Rýchle porovnanie: Acer n311 a iPAQ h2210

Práve som mal možnosť fyzicky ošetriť Acer n311 a priamo ho ako vlastník porovnať s postarším nezmarom HP iPAQ h2210.
Prvý dojem z n311 je prekvapivo exkluzívny. Nepôsobí síce ako 2210 „nerozbitne“ a „kompaktne“ pretože už samotné hardwareové klávesy sú trošku „viklujúce“. Mačkátko klitorisu v strede je menšie ale nemalo by robiť žiadne problémy. Zvyšok je vypracovaný solídne. V ruke sa drží lepšie, je tenší, nižší a rovnako široký. Zároveň ľahší. Stylus sa vyberá inak ako v h2210 ale na to si treba iba zvyknúť. Stylus je menší, možno až na hranici únosnosti.
Dojem z PDA utvára displej. Voči h2210 je o malý kus väčší. Biela je belšia. Negatívnym bodom je však pozorovací uhol. Kým majiteľ h2210 naň môže pozerať prakticky z ktorejkoľvek strany, u Aceru sa zrejme bude musieť nastavovať asi tak, akoby mal pred monitorom rúru :-) Nie je to neprekonateľný problém, ktorý by Acer diskvalifikoval.
Acer má USB Host service ale pokiaľ ma neklame zrak, je možné ho praktikovať len cez kolísku a o možnosti napr. cez kábel netuším.
n311 je priamym konkurentom práve h2210 pretože sú výkonovo porovnateľné stroje pričom Acer čerpá z vývoja na trhu a pridáva vymoženosti tým dané: VGA rozlíšenie, WiFi, novší OS…
Záver: moje doporučenia môžete brať vážne. Toto PDA by raz kľudne mohlo zakotviť nastálo aj u mňa ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. cartmanko píše:

    eeeee. Som trosku prevapeny, nakolko n311 je na trhu uz minimalne od maja minuleho roku. Skor by som cakal ze budes cakat na nieco novsie. Nastupca by mal byt vypusteny tuto jar.
    Medzi hlavne nedostatky zaradujem nie velmi dobry pozorovaci uhol, USB host iba 1.1, ak sa nemylim tak BT iba 1.2 a z toho vyplyvajuca nepritomnost A2DP. USB host sa da vyuzit aj s kablom, ktory je nutne dokupit, stoji pribizne 800 sk.
    Medzi vyhody stale radim rozlisenie, paradoxne aj USB host a subjektivne velmi dobry pocit z pristroja.
    Najnovsim lakadlom je aj cena, ked sa pristroj da zohnat na hranici 8000,-Sk.

  2. rony píše:

    no, pisal som to v oktobri :-) a ani vtedy a ani teraz nie je zatial na trhu nic, co by stalo aspon za 10 sekund uvah.