Aplikácia Nového Času s predplatným na iPad

Na Valentína som si stiahol iPad aplikáciu Nového Času aby som ju porovnal s WIRED, Computer a podobne. V prvom rade, nejde o známu technológiu Adobe, ktorú používajú už spominaní. Nie som si istý, no zrejme je to zákazková záležitosť a pochopiteľne ide o platený obsah. Presnejšie PREDPLATENÝ. Jedno číslo mi to dovolilo stiahnuť, takže presne viem, či by sa mi tento koncept páčil.
ipad-novy-cas


Hneď na začiatok: noviny sú v aplikácií SCAN. Vzhľadom na menšiu obrazovku je teda zmenšeninou. Nič pre oči dôchodcov. Zoom je síce možný ale zároveň najväčší zabijak elektronických novín som ešte nevidel. Napriek scanom je listovanie relatívne rýchle a bezproblémové (trochu to „bliká“). Vydanie sa stiahne veľmi rýchlo.
Listuje sa LEN horizontálne pričom nechýba možnosť zobraziť náhľady stránok a prstom sa došmrdlať až na koniec novín.
Nemá žiadnu interaktivitu, žiadne aktívne prvky, žiadne videá, žiadne vychytávky. Napriek tomu sa mi to celé javí ako pekná aplikácia.

Cena jedného „výtlačku“ denníka je 0,79 eura (nie som schopný zistiť cenu papierového). Mne osobne sa to zdá priveľa. Ani „len“ 28,99 na 90dní to nevylepšuje. Za to však nemôže ani cena ani predplatné ani app. Jednoducho ma to nezaujíma.

Dopísané po vydaní článku na medialne.sk

Po finančnej stránke sa iPadová verzia oplatí až pri predplatení na dlhšie obdobie. Jednotlivé čísla, ktoré je možné kupovať aj samostatne, sú drahšie ako papierový Nový Čas v stánkoch. Jedno digitálne číslo stojí 79 eurocentov, zatiaľ čo bežné vydanie na papieri stojí 40 centov, sobotné 60 centov a nedeľné 65 centov. Cena jedného vydania je vyššia ako v prípade printu kvôli obmedzeniam Apple, podľa ktorých musí byť hodnota transakcie v AppStore minimálne 0,99 dolára, respektíve 79 eurocentov.

Problém je jasný. Výrazne drahšie jedno vydanie. Klopú mi tu riešenia:
* zrušiť nákup jednotlivých čísiel,
* transformovať 0,79 eurovú položku na kreditné predplatné: povedzme aktuálne číslo (a k nemu ľubovoľné tri-štyri),
* krátkodobé predplatné – aktuálne číslo a ďalšie 3 dni,
Mne by sa páčilo to druhé.
Smola je, že neriešia nákup archívnych vydaní:
* archívne zadarmo(?)
* za totálne nízku cenu,
* plná cena je k ničomu, to už tam nemusí archív ani byť.

Môže sa Vám ešte páčiť...