Fáma: Apple iPhone aktivácia a 32 gigový model

Fámy, ktoré by možno potešili hovoria o možnosti návratu domácej aktivácie iPhone a o 32 gigovej verzii iPhone 3G.
História: prvý model iPhone (predávaný iba v U.S.A. a neskôr v troch? ďalších krajinách) fungoval pri predaji jednoducho. V predajni ste si kúpili iPhone. V ňom už bola vložená SIM karta a spojazdnenie telefónu sa robilo doma. Nainštalovali ste iTunes a v ňom telefón sa telefón aktivoval, čo bolo v podstate niečo ako uzatvorenie zmluvy s GSM operátorom.
S modelom 3G však nastal obrat a pri predaji iPhone bolo nutné už v predajni uzatvoriť zmluvu o poskytovaní GSM služieb. Netreba hovoriť prečo sa tak stalo.
Jedným z problémov je, že kým v prvotnom režime bol predaj otázkou pár minút, tak pri podpisovaní zmlúv bolo nutné s klientom stráviť viacej času.
Réžia je zrejme vysoká a pokiaľ sa očakávajú vyššie predaje, tak je celkom možné, že práve možnosť aktivácie „doma“ cez internet môže vrátiť telefónu atraktivitu voči iným telefónom – v predajni kľudne môžu iPhone znova predávať ako rožky a všetko si klient urobí doma v kľude alebo si trebárs počká a pol hodinu (dajme tomu) rieši nejaké kolónky.
Druhá vec na rade je model s 32 gigami na palube. Tak toto je správa, ktorá by zapla vo mne uvažovanie, či skutočne už ten 3G chcem. Môj hliníkový má totiž osem giga. Štvornásobná kapacita by mi na chvíľu vyriešila problém, čo s počúvaním hudby – proste by som tam mohol mať tisícku skladieb a opäť by som zabudol na nutnosť si „tam niečo nahrať kým som pri kompe“.
Počkáme – uvidíme.
A áno, ty nechápeš, čo na tom iPhone všetci vidia, veď je to len neschopný telefón, čo nevie Bluetooth, MMS (a zabudol som spomenúť ešte…). Jaj, a už ti lezu na nervy tie oklamané ovce.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. HoP píše:

    Mám také první hliníkový 8GB model, a nevím jestli by mě i těch 32GB dokázalo přesvědčit k upgradu na plastové tělo. Za rok bude určitě uvedena nová gerenace, a já osobně tipuji návrat k hliníkovému pouzdru. Sice mám z 8GB volných asi 50MB, ale jsem ochoten se kvůli hliníku uskromnit :-)

  2. keli píše:

    velmi podobny nazor mam aj ja. Aj ked musim priznat ze umelohmotne puzdro na 3G mi v ruke sedi lepsie a hlavne neni ako mydlo a nesmyka sa ako moj stary hlinikovy 1G iPhone :)

  3. eLKa píše:

    keli, taky mam ten pocit pri drzeni 3G a 1G. Muj stary hlinikovy mi sice jeste nikdy z ruky nevyklouzl, ale myslim, ze je to otazka casu.

  4. rony píše:

    [3] nalepovacia zadna stena z koze to vyriesi.

  5. dmiba píše:

    No ja mam 3G 16GB a zatial v ruke drzi dobre, tiez som nebol nadseny z plastu, ale nie je to ten „divny cinsky za gumov smrdiaci plast“, naopak je celkom fajn, akurat tie packanice na ciernej vidiet dost.
    A 16GB mi zatial plne staci, hudbu tam nastrkam a furt je miesta dost. Takze asi zacnem na WC pozerat nakoniec nejake tie serialy :) co don nasypem.

  6. eLKa píše:

    [5] seriály na WC jsou problem. Clovek si odskoci v praci na pet minut a vyleze za 22. Spolupracovnici se divi, ze mysleli, ze uz sel domu :)