Toplist.sk – weblogy – spravodaj

Ododnes sa ocitám aj v slovenskom Toplist.sk v rubrike weblogy. Pretože toplist.sk je vyberaný podľa TLD a ja som .net tak ďakujem vlastníkovi Toplist.cz za ochotu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Piki píše:

    Vitaj a škoda. ;-)

  2. Tico píše:

    pani, obaja mate blogy v topliste, mna by zaujimalo o kolko sa vam tie statistiky rozchadzaju s google analytics resp webalyzerom (ak mate aj serverove statistiky). viete mi povedat?

  3. rony píše:

    [2] musis si uvedomit, ze metodika merania – vypoctov napr. navstev sa neda medzi systemami porovnavat.
    zamysli sa nad tym ako sa vyhodnocuje jedna navsteva, v akom intervale, ake limity pre jednu navstevu mozu existovat a ake hodnoty mozu nadobudat a tak aj keby existoval jeden vzorec pre viac meracich systemov, tak staci zmenit jednu konstantu…
    naviac do celeho procesu vstupuje vela faktorov – napr. ping k meraciemu serveru, umiestnenie meracieho kodu, jeho kvalita, jeho rychlost spracovania, vykonnost servera, ktory meria.
    nespekuluj nad tym, preco sa lisia hodnoty namerane roznymi meracimi systemami, su to relativne hodnoty.
    system ako je toplist je vyslovene stavany na porovnavani sa medzi meranymi strankami navzajom ale nie s inymi meradlami.
    takze v topliste ma vyznam povedat – som lepsi ako iny server.
    v google analytics je zasa trosku iny system, doslova analyticky. a taktiez ako vidis tam nehra rolu, ze ci sa par navstev stratilo ale skor ma cenu dlhodobe meranie, vyhodnocovanie trendov, sledovanie vyvoja, vysosavanie roznych informacii z nameraneho spektra hodnot.
    pochopil si? jadro problemu je rozdielnost metodiky merania.
    dokonca ani hodnoty ako je pocet otvorenych stranok sa nemusia zhodovat z uvedenych dovodov.
    tym chcem povedat, ze tuto otazku som uzavrel pred niekolkymi rokmi ako nepodstatny problem aj preto, ze rozdiely v merani su ale fakt, ze sa nezhoduju nie je v tom, ze jeden z meracov je nekvalitnejsi ako iny.

  4. Tico píše:

    jasne, chapem, vdaka za vysvetlenie.
    v kazdom pripade by ma zaujimal aspon jeden udaj – ktore cisla su vyssie? analytics, webalyzer alebo toplist? uz len z cisto predajnych dovodov, ked svoj web mas v komercnej sfere, moze ti pohorsit ked mas verejne o X navstev menej ako napriklad pri serverovych statistikach. tazko klientovi vysvetlis ze nemas (toplist) 5000 navstev ale (webalyzer) 10000 navstev. zaujima ma to hlavne pre tento pripad.

  5. rony píše:

    [4] neviem, ktore su vacsie. neda sa to ani poriadne odhadnut.
    toplist zobrazuje okamzite cisla
    google analytics rozhodne nie je online pocitadlo.
    ked mas web v komercnej sfere, porovnavas sa pomocou ROVNAKEJ metodiky. Co ti mam na to viac povedat?
    Nemozes porovnavat hrusky s jablkami. Takze ak si konkurencia pletie navstevy s ludmi, toplist s blueboardom, potom ty nemozes naskocit na ten isty vlak.
    Nemozes si vyberat pocitadlo podla seba ale podla toho s kym sa chces porovnavat.
    To som koniec koncov jasne napisal.
    Preto maju napr. niektore media a portaly „audity navstevnosti“ co je v podstate ten isty meraci bod a ta ista metodika.
    Tam uz je v podstate jedno, ze niekomu vadi, ze sa udaje o navstevach skresluju pri ich uvadzani na tyzdne, mesiace a ze su ine ako pocas dna. Podstatne je, ze pocitaju navstevy rovnako.
    Pochop, ze „navsteva“ to nie je „+1, +1, +1, +1“, to je VYPOCET.

  6. Piki píše:

    Podľa mojich skúseností, mne zobrazuje Toplist najmenšie čísla oproti iným. Toľko priama odpoveď.
    Ad: Komercia: Komerčný web nepatrí do verejných meračov! Ten jeden či dva odkazy z PR6,7 je treba radšej oželieť. Aj tak to nemá význam, viď údajné vyradenie Navrcholu z váh Seznamu. Práve kvôli tomu na čo sa pýtaš (nevysvetlíš internetovo nezbehlému číselné rozdiely). N8vštevnosť prinesú len mizernú a hlavne na 99% jalovú. Komerčný web patrí do _auditov návštevnosti_, tak ako píše rony. pretože… a to už rony popísal.
    Vždy radím: pred analýzou si zakryte ypsilonovú os a až potom začnite skúmať kam tá čiara ide. Do neba, či do pekla?