Zaujímavý rozdiel medzi WM a iPhone

Všetci, ktorí oba typy týchto prístrojov dlhodobejšie používajú si to určite všimli.
Kúpite si holé WM zariadenie a začnete k nemu pridávať aplikácie. Po čase narazíte na vlastnosť tohto OS: neukončuje aplikácie a necháva ich spustené pričom samotný OS sa rozhoduje, či ich ukončí alebo nie. Lenže používatelia sú mrchy a chcú presný opak toho, čo chce OS. Takže jednou zo základných aplikácii je „prepínadlo“ spustených aplikácii, ktoré prekryje túto funkciu tým, že pridá vpravo hore menu s možnosťou aplikáciu vyhodiť z pamäti okamžite. Samozrejme naďalej sa OS stará o vyhadzovanie zavadzajúcich aplikácii z pamäte. A sme spokojní.
Kúpite si holý iPhone a začnete k nemu pridávať aplikácie. Po čase narazíte na vlastnosť tohto OS: ukončuje aplikácie po stlačení Home a samotný OS sa rozhoduje, či vôbec niečo beží na pozadí (obvykle nič naviac). Dokonca samotní autori aplikácii síce môžu prinútiť aplikáciu bežať na pozadí ale OS im k tomu kladie dosť prekážok a ak by chceli byť autori korektní pri programovaní vlastne sa im takúto aplikáciu nepodarí spraviť. Takže hľadáme možnosti ako mať na pozadí spusteného klienta pre IM a keď sa nám to darí, sme spokojní.
Prší.

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Bolek píše:

    Kupil som si holu mlokiu E51 so symbianom a okrem jimma na ICQ a opery som si ani nemusel nic pridavat, aby mi fungovali zakladne veci, vsetko tam je a po drobnych premiestnovackach zakl.obrazovky vsetko funguje tak, akoby som chcel, na rozdiel od niekolkohodinovaho nastavovania WM alebo iPh.
    Zistujem, ze uz neplati, ze symbian je pomaly slimak, SMSsky sa mi otvaraju rychlejsie ako na ajfone alebo tytne, menu je svizne, wifi a ine pripojenie na net pracuje vynikajuco, nepada… normalne som za tie 2 tyzdne prekvapeny.
    Asi by som si vedel predstavit aj nieco so symbianom (ale s vacsim displayom) ako hlavny telefon;-)

  2. rony píše:

    [1] jo ale idea clanku nie je o tom, co pises.

  3. OttY píše:

    Mám Ťa chápať tak, že máš problém na iP nechať bežať klienta IM na pozadí a pracovať v inej aplikácii?

  4. emmacore píše:

    Asi som objavil novu feature WM v HTC Touch :-) Niekedy, ked otvorim wordovy dokument a ukoncim Word Mobile, zostane nieco visiet v pamati. Vsetko sa tvari ako ukoncene, ale dokument nejde vymazat alebo presunut. Blbe je, ze potom prestane fungovat ActiveSync a teda Touch nejde synchronizovat s PC – co je hlavny dovod, preco mam zariadenie s WM (ale mozno to spolu nesuvisi a je tam este iny bug). Pomoze len hard reset. Kedze nemam chut kazdych par dni nanovo vsetko nastavovat po hard resete, opat navstivim servis.

  5. rony píše:

    [3] v principe ano, je to problem. Teda, ak sa to neurobi presne tak ako v pripade WM, ktoremu tiez treba nejako prikazat, aby aplikaciu sam od seba neukoncil.
    Na WM telefone som napr. nedokazal dlhodobo udrzat IM klienta spusteneho. Vzdy po opatovnom starte nabehol odznova.
    [4] hej, toto je dosledok. Ale nainstaluj si tam nejaky Prepinac uloh, tym potom killujes aplikacie miesto odsunutia do pozadia. To nie je uloha pre servis ale pre aplikaciu, ktora zmeni predstavu OS o tom co ty chces :-)
    Pre WM PDA je to prva aplikacia, ktoru nutne musim mat.

  6. emmacore píše:

    [5] V Touchi take nieco uz je. Vola sa to Task Manager for Pocket PC, copyright priamo od HTC. Lenze v mojom je nejaky problem. Do servisu telefon ponesiem tak ci tak. Praskol mi kryt a okrem toho casto pri telefonovani druha strana pocuje ozvenu. Tak si necham aj nahrat novsi firmware, mozno iniciativne vymenia zakl. dosku (uz ju 2x menili, z toho raz zbytocne). Akoze Touch je velmi fajn telefon, len keby som ho za 9 mesiacov neniesol tretikrat do servisu. Holt, nie je to Subaru :-)

  7. rony píše:

    [6] hm, to nemohli rovno balit v krabici dva kusy?

  8. bsa píše:

    ad [6]
    načo si kupuješ také veci ako vyrába HTC :), ono je to pekné ale skôr či neskôr skloníš pokorne hlavu a budeš hľadať niekoho kto robí telefóny s WM a nie WMPDA s telefónom.
    Skús ťamťung i780 až na jeden bug, ktorý neviem vždy replikovať (ak je prvá synchro via wifi tak ďalšie via 3G už nejdú äresp. idú ale nejde PPTP)) to šlape ako hodinky, všetko čo bežný človek potrebuje je inhouse (dokonca aj opera), jediné čo chýba sú google maps a skype (aj to nie všetkým) a cena slušná.

  9. emmacore píše:

    Ťamťung s takou vybavou za 15 tisic je fakt vyborna cena. Na HTC sa mi pacia prkotiny ako today tema, task manager, comm manager, program na zdielanie internetu (pri tom poslednom si ale nie som isty, ci je od HTC alebo sucast WM). Takze netreba doinstalovat nic podobne ako Spb Mobile Shell. Touch je navyse aj maly, takze ide nosit vo vrecku nohavic. Lenze, ked sa bude dalej takto kazit, asi fakt kupim Ťamťung. Dik za tip.

  10. bsa píše:

    no aj ťamťung si už doblastil nejakú vlastnú populárnu farbičkovú tému. U neho síce nie je bundled toľko aplikácií ako u HTC ale na bežnú prácu úplne v pohode.
    A nestojí 15tku ale tesne pod ňou :) http://eshop.irdistribution.sk/WEBForms/frmTovarEdit.aspx?tovarid=1001743
    A ako subaristovi Ti to dám za nákup.

  11. emmacore píše:

    [10] Velmi pekne dakujem za ponuku. Mozno ju vyuzijem. Teraz dam este jednu sancu HTC a uvidim, co s tym urobia. Ak to nebude fungovat, necham si vratit peniaze (po tretej chybe by to nemal byt uz ziadny problem).