevycucne“ klucove slova zo slovenskych vyhladavacov (ale nemam preverene, 103bees som skusal len kratko a ked som zistil, ze vsetko to iste mam i v GA, tak som zrusil, mne zlozitost GA nevadi) – aj na GA je potrebna uprava k tomu, aby „vycucaval“ hladane vyrazy z Sk/Cz vyhladavacov.

  4. Jaro píše:

    Peter, 103bees vycuváva keywords aj zo slovenských vyhľadávačov. Mali problémy s kódovaním, ale vyzerá, že všetko už je OK.

  5. dusoft píše:

    GA je premakane, ale z hladiska pouzitelnosti na nule. Kym sa tam k niecomu prepracujes, trva to hrozne dlho. Nehovoriac o otravnom Flashi, nemoznosti otvarania novych okien (tabov) a pod.
    .
    103bees som zacal pouzivat aj ja, naj.sk som vyhodil.
    .
    Ad 103bees a SK vyhladavace: pisal som si s nimi na zaciatku ohladne toho. Mali povodne problemy s kodovanimm win-1250, nepoznali vyhladavace. Poslal som im kratky zoznam a odporucil ich na nejake zdroje. Takze uz to zhruba tyzden vyzera OK.

  6. Vilém Málek píše:

    [2] Velkou předností TOPlistu je rychlost (což ocení zejména lidé, kterým GA pravidelně zastavuje načítání stránek) a naprosto nepřekonatelná přehlednost. Na jediné stránce má člověk všechny důležité údaje v přehledných tabulkách a jednoduchých grafech, takže se netopí v nadbytečných a zbytečných informacích, o jejichž smyslu nemá ani páru. Vzhled TOPlistu přitom člověku velmi napomáhá k rychlejší orientaci a výrazně zjednodušuje práci se „systémem“ ;–)