Naozaj mi stačí Ping.fm?

Nie. Samozrejme fajn služba, kde jedným zápisom ho narvem do mojich účtov všade možne. Zásadným problémom tejto služby je jej jednosmerka.
Dokáže obslúžiť odoslanie stavov a mikroblogových zápiskov do pár desiatok služieb. Len ich nakonfigurovanie je síce zdĺhavejšie ale predsa len by sa to už asi nedalo urýchliť.
Bohužiaľ chýba interaktivita. Na Jaiku idem aj preto, aby som si pozrel posledné zápisky ostatných a to mi Ping.fm nezobrazuje. To isté platí o všetkých službách.
Dokonca Facebook to v samej podstate robí (ak si v ňom podobným systémom zaevidujete vybrané sociálne weby) a tak sa na stene príspevkov objavujú zmienky o tom, že niečo pribudlo na mojom blogu, na Jaiku, na Delicious.
Pokiaľ si Ping.fm zobral za úlohu – 1x píšem a publikujem na 100 miestach, tak to splnil. Či je to vhodné pre notorických grafomanov a šíriteľov viery (spamu), to neviem. Mne tam chýba práve väzba na cudzie príspevky.
Preto Ping.fm je pre mňa nepohodlný.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. emmacore píše:

    „vhodné pre notorických grafomanov a šíriteľov viery (spamu)“ – to sa moze pacit R. Sulikovi alebo tej babe zo zastrckoveho referenda, ktora spamovala :-)

  2. rony píše:

    neberiem to spamovanie tragicky no musim povedat ze ak by to bol jediny minus bod tak je to vlastne dobre. Myslim u Sulikovho teamu. Pokial sa niekto z nich nerozhodne k protiutoku invektivami voci tym ktori im pripominaju tieto aktivity ako nie moc ohladuplne. To sa dufam nestane pretoze im to iba uskodi, co by asi bola skoda.

  3. takto.sk píše:

    Nedávno som písal o pingu na svojom blogu tak sa môžem podeliť o svoje skúsenosti. Každý používa social networkingy a mikroblogging inak. Rovnako aj ping. Ping používam keď niečo potrebujem niekomu zavesiť na nos. Väzba na cudzie príspevky sa podľa mňa nestráca. Keď mám chuť čeknem RSS naozaj dobrých mikro zdrojov alebo vybehnem náhodne pozrieť vrabca na streche alebo facebook. Na updatovanie je však ping oveľa praktickejší. Keď človek updatuje a najprv sa ide preklikať cez nové správy na facebooku alebo twittri tak sa stráca pohotovosť. Cez talk alebo gmail je v rámci môjho systému práce ping updating instantný.. A spätná väzba z facebooku mi aj tak chodí na gmail, takže nič dôležité nepremeškám. Pre mňa ping víťazí v pohotovosti. V tom som nenašiel v inom nástroji zastúpenie.. no jednoducho treba počkať kým to google nevymyslí lepšie :)