Chytľavá hra: Modern Conflict

Chytľaviek nie je príliš veľa druhov a obvykle sa obmieňa tá istá sada princípov. Dnes predstavím hru tohto typu.
Dávnejšie na iPhone hrávam Galcon a táto hra jednoznačne stojí za to. Pre iPad som už jej verziu znovu nekupoval ale natrafil som na Modern Conflict.
icon
Princíp vychádza z toho istého ako Galcon. Polia v ktorých sa „rodia“ bojové jednotky, ktoré môžem posielať do susedných polí. Nepriateľské polia bojujú s prichádzajúcim vojskom a podľa sily (počet, typ) ubránia alebo podľahnú. Zmyslom hry je zničiť nepriateľské polia a zabrať ich.
Galcon je situovaný ako planéty a vesmírne súboje (s veľkou fantáziou) a Modern Conflict je skôr tankovo-helikoptérová.
V Modern Conflict sa jednoduchosť Galconu skrýva do pozadí, ktoré tématicky smerujú do rôznych misií a hlavne nemožno odkiaľkoľvek napadnúť čokoľvek. Tanky môžu jazdiť len po vyznačených cestách. Niektoré polia sú rovnako ako v Galcon väčšie a „rodia“ rýchlejšie. Iné polia sú už rozvinutejšie a v Modern Conflict nájdeme jednoduché nebránené polia ale aj také, ktoré majú rôzne silnú obranu.
V poliach s obranou kapú v ňom kempujúce jednotky menej. Platí aj to, že útok vrtulníkmi na tanky je menej účinný a naopak.
mc
Modern Conflict má síce už aj príznaky väčších hier a to rôzne kampane ale aj tak ich nebudete príliš registrovať – ťažko sa rozozná, čo ste vlastne absolvovali. A tak budete Modern Combat hrať stále dokola a tak je to vlastne dobre.
Hodnotím MC veľmi dobre a investíciu určite neoľutujú tí, ktorí si na hranie vedia vyhradiť maximálne päť minút aby mohli po hodine spokojne odložiť iPad na stôl.
iTunes: Modern Conflict HD

Môže sa Vám ešte páčiť...