Zmysel existencie

Nemajte mi to (autor, fanúškovia, moralisti) za zlé, len sám na to tak hľadím. Nechápem zmysel existencie a hlavne využiteľnosť webu Feed.sk
Je to niečo skombinované s blogportal.hlava.net, weblogy.cz, weblogy.sk a podobnými sajtami.
Lenže to má zásadné nedostatky, ktoré zmysel celého webu akosi posúvajú do roviny, keď si kladiem otázku „na čo je to dobré“. Autorov pohľad pochopiť viem. Dokázal zostaviť načítavanie RSS desiatok webov, ukladať si ich do databázy a potom zobrazovať.
Ale frontend webu je pre akéhosi pomyselného čitateľa podľa mňa nevhodný. Prečo by ho mal zaujímať zoznam posledne pridaných webov.
Prečo sa k novým článkom na registrovaných weboch dostane až po niekoľkých kliknutiach a to dokonca posledný klik ani nijako nenaznačuje, čo sa vlastne po kliknutí zobrazí (či zostanem ešte na feed.sk alebo už rovno pôjdem von z webu).
Feed.sk nemá ani nikde viditeľný zoznam posledných správ. Nemá zrejme ani nejaké Globálne RSS. Nevidím nikde ani vyhľadávanie. Nevidím ani nejaké nadštandardné možnosti typu „web 2.0“ alebo aspoň hodnotenia webov, možnosť zlepšovať či zhoršovať postavenie jednotlivých webov v katalógu. Nevidím žiadne logické poradie záznamov (žeby abecedné bolo to najlepšie?).
Nerozumiem zmyslu existencie tohto webu. Okrem obligátneho uspokojnenia autora z prekonaniu jeho vnútornej potreby po realizácii podobného systému.
PS: prosim, nepíšte mi sem anonymne protiútoky proti mne. Je to detinské. A už žijem dosť dlho na to aby som pochopil, ako reaguje urazené ego. Ak som sa dotkol ega, prosím zamysli sa nad tým, či nemám náhodou pravdu. A zamysli sa nad tým, či sa ti nevenujem práve preto, že ešte vidím nejaký potenciál v tebe. Absolútnym sračkám aké na webe existujú sa takto rozsiahle nevenujem. Takže Feed.sk nepatrí medzi sračky :-) pretože aspoň precvičila vývojárske schopnosti autora.
Len si nemyslím, že propagácia Feed.sk na vybrali.sme je predčasná. Chudák čitateľ SME.sk ani netuší ktorá bije, keď si zobrazí Feed.sk na obrazovke.

Môže sa Vám ešte páčiť...

28 komentárov

  1. sloper píše:

    Cakal som, kedy sa do toho opries :-) Aktualny zmysel, v tomto stave, zatial takisto nevidim, len v backlinkoch…
    Este ma napada – nejde len o skladacku v niektorom cms? Ak je to vlastny vyvoj, potom autor sa skutocne nevybral vhodnou cestou a prajem najdenie tej vhodnej, zaujimavej…

  2. XThom píše:

    Moja návšteva feed.sk bola v štýle „prišiel, wtf, odišiel“ :)
    Ale vážne. Myslím, že keď sa autor posnaží, do roka tromfne Google Reader ;))

  3. rony píše:

    pre mna je ucast tam iba backlink. ale okrem toho, ze katalog ma tento zmysel je predsa isty zmysel aj v praktickosti. a ten mi unika.
    u weblogy.sk dajmetomu nejaky prakticky zmysel chapem aj ked v dobe RSS mi aj ten celkovo unika.
    ale feed.sk nema ziadnu nadhodnotu: ako RSS citacka je to nemotorne, ako katalog je to viac ako nedoveryhodne: ja som si naozaj nazov mojej stranky nepredstavoval tak ako je tam predvedeny (ta ludova tvorivost mi naozaj vadi: bud som spravodaj.madaj.net alebo som proste spravodaj so zalinkovanim na moje url – ale to je fuk, nevadi mi to).
    stale v tom nieco chcem najst :-)
    podla mna je tam pouzita nejaka kniznica v php, co nacitava rss
    vazne by som rad vedel, ci je to len tupe nacitavanie rss dokolecka alebo to ma vazne nejaku inteligenciu.
    inak je viditelne vsetko rozhranie navrhnute priamo autorom. cize vlozena praca v tom je.
    no co s tym dalej? neviem :-)

  4. Gabriel píše:

    Nie som autor webu, ale treba si trosku uvedomit, ze kazdy clovek musi niekde a nejako zacinat a ucit sa. Nikto ani ty si z nicoho nic napostavil web aspon trosku kvalitativne podobny feed.sk. Preto mi pride trosku trapne z tvojej strany sa takto verejne cudovat. Namiesto toho by bolo urcite osoznejsie, ak by si autorovi svoje pripomienky napisal osobne s ripadnym navrhom na riesenia. Tak ako si to urobil tu na webe to vyznieva ako vysmech a nie ako snaha. Ano, mas pravdu, na svojom webe si mozes pisat a robit co chces a nikto to nema pravo komentovat… samozrejme, rovnako ako aj autor feed.sk.

  5. rony píše:

    [4] a cital si vetu: „Takže Feed.sk nepatrí medzi sračky :-) pretože aspoň precvičila vývojárske schopnosti autora.“?
    ci mam autorovi robit konzultanta? je k tomu nejaky dovod? prepac, som az prehnane konstruktivny, obvykle hodnotenia mozu byt strucnejsie.
    autor si ma SAM najst konzultanta, ktory mu menej zavisle a zvonku zhodnoti aplikaciu. ak to nerobi, tak selfmade aplikacie takto dopadaju. pri najlepsej snahe urobit uzitocnu aplikaciu nakoniec to vyznie ako nepouzitelna vec. to je normalne a velka vacsina aplikacii, ktore sa riesia ako napodobneniny sa nikam inam ani nedostanu.
    Gabriel: som jeden z teamu ludi, ktori robili komplexne pripomienkovanie pre system Bloguje.sk niekolko rokov od vzniku tohto systemu (cize par mesiacov pred jeho zverejnenim).
    som clovek, ktory masivne pripomienkoval vyvoj citacky RSS Point.
    to len vyber z veci, ktore obvykle robim pre radost z veci.
    ano, vyberam si projekty, ktore maju zmysel a je ho vidiet.
    Feed.sk by som si nevybral pretoze v nom nevidim ani po masivnom prepracovani ziadny bonus navstevnikom. Ja ho nevidim a je mi jedno, ze mi sem napise tristo lud, ze oni vidia.
    Niekolkokrat sa mi stalo, ze autor nepochopil moje pripomienky, ako pises PRIAMO zaslane, a zautocil na mna invektivami.
    Ale ano, mas pravdu. Napr. serveru firmy Sunnysoft som poslal par mensich pripomienok a na druhy den ich realizovali. Videl som, ze to bolo iba obvykle pozabudnutie. Ale ako mam hodnotit Feed.sk – pozabudnutie? Ten web potrebuje kompletne prepracovat rozhranie, logiku, proste kvanta prace.
    Nepustam sa do prace, ktorej koniec nevidno.

  6. Gabriel píše:

    Mne len stacilo vysvetlenie, k comu je dobry zapis ako tento. Akosi som nenasiel jeho zmysel. Ak to ma byt len vyliatie si srdca, tak beriem, ale s tebou mi to akosi nejde dokopy, kedze som zvyknuty od teba citat plnohodnotnejsie texty.
    A nechcem Ta urazit, ale takmer vzdy je na skodu, ked vsetko posudzujeme iba podla vlastneho pravitka a vlastnej paradigmy. A myslim si, ze Tebe sa to stalo prave teraz. Take it easy. Domena predsa nedeleguje to, ze autor na nej MUSI postavit pouzitelne a ucelne internetovadlo :) Aj keby tam postavil porno stranku, tak teba je do toho nic a pohorsovanie sa nad tym, preco to alebo ono na tej stranke je alebo nie, je tak trosku strata vlastneho casu, nemyslis?

  7. rony píše:

    [6] podnetom bola propagacia Feed.sk na vybrali.sme.sk, ktora je podla mojho nazoru predcasna.
    Takze „domena nedeleguje atd“ by bolo ok. Ale ja som nasiel odkaz na vybrali.sme.sk, takze s kozou na trh prisiel Feed.sk a ja som neurobil nic naviac a iba som si to vsimol. Projekt som zachytil pred niekolkymi mesiacmi a vtedy som mlcal presne ako hovoris.
    Nevidim ale dovod preco sa nevyjadrit.
    To je cely kontext, ktory si nemohol zachytit :-)

  8. Gabriel píše:

    Myslim, ze sa predsa len dopatras odpovede na svoj udiv :)
    http://medialne.etrend.sk/blog/idealne/post/528/Feed.sk—slovenska-RSS-citacka?

  9. rony píše:

    [8] uz som tam hodil par komentarov :-)

  10. Ivan Suchy píše:

    A o co Ti vlastne ide? :) Chces nam ukazat nejaky Tvoj vytvor? Nabuduce skus patrat na http://www.archive.org.

  11. rony píše:

    [10] ak nevies, tak to neries.

  12. Ivan Suchy píše:

    Ja neviem, polozil som nejake nezrozumitelne otazky? Ktoru nemam riesit, prvu, alebo druhu? Ak Ty mozes plut do tvare ludom, ktorych absolutne nepoznas, tak potom sa Ta ja mozem slusne spytat, na zaklade coho hodnotis moju pracu (najma ak si mi nedal ziadnu moznost vyjadrit sa v tomto nechutnom clanku).
    Iste mas na to urcite predpoklady a tymi v tomto pripade moze byt napr. odkaz na nejaky web, ktory si od podlahy sam programoval a dizajnoval. Nemylim sa, ak poviem, ze sam seba nazyvas webdizajner vsak?
    Skusim sa opytat este raz? Kde na webe najdem Tvoju pracu? Na ICQ nie si, tak sa musim pytat takto a mozno je to lepsie. Nech aj ini vedia z coho pri svojich „hodnoteniach“ vychadzas.

  13. rony píše:

    [12] nehodnotim teba.
    vyjadrujes sa teraz. aku moznost si chcel?
    tych webov je viac, no nechapem, ked nabuduce povies, ze ten rozok je nechutny, tak si spomen, kolko rozkov si ty upiekol. ano, detinsky urazeny argument „kritizujes ma, ale ty nedokazes to alebo to“.
    ja vychadzam z toho, co som napisal horevyssie. ak v tom hladas mantru boziu, tak do toho ta nesmerujem.
    fakt je ten, ze miesto toho, aby si sa kludne spytal, kde vidim problem, tak tu poskakujes ako urazeny pajac a snazis sa zo mna urobit debila.
    zahmleny zrak a hormon ti nepomozu v citani.

  14. Ivan Suchy píše:

    Viac webov? Myslis par drupalov a mozno wordpressov. Inak nic. Debila samozrejme z Teba robit netreba … ved koho ineho moze takto vytocit jeden link :)

  15. rony píše:

    [14] ani jeden drupal, ani jeden wordpress. a nic ma nevytocilo, kde na to chodis?
    to, co predvadzas je urazena slepota autora? inak si neviem predstavit ako si mohol prehliadnut jednoznacne povedane vety. zacitaj sa poriadne, skus pochopit, ak niektore vety nejdu pochopit, spytaj sa na ich vyznam, ja poviem ci som to myslel ako odfajcenie a ponizenie autora alebo nie. Ale ja nie som ten, kto sa snazi personifikovat projekt a cezen ponizovat jeho autora.
    o co sa ty uz od prvej spravy snazis naozaj dokonale.
    ak mas pocit, ze som ta ponizil, tak este chvilu to skusaj a zhovadis sa sam, co nebolo mojim planom ale kam chces, tam sa dostanes.
    je mi srdecne jedno, co si dokazal, co robis ine, kto si, kolko toho vies. viem iba jedine: Feed.sk je amatersky volnocasovy projekt, ktoreho uzitna hodnota je zdaleka nenaplnena a zapada medzi desiatky dalsich „citaciek“, ktorych existencia spociva len v tom, ze si jej autor na nej realizoval nejaku svoju potrebu. to je potialto ok a aj som to spomenul (len ty nevidel). A potom tu je len taka blbina, pohlad s otazkou: K comu je to dobre? a na tuto otazku ja najst odpoved neviem a pochybujem, ze ju najde ktokolvek, kto sa pozrie na uvodnu stranku feed.sk
    povedal som ti: ak nevies, neries.
    pre mna za mna ak sa mi chces revansovat, napis o Spravodaji aky to je amatersky projekt a nezaujimavy web, ktory nemoze nikoho zaujimat :-) a podpis sa „nikto“ :-) pretoze ja ti pod tvoj nazor nepridem pisat nezmysly o tebe, ktore si vycucam z hlavy a nebudem ti pisat „a teraz mi ty ukaz, ked ma kritizujes, co si ty ine dokazal“.
    Opakujem sa uz :-)

  16. Ivan Suchy píše:

    Opakovanie je matka mudrosti. Ja som sa pytal prvy a uz 2x a musim sa aj treti, Ty totiz stale nechapes, ze mna nezaujima co si myslis o feed.sk, ci sa ti paci, alebo ci ho pouzivas.
    Mna len zaujima na zaklade akych skusenosti feed.sk hodnotis a Ty na to stale nevies odpovedat. Miesto toho tu hovoris o nejakych hormonoch a rohlikoch … predsa ked chcem piect rohliky, musim vediet urobit cesto a zakurit, inak sa ma stale niekto bude pytat, u koho som sa ucil piect.
    Naco si pisal tento clanok, ked Ta unavuju komentare :) Ved ich uzavri a hotovo.

  17. rony píše:

    [16] a ja znovu opakujem, citaj. citaj, mas to o niekolko komentarov vyssie, mas to v celom spravodaji, mas to priamo v clanku.
    mudremu napovedz… komentar [5] a tam najdes co sa pytas. nestaci?
    co by malo stacit? :-)
    nie. ak chces hodnotit rozok, nemusis byt pekar a ani pekar ta neodpalkuje s tym, ze kolko si napiekol rozkov ked o tom jeho rozku sa vyjadrujes. tak sa v tom nevrtaj. ja nechcem piect rozky a ani ty, ked nabuduce povies, ze rozok je nechutny predsa nebudes musiet k tomu vyhlaseniu preukazat svoje pekarske schopnosti. ak po tomto priklade spekulujes, tak potom ti zelam vela stastia, moc sa zaoberas kritikmi ako kritikou. a to je mozno problem :-) nie moj. nie problem mojich schopnosti, ani mojich skusenosti. tvoj. tvojich. :-)
    pokial sa vyjadrujes slusne a k veci, komentare nemam dovod riesit. ani invektivy neprekrocili unosnu mieru :-)

  18. Ivan Suchy píše:

    Ach, cislo 5. Myslis tu zmienku o „konzultantovi“, ktory pripomienkoval bloguje.sk (mimochodom nechapem co ste tam konzultovali, preklady do slovenciny?) a nejaku citacku rsspoint? To ma byt to co Ta opravnuje sa rano zobudit, zbadat nejaky link, ktory niekto pridal na vybrali.sme.sk a hulakat na tomto a inych blogoch, ako velmi je Tvoje konzultantske citenie dotknute existenciou feed.sk?
    Vies, je to zaujimave. Na tomto blogu nie je jediny clanok resp. komentare kde by si niekoho nepourazal, samozrejme taketo chovanie Ti robi navstevnost a to je aj dovod preco si napisal tento clanok. Inak by si o feed.sk pisal uz 16.12.2006, ale pripustam, ze vtedy si este nemusel mat dost skusenosti.
    Niektori ludia jednoducho potrebuju obsah a je im jedno, ako to dosiahnu. To ze si najproduktivnejsi SK a mozno aj CZ komentator, ktory uverenil uz mozno 70 000 komentarov na inych weboch len kvoli backlinkom, pricom sam nieco take svojim citatelom neumoznuje (ved preco rozdavat pagerank) ani nebudem spominat.
    Neboj sa rano sa objavi niekto kto sem napise aby si sa na to vykaslal a Ty budes moct so ctou vycuvat. A ja Ti to dovolim.

  19. rony píše:

    [18] ano, opravnuje ma to. nijako sa ma feed.sk nedotkol. reci mas kopec, vysledok je feed.sk :-) zelam ti vela invencie do vyvoja :-)
    preco by som mal o feed.sk napisat v decembri? mal si kopec casu z toho nieco urobit. preco by som ho znosil uz vtedy? mohol som, ale vsetko potrebuje cas. aj vyvoj.
    zvysok su tvoje blablabla, ktorymi len ukazujes, ze mas kopec reci o mne ale ani jeden jediny argument k feed.sk, ani jednou vetou si nepovedal, ze sa mylim, ze som nieco uzasne na nom neobjavil a prave to si zasluhuje uznanie a pozornost. nic. vobec nic. iba skusas invektivami vsetko mozne proti mne. skus ukazat ci vies z feed.sk spravit slusny projekt alebo mlc. radsej mlc :-) ja hovorim iba o feed.sk, nie o tebe, nie o mne. nie o tom, co som ja dokazal. iba o feed.sk :-)
    tu nejde o to, aby si mi preukazoval, co som ja zac. ale za co stoji feed.sk. To sa pokus urobit, nie pre mna, pre seba a pre ten projekt :-)
    sklzavas do roviny, ktora ta necti. este raz si precitaj clanok. ja nie som ten, co sa ta snazi urazit alebo ponizit. ja nemozem za to, ze to beries osobne. len zopakujem: este som tu nepocul od teba nic o feed.sk, nic, cim by si vyvratil moje hodnotenie.
    je to moje hodnotenie, nie celeho sveta. ak ti zalezi na mojom hodnoteni, potom zrejme pre teba nejaky vyznam ma. preco si to tak pripustas?

  20. rony píše:

    A už žijem dosť dlho na to aby som pochopil, ako reaguje urazené ego. Ak som sa dotkol ega, prosím zamysli sa nad tým, či nemám náhodou pravdu. A zamysli sa nad tým, či sa ti nevenujem práve preto, že ešte vidím nejaký potenciál v tebe. Absolútnym sračkám aké na webe existujú sa takto rozsiahle nevenujem. Takže Feed.sk nepatrí medzi sračky :-) pretože aspoň precvičila vývojárske schopnosti autora.

  21. Ivan Suchy píše:

    Tato debata nie je o feed.sk, tato debata je o Tebe, presne v zmysle otazok, ktore som polozil v komentari cislo 10. Spytal by som sa Ta na to uz davno, nie som tu prvy krat, ale az teraz sa ma to tykalo.
    Otazky si zodpovedal, vraj v komentari cislo 5. Nech si kazdy na zaklade toho urobi nazor na to nakolko su nielen toto, ale aj ine Tvoje hodnotenia na spravodaji relevantne.
    O feed.sk mozeme debatovat, ked sa nabuduce slusne opytas, inak to pre mna nie je tema a frazy o urazenom egu si nechaj, mohol by si si konecne vymysliet aj nieco originalne.

  22. rony píše:

    [21] v tom pripade sme offtopic. toto je clanok o feed.sk nie o mne alebo o tebe.
    ak nemas k clanku co povedat, presnejsie k feed.sk, tak nema zmysel aby si pokracoval vo vymene sprav.
    vsetky tvoje komentare su uplne mimo obsahu clanku, nedoplnaju ho, nevyvracaju ho, proste nic z toho.
    ak sem mienis dalej pisat, uz budem reagovat iba k tomu, co sa bude tykat feed.sk
    pekny den zelam :-)

  23. Ivan Suchy píše:

    Nie sme off-topic, mohol som Ti k feed.sk „nieco“ povedat, ale to by si musel mat iny charakter. Problem je totiz v tom, ze niekto vie polozit 5 elementarnych otazok a potom pise a niekto najprv pise a potom sa pyta, obhajuje svoj nazor a stazuje sa, ze mu neodpovedaju. Vsetko na co sa pytas, si si davno precital na medialne.sk a teda odpovede poznas. Ak si chcel pocut nieco ine, mal si mi poslat link na tento clanok a nie cakat kym si ho vsimnem. Odjakziva plati, ze ked chceme odpoved, tak sa pytame toho kto moze odpovedat.
    Zda sa, ze sa z toho chces vyzut :) tak aby som ta udrzal v kondicii, prezradim Ti odpoved na zakladnu otazku a sice, ci ma zmysel aby feed.sk existoval.
    Ano ma. Kazdy web ktory niekto navstevuje ma zmysel minimalne pre toho kto ho navstevuje o tom niet sporu, naco by tam inak chodil a zaroven neexistuje web, ktory by mal zmysel pre vsetkych. To je moj nazor, ktory nechava priestor aj tomu Tvojmu.
    Nie je mojou povinnostou vyvracat Tvoj nazor pretoze mi na nom nezalezi, to_na_com_mi_zalezi je, aby si nabuduce, skor nez sa do niekoho pustis zhodnotil, ci by nebolo vhodnejsie najprv sa pytat :) Ver mi, urcite Ti odpovedia.
    K Tvojej iniciative, ze budes reagovat len na to co sa tyka feed.sk sa nemozem pripojit. Na to je totiz neskoro.
    O … dakujem :)

  24. rony píše:

    keby ti na mojom nazore nezalezalo, tak tu nepises uz neviem kolku spravu :-)
    z nicoho sa nevyzuvam, od zaciatku ti odpovedam rovnako: bavme sa o feed.sk alebo o nicom inom:
    „komentujete príspevok (nie erupcie Slnka) a nemýlite si komentáre s kvákacími fórami a chatom. “
    Cize moje pravidla su jasne. Vratane toho, co je podla mna mimo temu.
    A uz v clanku som napisal:
    „prosim, nepíšte mi sem anonymne protiútoky proti mne. Je to detinské. A už žijem dosť dlho na to aby som pochopil, ako reaguje urazené ego. Ak som sa dotkol ega, prosím zamysli sa nad tým, či nemám náhodou pravdu. A zamysli sa nad tým, či sa ti nevenujem práve preto, že ešte vidím nejaký potenciál v tebe. Absolútnym sračkám aké na webe existujú sa takto rozsiahle nevenujem. Takže Feed.sk nepatrí medzi sračky :-) pretože aspoň precvičila vývojárske schopnosti autora.“
    cize ak si reagoval ako si reagoval, tak si:
    1. pouzil osobny protiutok „ked ty hovoris, ze moja babovicka je zla, tak ukaz ake robis ty“ plus pokusy previest debatu na to, co viem ja a co som urobil ja.
    2. ani naznakom si nekomentoval clanok
    3. neprecital si si poriadne ani cely text a nespytal si sa ani raz na to, ako co myslim a rovno si si z toho uzatvoril, ze teba osobne chcem ponizit
    4. nepovedal si ani slovo o samotnom projekte
    Tieto veci by som ocakaval a potom by som na teba neposobil tak ako na teba posobim. Melies si svoje, tak si mel.

  25. Ivan Suchy píše:

    Tie hlasky o protiutokoch mas v kazdom prispevku, len na Teba nikto neutoci :) Ludia iba hovoria opacne nazory, co Ti nevyhovuje.
    (1) no musel si nieco urobit, ked vies napisat taky clanok
    (2) nebola mi dana moznost nieco komentovat, teda nie taka, aka sa zvycajne dava … pred zverejnenim clanku, aby sme sa vyhli nevyvazenosti spravodajstva. V Tvojich komentaroch uz ziadnu konkretnu otazku nevidim. Aj Gabriel Ti napisal, kde najdes odpovede.
    (3) samozrejme, ze sa nepytam co si myslis, to sa pytam vtedy ked mi na nazore druhej strany zalezi a jedine o co sa tu cely cas snazim je, aby kazdy kto to cita pochopil, ze Tvoj postup je slusne povedane zvlastny.
    (4) vsetko co mozem povedat je na medialne.sk a opakujem, nic si sa nepytal :) Keby si sa pytal, mohol si tu mat podobnu odpoved … aj s podakovanim.
    Mal by si byt konecne konkretny Robert a povedat o co Ti islo, ked si pisal o nedostatkoch feed.sk a zaroven neinformoval jeho majitela, ze mas take a take otazky. Mne to naozaj nedava zmysel :)

  26. rony píše:

    [25]
    (1) priklad s rozkom je presny. mozem skritizovat auto, rozok, obraz. nemusim nutne mat za sebou mnou vyrobene auto, rozok, obraz.
    (2) toto je weblog. z podstaty je subjektivny a nevidim ziadny dovod aby som pracoval ako novinar ako sa mi snazis vnucovat
    (3) ked ti na tom nezalezi, preco tu tolko komentarov od teba je?
    (4) ja som sa ale nepytal a ani nechcel.
    Konkretny? V com preboha? Vsetko co som chcel povedat je v clanku. Co hlbsie v tom preboha hladas? Proste som povedal, ze feed.sk zatial nema prilis velku uzitnu hodnotu alebo ja ju tam nevidim. Vidim v tom pracu, to ano. Vidim v tom, ze to nejako funguje. Ale zmysel celej stranky mi proste niekam unikol. Pokial mi nie je z puhej navstevy jasny jej zmysel, tak v tom bude mozno problem. Pretoze jediny jej vyznam, FAKT SA OPAKU?JEM, je v tom, ze si autor precvicil svoje vyvojarske schopnosti ale tym to aj skoncilo. Clanok na medialne som komentoval a pripajam sa aj dalsim tajomsim komentatorom.
    Toto nie je spor JA vs. TY s nejakym nedopovedanym skrytym umyslom. Ty ho neustale hladas a nejako nie si ochotny pochopit, ze nijaky nie je. Tvoje meno viem z tychto komentarov a na rovinu, na tvojom mene nezalezi. Ani som ho nevedel, ked som pisal clanok. Bolo mi to uplne jedno, kto tu stranku robil.
    Ty mas stale asi pocit, ze som si potreboval buchnut do nejakeho Sucheho a hladal som aktivne na com by som si buchol. Asi tak si to myslis? Ak ano, tak je to chyba.
    Naozaj som sa iba pozrel na feed.sk, zistil som, ze spred roka ziadny pokrok, videl som „propagaciu“ na vybrali.sme, tak som chcel iba napisat, ze propagovanie tejto stranky je trochu predcasne a mozno by sa na tom malo dost popracovat aby z Feed.sk bolo vidiet aky ucel vobec ma.
    Ak nie si ochotny TOTO pochopit, tak stracas tu cas, pretoze toto je moje stanovisko a pokial ho neprijmes a neustale sa budes domahat toho, aby som ti povedal „ano chcel som dodrbat riadne Sucheho, lebo ho nenavidim“, tak si vazne uplne mimo. Mimo mimo mimo mimo. :-)
    Preco by som ta mal informovat o nedostatkoch?
    Preco si ty mna neoslovil, aby som ti povedal svoj nazor?! Ha?! preco? mohol si to najprv urobit skor ako si zacal propagovat feed.sk, nie? (to je len dovedene do absurdna, tvoja otazka, preco som ta neoslovil a presne tu istu odpoved aku sa mi chystas napisat si otoc naopak a budes vediet, co ti odpoviem na „preco si ma neinformoval o nedostatkoch“).
    Preboha clovece, vyjdi von, zamysli sa uz nad tym, co hovorim. Ty mna vobec nezaujimas, neutocim na teba. Hovorim svoj nazor a ten nie je nutne konzultovat, tak ako ty nebehas s kazdym nechutnym rozkom za pekarom.

  27. Ivan Suchy píše:

    Aaale … ja si naopak myslim, ze si si ma celkom oblubil. A vies ze som chcel ist do banky? :) Pekny den.

  28. Piki píše:

    [Ivan] Naozaj by ma zaujímalo, aký je zmysel existencie, ideový zámer, biznis model, cieľová skupina pre feed.sk. Ak keď ste si tu s ronym tak pekne OT podiskutovali, zaujímalo by ma, aký je zmysle tvojej existencie? Keď o tom radšej diskutuješ ako o svojich projektoch, asi sa skôr dočkám odpovede na druhú otázku. Ale nad tou prvou si fakt lámem hlavu.