Foxinka speje k svojmu zániku – vrahom je Remora

Foxinka zanikne – dôvod zániku – prečo je dobrý katalóg Add-ons v slovenčine.

Foxinka vznikla 3.12.2004 ako WIKI systém. Už behom nasledujúceho dňa sa o jej existenciu zaujímalo niekoľko stoviek návštevníkov. Počas prelomu noci zo 4.12. na 5.12. Foxinka prešla na kvalitnejší WIKI systém a postupne sa rozširovala aj obsahová stránka. viac dobová správa na Spravodaji.

Názov projektu Remora asi málokomu niečo povie. Keď však prezradíme, že sa vlastne jedná o lokalizáciu stránok Mozilla Add-ons, hneď je všetko jasnejšie. Áno, známe stránky s doplnkami pre produkty Mozilla čaká v najbližších mesiacoch zmena, ktorá tento web ešte viac priblíži používateľom. Jeho obsah bude postupne preložený do viacerých jazykov. viac Mozilla.sk

FoxinkaProjekt Mozilla.org na ktorý som čakal pretože k lokalizovanému prehliadaču je vyslovene nutné mať lokalizovaný katalóg rozšírení ako integrálnu súčasť prehliadača. Takto sa už môže Firefox tváriť ako najvybavenejší prehliadač histórie. Jedným povelom z menu si zobrazíte súbor funkcii, ktoré si môžete podobným štýlom ako u akejkoľvek inej aplikácie aktivovať „odfajkávaním“.
Naviac Mozilla ti dáva možnosť nazrieť na možnosti svojho prehliadača aj bez nutnosti ho vlastniť pretože časť dialógov pre aktiváciu funkcii je bežnou webovou službou. Programy, ktorých všetky možnosti sú skryté v inštalačnom balíku túto možnosť proste nemajú.
Foxinka vznikom lokalizovaného katalógu Mozilla Add-ons stráca svoj význam a preto vstupuje do poslednej fázy svojej existencie. Na jej konci budem smerovať všetky návštevy na českú alebo slovenskú verziu Add-ons.

Môže sa Vám ešte páčiť...