Marketplace pre Windows Mobile

Marketplace pre Windows Mobile by mal byt centrálny web stavaný pre mobilné zariadenia určený na nákup aplikácii z jedného prostredia a hlavne podobne ako AppStore – netreba pobehovať z PC po internete a bojovať s rôznymi platobnými systémami. Iste, pre WM už existujú rôzne eshopy na software avšak všetky vyžadovali PC s internetom a v podstate „manuálne“ narvanie aplikácii pomocou inštalačného programu pre PC (!!!).
Je to dobrý krok pretože situácia na WM vyžaduje mimoriadnu zbehlosť majiteľa a jeho schopnosť dovybaviť si svoje zariadenie programami z kategórie „ak o nich neviem, nemôžem ich oceniť“. Toto radšej vysvetlím…
Majiteľ WM môže byť zanietený fanúšik a tomu je v princípe fuk, či má alebo nemá komfortný systém na inštaláciu aplikácii. Takto doteraz funguje WM a nikto v tom nevidí problém.
Akurát, že nejaký konkurent vyvinie pre svoje hlúpe zariadenie systém, ktorým si úplný debil dokáže do neho dostať hocičo, čo ten systém ponúka.
Vtedy nastáva problém. WM nemá v rukách len fanúšik ale asi aj človek, ktorý nemá chuť, čas a asi ani schopnosti ho doširoka skúmať a vlastne ho dostal do rúk inak ako konkrétnym cielením svojho záujmu. Vtedy buď na to má „človeka“ alebo skončí s tým, čo vybalil z krabice.
AppStore ukázal, že to ide a dokonca obchodne skvele funguje. Ja osobne v AppStore trávim pomerne dosť času – priznám sa, že hľadám alternatívy k WM aplikáciam, ktoré mám na svojom PDA (a už mi stačí si len vyberať, nie odpovedať na otázku, či vôbec existujú).
Takže: veľa šťastia MarketPlace. A hlavne si to niečím nepokaz.
via MSMobiles.com

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. emmacore píše:

    Presne. WM vyzaduje urcity skill. Pokial neurobia fungujuci jednoduchy blbuvzdorny system, WM nikdy nepredbehne iPhone a ani len Symbian (kedze so Symbianom sa lepsie telefonuje).