Oživujem iPhone (hotovo)

21.00 – rozbaľujem
23.15 – Jailbreak pomaličky dokončujem a ťahám update na 1.1.2
01.36 – TurboSIM naprogramovana z AT&T karty, ale zaujímavé je, že O2 SIM mi funguje ale Orange SIM *nie.* Hľadám kohokoľvek, kto na iPhone s TurboSIM funguje s Orange SIM (vďaka)
Telefonovanie som už odskúšal, SMS tiež.
14.30 – už teraz viem, že mobilné prehliadanie webu je u iPhone také, že všetky mne známe mobily a to vrátane PDA sa nechytajú. O tom sa momentálne ani nedá diskutovať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

21 komentárov

  1. tybi píše:

    Heh, hodnotný post :). Dúfam, že sa ti pri rozbaľovaní nič nestalo :))).

  2. depi píše:

    Gratulujem k novej „masinke“ :)

  3. rony píše:

    Posen so safari ale orange sim as este vzpiera

  4. MiPo píše:

    Gratulujem, si sa konecne dockal:-)

  5. Mac píše:

    Gratulujem a teším sa na hodnotnú recenziu, už mi lezú na nervi všetky tie trapné časopisové kde donekonečna stále opakujú veď ono to nemá GPS… No a čo, veď je to telefón a ešte k tomu na zábavu a nie navigátor.
    Pripomína mi to časi (ktoré som samozrejme nezažil), keď na naše územie prišli prvé automobily a ich vlastníci sa navzájom všetci poznali :)

  6. rony píše:

    [5] najlepsiu recenziu napisal uz marigold. ja sa sustredim na moje pohnutky, moje predstavy a potreby,

  7. mylan píše:

    Som iPhone positive už asi mesiac, čo mi došiel z USA. Ten prvý moment, pri jeho rozbaľovaní pamätám :-) Gratulujem :-)

  8. emmacore píše:

    Kamarat si nechal poslat iPhone. Po par dnoch ho predal – liezli mu na nervy detaily typu komplikovana synchronizacia s PC a podobne. Ja som celkom spokojny s HTC Touch az na to, ze mi uz museli menit zakl. dosku (mam ho od jula, ci augusta) a surfuje sa s tym uplne mizerne dokonca aj s Operou. Ale nevymenim Windows Mobile za pohodlie iPhonu. iPhone sa asi nikdy nebude dat normalne synchronizovat s kalendarom Outlooku a uz vobec nepojde z neho potvrdzovat meeting requesty. Holt, kazdy ma ine potreby.

  9. rony píše:

    [7] ja ta chapem :-)
    [8] ja ta chapem :-)
    poviem ti k tomu svoje: WM poznam ako svoje boty a uz to neprekroci svoj tien. Nemam naladu menit telefony zakazdym ako sa zmeni verzia WM. Synchronizacia s iTunes AZ tak zla nie je ale iPhone je skor na zabavu ako na „menezerske“ synchronizovanie s Outlookom. Ja to vlastne ani robit nebudem. Takze meetingy mi zilou netrhaju. Ani vo firme nikto poriadne nepouziva taketo veci a priznajme si – telefon som si kupil sam, nie firma. Takze asi tak :-) Momentalne si s iPhonom uzivam mobilny internet doma. To mi vrcholne staci :-)

  10. bsa píše:

    ad [9]
    k tomu WM iba dodám, že tiež som už lámal palicu na WM a potom prišiel samsung. Nie je čo riešiť, telefonuje to (narozdiel od HTC a podobných), funguje to, synchronizuje to. Od rozbalenia po komplet nahodenie (ak máte exchange) to trvá presne 17min aj s prvým full synchro mailov. A to mám v tom také blbosti ako zvonenia na určité osoby, plus certifikáty atď.

  11. rony píše:

    [10] mna WM uz proste tak nebavi. cim viac do toho vidim, tym viac sa mi to zda ako „madridske mydlo“ – proste zlepenec miniaplikacii – akoby jeden dialog robil cinan, druhy poliak, treti brazilec a potom to nejaky tatar daval dohromady. nemienim rozvijat flame na tuto temu, propagacii WM som venoval kvanta pismen v spravodaji v casoch, ked vacsina dnesnych „nedam na HTC Touch a e-ten a bla bla a bla dopustit“ pchala prstiky striedavo pod pampers a na displej tatovej nokie.

  12. bsa píše:

    ad [11]
    teraz mimo WM, tá moja reakcia iba smerovala k tomu, že môžeš mať čokoľvek (dobré) keď to zbastardí výrobca je to nanič. Nechcem byť falošným prorokom ale čoskoro sa také niečo stane apple. Postupne naberá na tržnom podiele a je iba otázkou času kedy sa začnú mastiť klony (myslím tým klony a nie kópie) a kedy 4 ríša začne „regulovať“ aj apple.

  13. rony píše:

    [12] zatial to ma z prirodzenych pricin este dost casu :-)
    to WM – aspon u mna ma rovnake problemy aj na PDA aj na smartphone (riesitelne ale mozno komplikovanejsie ako by mohli). Fakt, ze niekto „vybastli“ zjednodusenie a nalepi to nan popiera koncepcnu chybu :-) – nechcem tu nic predhadzovat ale na iPhone som nastavil EDGE napisanim par znakov – na PDA som internet rozbehal raz pred rokmi, na smartphone ani nechcem spominat na tu anabazu :-) Ono to vlastne za to ani nestoji – ani inet na PDA ani na smartphone pretoze dnes mi je uz WM takmer k nicomu.

  14. bsa píše:

    mam iphone aj wm ale fakt neviem čo ti nešlo rozbehať na gprs na wm :)
    myslím, že je to rovnako „zložité“…
    a keď sme pri tom iphone tak na ňom mi kua vadí, že nemá keyboard, nedá sa na tom rozumne vytáčať keď je človek v aute :)
    A nadôvažok s nokia ck-15 mi to robí psie kusy, napr. po zdvihnutí čakám 8sec kým ma niekto počuje.
    A aj iné veci ma tam dokážu naštvať… ako na každom phone…

  15. rony píše:

    [14] mne neslo jednoducho spravit na PDA z mobilu modem (PDA bez GSM) – to nastavovanie je neuveritelne zlozite. Predstavujem si to asi takto: OS zisti, ze je prepojeny cez BT s nejakym mobilom, tak ak chcem ist na inet, proste sa cezen prepoji (alebo toto prepojenie uplne zakazem ale dodatocne). Podobne funguje iPhone – ak nie je Wifi, ide cez EDGE (ak to nezakazem). Ale spojazdnit PDA + mobil = nocna mora :)
    u iphone som iba napisal kamsi o2internet (asi preto, ze som nemal AT&T v dosahu) :-) inak by mi to zrejme fungovalo aj bez toho.
    vytacanie v aute? neriesim a nikdy nepochopim PRECO to je nutne nejako riesit – u nikoho a nikdy. Clovek zacne byt frajer, ked nebude musiet auto ani riadit ani v nom telefonovat :-) To je ale vedlajsie – ja povazujem teflon v aute a na uchu za nieco, co by malo byt postihovane odobranim vodicskeho bez moznosti „vybavit si to“.
    Ale mozes si dat na to 1 tlacitko dole vytocenie jedneho cisla. Doporucujem 158 :-)
    A odkedy mas iPhone? :-) uz 1.1.2 OOB alebo este tie starsie? Ja som myslel, ze v sirsom okoli som jediny :-)

  16. bsa píše:

    ad auto: potrebujem vytacat cisla, na ostatne mam sadu. A vytacam zvacsa nieco zo speed dialu takze klavesnica je nutnost aby som nekukal na displej. Aj ked teraz som si dal taku sadu s displejom (nokia ck15w – svina nevie diakritiku z wm) takze mozem hladat cisla aj vrtenim ovladacom.
    ad edge: situacia pda+mobil != situacia iphone. Pohladam nejaky stary kus co ma BT a edge a skusim to na iphone, ci to pojde. Ale este lepsie skor novy kus co ma 3G a ci to vobec pojde :) A tak ako pises o iphone mi funguje kazdy mobil s WM. Ale nerozoberajme to dalej aby sa to nezvrhlo na wm vs iph.
    iphone mam nie jeden ale viac, vzhladom na to, ze som sa k tomu dostal ako slepe kura k zrnu (obcas si nieco poslem z us a nejako sa mi pribalili k tovaru 2ks a 1 mi zostal). Potom sa ten prvy pokazil tak cestoval „za mlaku“ a prisiel mi druhy. Tak mam dva ale dufam, ze 3tieho mi ich nejaky nedockavy typek zaplati a pojdu prec. Na otazku fw znie odpoved .2 aj .0
    Nastastie/bohuzial nie si jediny siroko daleko, ak chces zoznamim Ta s chlapcami co sa tomu venuju relativne hobby-profi tu v BA.

  17. rony píše:

    [16] ja ale naozaj nedokazem rozbehat moj ipaq s mojim mpx220 aby som mohol z toho PDA inetit :-) ale uz mam iPhone a uz to nepotrebujem riesit :-) Proste je to na moj vkus prilis zlozite – trebalo do PDA vkladat rozne AT sekvencie a proste vsetky navody boli podla mna zlozitejsie ako by som cakal. Nic viac som nechcel povedat :-)
    no u iPhone sa do toho dostavam, su tu len niektore veci, co sa mi momentalne zdaju obtiazne riesitelne – napr. slovenske pomenovanie mesiacov a dni v kalendari alebo aj vkladanie SK diakritiky cez klavesnicu si ziada dost reverzneho inzinierstva. Nastastie NETRVAM na vkladani diakritiky :-) a slovenske mesiace su len akademicka otazka ako nutnost. Vacsina veci je v iPhone uz prirodzenou vlastnostou :-)
    Ako som uz viackrat spomenul: zasadnou vlastnostou je prave Safari a na WiFi :-) u mobilneho inetu, ktory musim platit je to horsie prave s tym platenim pretoze je to tak pohodlne, ze nevnimas.
    Co ma najviac mrzi ale zaroven velmi tesi je fakt, ze Apple to tu nepredava :-) Pokial mi bude fungovat ten moj tak budem radsej kym ich bude co najmenej :-) zasa je tu pre zvysok sveta korytko N95 :-)

  18. bsa píše:

    finalne k gprs: skús to rozbehať s iným phonom z iphone bez použitia telefónnej časti, bude to to isté
    ad predaj na SK: neboj v januári/februári to vypukne, ale cena bude zlá tak to nebude mať každý druhý človek.
    ad browser: to je posledná vec čo potrebujem, jedine čo by spasilo (u mňa) iphone keby mal aspoň 640×480 ale to by už mal veľký displej a to by už nebol relatívne malý phone. A najmä, ako náhle to nemá synchro s exchange je to pre mňa bezcenná krabička.
    To sú tie rozdielne potreby.

  19. rony píše:

    [18] iPhone ako modem nejde urcite (nema take moznosti).
    predaj u nas: moc zatial neverim tomu, ze by uz teraz v zime siel iphone aj u nas. ale je mi to primerane jedno :-)
    ved jo :-) ja som hladal browsovatko.
    v principe by som s tymito vlastnostami prijal tiez nieco s obrazovkou 4″-7″ ale ked nie je, tak nie je.

  20. bsa píše:

    ad [19]
    nerozumieme sa. keď sa dostaneš na msn pingni ma, ak budem u konzoly tak vysvetlím.
    Mimochodom šnr/pf…

  21. EDGE píše:

    TEXTFILE Hoj mam problem s IPhonom neviem sa pripojit na internet ani youtube vypisuje stale nieco o EDGE … viete mi s tym poradit? nemozeto byt SIM kartou ?