List susedom

Čo došlo poštou. *Pozor* obsahuje slová, ktoré vyslovujete každý deň.


Vážení obyvatelia panelových domov, rád by som dnes predniesol krátku inštruktáž na tému:

vŕtame dierku

Motiváciou k napísaniu tohoto diela sú stovky kokotov a odborne nezrelých jedincov hrajúcich sa na kutila Tima. Stovky, bývajúce v bytoch vedla mňa, nedovolujúc mi spať, pozerať môj oblúbený televízny seriál či hrať hry (KOKOTI POJEBANÍ DOJEDNÉHO VÁS NEZNÁŠAM)
Skôr než začnem a objasním dôležíté pojmy, ako napríklad príklep, musíme si vysvetliť čo sa ukrýva pod pojmom vŕtačka.
Vŕtačka je zariadenie, ktoré má tieto vlastnosti:
# NESTOJÍ 500 Sk a NEPREDÁVAJÚ JU V AKCII V CARREFOURe ani v TESCO
# Váži viac ako vaša desiata
# Nemá napájací kábel tenký jak slamka na džúsik
Takže, ak už si myslíme že máme vŕtačku, a teda sme si nekúpili niečo v bakelitovom obale vážiace asi 2kg v odbornej predajni s náradím (TESCO), tak sa pustime do definície dierkovania = vŕtania.
Vŕtanie do panelu musí spĺňať nasledovné :
# Vyvŕtanie jednej diery do panelu netrvá pol hodinu
# Zvuk pri vŕtaní neevokuje v človeku strach, smrť, nestávajú mu z neho vlasy ani chlpy. Taktiež nepripomína dielo vášho oblúbeného noise interpreta
# Na vyvŕtanie jednej diery do panelu skutočne netreba supersiláka..
V čom teda robia jedinci, ktorým nepripadá ani trochu divné že jednu dieru vŕtajú za kvílenia plačúcej vŕtačky pol hodinu a viac chybu? Odpovedí môže byť hneď niekoľko:
a.) nezapli príklep (to je taká malá páčka s nápisom príklep, ktorá spôsobí vibrácie vŕtačky, čo jej uľahčí vnik do panela)
b.) príklep je zapnutý, ale vŕtačka je napiču resp. to ani nie je vŕtačka.. to čo si kúpiš v kerfúre za päť kíl je dobré tak na vŕtanie dierok do koláča, možno s tým spravíš dierku do tvojej obľúbenej ikea skrine, ale určite nie do panela
c.) si kokot a zavolaj si kamaráta čo už vŕtal a netrvalo mu to pár dní..
btw, to už fakt nechápem keď niekto hodinu vŕta tú jednu dieru, ja mu kričím cez panel že ‚eštééé eštééééé davááááj‘ a chlapcovi to nedojde.. Keby mala jedna diera trvať 30 minút a stáť vás tolko sluchových buniekako 24 hodín prekalených na squat party tak by petržalku budovali ešte dnes..
takže milé obyvateľstvo panelových domov, ak chcete vŕtať, požičajte si poriadnu vŕtačku s príklepom (napríklad HILTI) v požičovni alebo od známych a neničte druhým život.
PS: rozporuplné vyhlásenie majiteľa redakcie znie neviem, či mám ľutovať, že som to neformuloval ja alebo či mám z toho mať radosť?!

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. OttY píše:

    V článku ako jeden z bodov chýba poučenie s vrtáku. Vrtáky do železa si s panelom tiež netykajú. Musia byť špeciálne na panel a tiež nesmú stáť 10 Sk niekde na trhovisku.

  2. Hujer píše:

    Jsem se pobavil. Tim, ze bydlim v panelaku, mam s timto jevem sve dlouholete zkusenosti. Opravdu nechapu jak soused nahore muze mit doma jeste nejake steny, kdyz posledni dva roku dennodenne vrta jak debil…

  3. rony píše:

    pozri, ty doma po veceroch testujes smartfouny a on vrtacky :-)

  4. Hujer píše:

    [3] No nekdy mam chut mu ten smartfoun narvat do riti, zvlaste kdyz jsem rad, ze maly prave usnul a ten debil zacne „vrtat“ – takove to „Vrrr, vrrr, vrrr,…:“ ne ze by to ten chumaj vyvrtal najednou „Vrrrrrrrrrrrr“ a hotovo, ne on proste bude prirazet pul hodinu po malych kousickach.

  5. Ruziklan píše:

    [4] No ale vies ako si to ta stena uziva? :-)

  6. Piki píše:

    [5] :-)))))))

  7. spejcy píše:

    toto som uz niekde cital :)

  8. tom píše:

    dooost dobre, esteze mame doma hilti :-)

  9. Dobrak od kosti píše:

    Hehe,no pobavil som sa z manzelkou a detmi fuckt dobre :))
    Kedze som od jedneho odbornika dostal ultrazvukovu (alebo co to je) vrtacku do panelu (no proste to nerobi taky hnusny ramus,iba to pisti a beton puka…)do daru,lebo ta Kurva z anglickej drazby nevrta… Vrta a ako :)))
    U nas v bloku som to tyzden po narodeni mojho druheho syna vyriesil takto: Do mojej a dvoch susednych bran som na nastenku vypisal,ze vrtam do panelu a ZADARMO :)
    Ha! A je Ticho….
    A syncek spinka,zuzle mamke cicku a rastie :)
    A ja si mozem kludne pozriet NCIS… :)

  10. rony píše:

    [9] to je napad! mozem sa pridat? :)

  11. Robo píše:

    Diky, stalo za precitanie vratane reakcii.. ;-)

  12. jojo píše:

    … a hlavne… roxor sa tiez neda prevrtat vrtakom na beton :)

  13. jajo píše:

    su vrtaky ktorymi sa da prevrtat aj roxor…
    http://www.metalland.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=43
    …len tak mimochodom:)