Prístup ku koncesionárskym poplatkom cez web

Koncesionárske poplatky pre rozhlas a televíziu obvykle uhrádzame pomocou zloženky na pošte, cez SIPO a pod. Keďže už okolo nich bolo niekoľko „afér“ týkajúcich sa vymáhania nedoplatkov a ľudia častokrát netušia, že nejaké vôbec existovali, tak je tu nakoniec jedna pomôcka.
Môžete si na webe http://www.rtvs.sk/ zriadiť konto, kde je toto možné sledovať. Je to podobné tomu, čo prevádzkujú elektrárne. Na zriadenie konta je potrebné jedno číslo, ktoré nájdete na zloženke (evidenčné číslo). Potom samozrejme funkčný e-mail, ktorý je zároveň názvom konta (táto „móda“ ma vytáča).
Môj pokus o zaregistrovanie nakoniec zlyhal na tom, že ešte nemám potvrdzovací mail :-) Asi som si ho dal na mailovú adres, ktorú nemám smerovanú do gMailu.
Doma som nakoniec potvrdzovací mail našiel. URL v maili bola divoko formátovaná – opäť to programoval nejaký databázový maniak, ktorému na tvare URL evidentne nezáleží :-) ale nakoniec som sa dnu dostal. Systém je extrémne jednoduchý ale nebudem tvrdiť, že aj rýchlo pochopiteľný. Na jednej stránke hneď vidíte, či evidujú nejaký nedoplatok. Tuším včera som poštovou poukážkou platil ale zaevidované to ešte nemajú (nekritizujem).
Aktívna operácia je snáď iba zmena spôsobu platby a hlavne periodicita platieb.
Len tak zo zvedavosti by som rád vedel, či tento frontend na web bol nejaká zákazka alebo to urobili vlastnými silami. Celkovo to pôsobí ale aj poskytuje služby na úrovni malej násobilky (nekritizujem, konštatujem, že tam nie je nič svetoborné, čo by bolo treba vyvinúť).
V mojej snahe obmedziť vlastné míňanie času a peňazí obiehaním len kvôli tomu, aby som zaplatil dane a takéto sprostosti, som sa dostal zasa o kus ďalej. Môžem si hneď skontrolovať, či je všetko ok. Po elektrárňach ďalší bod.
Keď objavia ešte ďalšie spôsoby ako integrovať platenie do svojich systémov… ale nešpekulujme.
Užitočné informácie prináša SME.sk v článku o koncesionárskych poplatkoch.

Môže sa Vám ešte páčiť...