Komentujte výber TV a receiveru

V predbežnom pláne mám kúpu:
TV: 46″ SAMSUNG LE46A786 viac napr. u alza
Dôvody: väčšia uhlopriečka ako terajší TV, FullHD, LED podsvietenie (lepšia čierna)
Receiver: YAMAHA HTR-6130
Dôvody: vraj dobrá značka, má to FM tuner, hlavne kvôli prepojeniu PCH s priestorovým zvukom.
Repro riešiť nebudem, mám Panasonic domáce kino a repro z neho použijem. Bohužiaľ subwoofer nebudem mať aspoň nie hneď.
Diaľkový ovládač bude terajší Logitech Harmony One. Celá tá výbava musí byť „vyladená“ hlavne kvôli Popcorn Hour. Kúpu DVD prehrávača nemám v pláne a ak už, tak hocičo s HDMI, je mi to jedno. Klasické televízie pôjdu s najväčšou pravdepodobnosťou z Orange.
Dávam to sem len kvôli tomu, aby ste mohli hodiť konkrétne skúsenosti, rady, pripomienky. Nie názory na to aký blbý je to výber bez ponuky alternatívy. Diskusie o tom, či bude na Slovensku MPEG2 či MPEG4 mám na háku a rady typu „čakať“ sú tiež zbytočné, čakanie ovládam samostatne :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. bsa píše:

    keby si tak napísal cenový strop tak by to bolo jednoduchšie. K tomu LCD iba to, aby si si mrkol sharp a k receiveru ak ide o cenu pozri onkyo.
    Zvyšok na nejakom kecálku keď nebudem mimo BA

  2. sloper píše:

    Mam uz pocit, ze 9 z 10 blogerov nakupuje Samsung LCD TV. Nezalozime na fejsbuku skupinu? :-)

  3. qiwi93 píše:

    tiez mam samsung, zatial som spokojny, je to asi to naj na trhu, takze dobry vyber.

  4. rony píše:

    [1] 60 za obe, receiver je k plastovym reprakom :-)

  5. bsa píše:

    veď práve, že za rozumnú cenu už budú u onkyo celkom hrajúce repro a to lcd (hoc aj ten samsung) bude bez problémov. Koľko stojí tá yamaha?

  6. rony píše:

    [5] 5000,-
    tie repro su z domaceho kina panasonic, v klude mi stacia.
    hlavne aby som zladil parametre TV s Popcornom :-) a potom konecne poriesil akotak zvuk, tam mam podmienku aby to bolo priestorove :-) ziadne dalsie naroky.
    Ten receiver ma aj verziu za 10 tisic ale jediny rozdiel medzi nimi bola pripojka na volaco od apple a bluetooth = k nicomu.

  7. bolek píše:

    Ta yamaha ma iba 2 HDMI vstupy. Pripojis pukanec, dvdecko a koniec. Teraz ti to mozno staci, ale neskor budes chciet pripojit aj hraciu konzolu, bluray player, nejaky novy prijimac pre kablovu/satelitnu/dvb-t TV alebo … (skratka nieco, co sa presadi za 3-5-10 rokov). Mozno sa oplati uz aj mysliet trosku do buducnosti a poprepajat to pekne elegantne do receivru cez hdmi a neriesit obraz a zvuk zvlast alebo maturovat s prepajanim snur.
    A mozno sa kukni aj po receivroch, ktore uz vedia vsetky tie nove „HD-zvuky“ a za par rokov ti staci uz iba dokupit lepsie repraky a nebudes musiet vyhadzovat celu yamahu (alebo co si kupis) ako teraz ten panasonic;-)

  8. rony píše:

    [7] ok, to je najlacnejsia znesitelna varianta, v HDMI poziciami mas pravdu, o kolko su teda drahsie receivery s vacsim poctom HDMI vstupov? Ak je to nad 10 tisic, tak to je uz relativne moc :) *s receiverom si musim dat poradit, lebo mne sa zdaju vsetky rovnake*

  9. mekelle píše:

    tv mam cerstvo samsung a som spokojny, aj ked ja nie som velmi narocny:) Kazdopadne, bolek ma pravdu v tom, ze HDMI nie je nikdy dost:)

  10. rony píše:

    [9] na druhu stranu, ak ma HDMI vstupy TV, tak taka herna konzola moze ist rovno do telky s tym, ze zvuk pojde z TV a basta :-)
    Lenze ked tie 3 a viac HDMI in stoja okolo 20 a viac tisic, tolko nedam k plastovym chrchatkam.