Máš svoj videoarchív v mp4 ale prehrávač len Flash?

Narazil som na podivný prípad. Donedávna som si myslel, že trvanie na Flashovom plugine (prehrávači), ktorý natiahne zo servra video a zobrazí v prehliadači, je tak trochu trvanie na nejakej kontinuite svojho servera. Naviac ak všetko video mám v súboroch s kodekom, ktorý sa len tak zo dňa na deň nedá previesť do zrozumiteľného stavu.
video


Lenže ja som minulý týždeň narazil na videoserver, ktorý má všetko svoje video v správnom kodeku. Tieto súbory aj posiela do svojho Flashového prehrávača akoby sa nič nedialo. Proste to video je v skutočnosti prehrateľné aj na mobilných telefónoch.
Lenže majiteľ videoservera proste neurobil a zrejme ani neurobí nič, čím by popri Flash prehrávači poskytol tieto videá aj spomenutým mobilom. Nemusel by urobiť vlastne nič. Stačilo by jednu podmienku, či použiť nejaké z techník zámen prehrávačov.
Doteraz mi všetci tvrdili ako nutne nutne nutne musia mobily prehrávať a podporovať čokoľvek obskúrne a takéto videoservery predhadzovali ako príklady, že majú video neprehrateľné v takom hlúpomo mobile. Poznámka: nejde len o mobil ale aj o rôzne multimediálne prehrávače a televízory schopné cez internet si natiahnuť video.
Vôbec tomu nerozumiem. To video ide bez úprav zobraziť. Akurát nie z webstránky.
sony-bravia-kdl46we5b
Teraz premýšľam, či nad tým webservrom nespravím nejaké rozhranie, ktoré by parsovalo originál a zamieňalo prehrávač za normálny. Alebo nespravím, lebo celý obsah toho videoservra ma príliš nezaujíma.
Zaráža ma to tým viac, že ak by túto prácu urobili už oni, tak ľudia sa nebudú snažiť urobiť si to po svojom a tak majú od začiatku nad tým vládu a riešiť to zo svojho pohľadu. Napríklad vsúvaním reklám (bŕŕ) – ale kto by sa v tom hrabal, ak už je to hotové, že?

Môže sa Vám ešte páčiť...