Čítačka ekníh Wooky bleskovým pohľadom

Máme tu prvú tunajšiu ebook čítačku previazanú s internetovým obchodom knižiek. Bleskové zhodnotenie.
raj-knih-wooky-kolaz


Stiahnutie univerzálky (pre iPhone a iPad jedna aplikácia) bezproblémové. Na spustenie musím založiť účet a uviesť aj svoje telefónne číslo – príde mi SMS s kódom na potvrdenie. Robte to radšej pri počítači :-)
iPhone verzia: odpisujem ju. Vážne a kvôli jedinému detailu. Okraje. Nechápem, ktorý blbec nakukal komu, že text MUSÍ mať okraje. Fakt vážne tomu nerozumiem. Zbytočne mi zo šírky textu ubrali celý centimeter. Nechcem to. Ale nemôžem to zmeniť. Ďalej nehodnotím, prechádzam na iPad verziu. Tam tuším ten istý problém ale nebude mi až tak vadiť.
iPad verzia je natiahnutá iPhone verzia. Žiadne zmeny v prospech UI, ktoré má iPad predsa len odlišné – no toto nemusí vadiť. Okraj tam mám. Už centimeter z každej strany. Nevadí, ale chcel by som ho zmeniť.
Má však negatívne zobrazenie (okamžite prepínam). Plus. Aspoň o tomto počuli.
Zmena typu písma je LEN na tri možnosti – patkové, nepatkové a čosi čo nazvali PROPORCIONÁLNE. Lenže ide o NEPROPORCIONÁLNE písmo. Ľudia, čo robia knihy by mohli prebehnúť základy typografie. FAIL. MEGA FAIL a viem, že to zosmolil nejaký programátor, ktorému všetko mimo počítačov príde ako z iného vesmíru. Nabudúce to po ňom skontrolujte.
Stránkovanie: slabina čítačky. Veľká. A opäť zlá výstupná kontrola. Na najjemnejší dotyk to začne blikať, stránkovať a blbnúť. Nesmie. Má to fungovať takto: položím prst a až ked ho zdvihnem, tak sa prestránkuje. Predstavte si ako to robí maniak: palec na okraji obrazovky, chcem prestránkovať, posuniem na obrazovku a zasa posuniem preč. Takže sa mi to celkom nenáročne prestránkuje. Chápete? Wooky to nedokáže.
Musím totiž položiť prst a posunúť gestom doľava. Chápem, treba sa oťukať v elektronických čítačkách a po update to bude už dobre. Dajte si povedať.
Nebudem hodnotiť sortiment kníh, nákupy, spôsob platenia, proste som si stiahol jednu knihu z tých zadarmo. Na to bude čas neskôr.
Zatiaľ dávam čítačke Wooky zelenú so zdvihnutým prstom.

Môže sa Vám ešte páčiť...