Tabloidy skáču na lep aprílovým vtipkárom

Na Slovensku sa už nejeden Plus jeden deň zaoberá škrtičom z krajiny Hoax a dokonca príbeh rozvíja. Zapĺňajú tým titulky a človek nevie, čo si má o nich myslieť a tak radšej si o tom prečítajte medzi hyenami…
Český Blesk a aj ďalšie média sa nechali napáliť aj ženou, čo si dala spraviť tretí prsník na žiadosť manžela. Na preverenie správy však stačilo jej meno vložiť do Google. Podivné je, že výsledkov bolo TAK málo, že je to až podozrivé. Relevantná správa bola v podstate jediná. Z prvého apríla.
Kokos, ľudia, *ja som amatér.* Píšem poväčšine sprostosti z hlavy. Vy. Vy ste novinári aj keď z tabloidu. O nich sa zasvätene píše, že sú to profesionáli robiaci síce špinavú robotu ale to so sebou prináša aj *nutnosť nenechať sa napáliť* tak priehľadnými alebo aspoň ľahko preveriteľnými správami. Dohľadanie relevancie obsahu mi trvalo menej ako napísanie tohto príspevku.


Predošlý text som písal *pred sviatkami* a nasledujúci po návrate.
Čo ma pri cestovaní prekvapilo? Šiel som v *piatok tesne poobede* a aj keď sa stromy nehýbali, tak bolo dosť cítiť taký *nárazový bočný vietor* snáď polovicu cesty. Rýchlosť nad 130 mohla byť celkom únavná. Keďže som čakal viacej áut, tak som chcel viac pozornosti venovať okoliu. Na Zielenči ma šokoval *chlapík dolievajúci si do svojho minivanu palivo s cigaretou v ústach.* Asi minútu som uvažoval či ide o naftu alebo benzín. Veľmi dúfam, že išlo o naftu. :-) Tak alebo onak tuším sa čosi písalo o nešťastníkoch, ktorí si pri nazeraní do nádrže na veľkom ťahači zalietali. ;-)
Po príchode som na druhý deň rozbalil *leštičku* a rozhodol som sa ju otestovať. Kúpil som ju vo Forstingeri (Soravia park pri Zlatých pieskoch) *za 300 korún,* čo je cena vhodná na kúpu mačky vo vreci. Po obede som vytiahol auto na mostík a najprv prešlo ručným umývaním.
Potom som ručne naniesol vosk na celé auto a chytil do ruky leštičku.
Ako to povedať… leštička je niečo ako „ďalší bod programu“. Dajme tomu ako ten po zaschnutí vosku *pred ručným doleštením.* Možno máte iné skúsenosti a leštička je finálnym riešením, no ja som si ňou vlastne *iba predleštil* karosériu. Prečo som musel chytiť vatu a doleštiť to ručne? Leštičkou sa nedá tlačiť, je to veľká rotujúca plocha. Pokiaľ by som leštil nejaký iný vosk ako Turtle Vax, možno by to bolo lepšie. Tak alebo onak *zostávajúce mapy vosku museli ísť ručne.*
Použijem ju ešte? No, pri ďalšom veľkom umývaní asi áno. Tj. 2× ročne a tento rok možno na jeseň.
*Návrat do Bratislavy* počas jedného z najopileckejších dní sa niesol v znamení obáv. Všetko, čo som očakával sa stalo a to, čo som zažiť nechcel, sa nestalo. Že *Swift trochu šokuje o meter dlhšie autá akceleráciou* som si už zvykol a aj na to, že keď dosiahnem moju obvyklú rýchlosť, tak ma konečne dobehne a predbehne niečo z množiny Passat, Octavia a staršia Audina, to tiež. :-)
Horšie je, ak sa na „dokazovanie sa“ sám seba vyprovokuje *otec rodiny v Octávii* s potomkom stojacim medzi prednými sedadlami a maminou vzadu (cestou z BA ešte v piatok). Pocit, že sa ma snaží práve on dobehnúť po mojom odswiftovaní z obce pred neho, som s ním nezdieľal s nadšením. Divné mrazenie som mal asi iba ja. V každom prípade, keď som mal nohu z plynu, tak ma, zrejme víťaziac, „trhol“. Lenže to už som bol v odbočovačom pruhu brzdiac na bežnú prepravnú rýchlosť v periférii mesta.
Po mojom pestovateľskom úspechu *“Dracanea je nezmar“* mi otec podsunul *paradajkový ker* v kelímku od horčice. Pokúsim sa prinášať horrorové scenáre spojené s mojim úsilím. Dracanea verzia 2 (prvá zhilovyschla) z troch kúskov pozostala iba jediná, druhú som zo zeminy vytrhol po tom ako jej začali schnúť a padať listy. Dračí pozostalec sa tvári akoby mu to vlialo optimizmu do žíl.
Unavený som.

Môže sa Vám ešte páčiť...