Kde kúpiť naozaj malé počítače

Pokiaľ závistlivo hľadíte na maličký Mac Mini ale chceli by ste niečo tej veľkosti ale s Windows, možno si vzdychnete nad ponukou trhu.
Môj malý SynologyTakéto stroje však existujú a v pomerne širokom sortimente. Mohli by ste si tak vybrať maličký počítač, ktorý sa doslova stratí na stole. Dokonca ho prilepíte dozadu na LCD monitor. Prístroje veľkosti Ethernet switchu zasa použijete ako jednoúčelový stroj s operačným systémom na flash pamäti.
Na Slovensku by ste si snáď mohli vybrať v obchode ASM.sk
PS: to nie je reklama, iba som na ten web v iných súvislostiach (áno, hľadám nejakú peknú škatuľu kam strčím môj Apoint aj so switchami) natrafil a prekvapil sa.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Keff píše:

    Problem je hlavne v cene, shanel jsem nedavno kancelarsky PC (2+GHz, 512 RAM, 80GB disk, integrovana grafika), a byl bud za 6000 velka krabice, nebo za 13000 krychle o hrane 30cm (coz neni zas tak male), anebo za 25000 miniPC velikosti mac mini…. takze nakonec jsme skoncili u te nejvetsi krabice co stoji nejmin a jeste se da pasivne uchladit, toliko k miniaturizaci :).

  2. Keff píše:

    A jeste k te nabidce ASM.sk – zarizeni to jsou technicky suprova, byt i dost draha, ale vypadaji desne, mac mini bych si hrde nechal na stole, ale tohle radsi strcil do zasuvky at to neni videt :)

  3. rony píše:

    povedal by som, ze to vo vacsine nie su masiny, ktore sa vystavia na stole. niektore su vazne zrele na to, aby sa nalepili zozadu na monitor alebo zospodu dosky stola.
    a mas vo vsetkom pravdu – vzhlad je drsne zly. nepacia sa mi ale ani napodobeniny designu mac mini.
    nechapem to celkom, nemam prax designera, iba nejaku tu teoriu zo skoly k priemyselnemu designu, ale mozno by som nejaky atraktivny koncept nakreslil. chapem, ze cosi z predstavy zrusia ine faktory ale aj tak…