Konečne mám iPad Air 2 a niečo k šestkovým iPhonom

Po dlhých týždňoch čakania som dnes ráno zistil, že môj APR ma nakoniec priamo na predajni pár kusov Air 2. Konkrétne 128GB WiFi verzia, ktorá aspoň sa mi zdalo, bola neustále nenaskladnená. Tak som si ho bežal kúpiť a už ho konečne mám.

Apple iPad Air 2

K iPadu veľmi stručne. Mám už iPad Air a nepovažujem za nevyhnutné upgradovať ak to nepovažujete za životnú príležitosť alebo máte racionálne dôvody: teraz máte príliš starý model, máte model s malou kapacitou, nemáte vôbec žiadny tablet alebo máte rôzne napodobeniny.

Pre mňa je dôvodom, ktorý snáď pochopíte (nie ako dôvod pre seba), že má TouchID – tento prostriedok považujem za konečne použiteľný spôsob ako pohodlne uzamknúť iPad a zabezpečiť jeho dáta len pre mńa. Nepraktická vec, ktorá nič viac nerieši. Druhý aspek je, že OK, 32ky som doteraz kupoval a je na čase si dopriať (proste som v terajších iPadoch príliš často uvažoval, či tam nejakú hru nechám alebo nie, či do neho nenacpem viac fotoalbumov a rolu hrá aj neustále sa zväčšujúce Others).

Nakoniec pre mňa je iPad prioritným zariadením – aj keď ho vonku možno u ľudí nevidíte tak často, je to sofa zariadenie, tak si myslim, že jeho používanosť a rozšírenosť je možno väčšia ako pohľadom zvonka odhadujete. Aj preto, že viac vidíte ľudí s iPhonmi a máte ich za pozérov.

Venoval som si tmavosivú verziu iba s WiFi. Jeden čas som mal model s GSM ale dopadlo to ako nevyužitá vlastnosť a tým pádom o sto eur zbytočne investovaných, ktoré mohli ísť do väčšej kapacity.

Nakoniec Apple vynechal 32kový storage a za cenu bývalej 64ky mám 128ku. Čo je mimochodom bežná kapacita diskov v Macbookoch Air s ich SSD (aj keď dnes už skôr čakám, že to Apple vzdá a túto kapacitu už prestane do MBA dávať).

Apple iPhone 6 grey

Pri kupovani iPad Air 2 som si konecne mohol prezriet iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

iPhone 6 padaju vsetky zabrany. Napriek tomu, ze DIZAJN rady iPhone 4, 4S, 5 a 5S povazujem za najpodarenejsi v historii iPhonov (najma po nepodarenych mydlach 3G a 3GS) ak pozriem na dalsie znizenie pocitu hmotnosti, znizenia hrubky (pozitivne hodnotim) sa telefon v ruke drzi skvele, ovladatelnost obrazovky je NENARUSENA a majitel 5 a 5S v nej neuvidi zasadne obmedzenie.

Nakolko nosim telefon v obale, tak mi pride samotny 6 na pocit klzky, no ten isty pocit mam pri drzani 5S bez obalu.

Dizajn je pokracovanim prveho modelu iPhone, co od zaciatku hodnotim pozitivne.

Videl som vsetky tri varianty – aktualne mam gold 5S a musim priznat, ze TouchID so zlatym kruzkom sa mi paci daleko viac ako cierny TouchID. Povazujem vsak zlatu variantu za momentalny ulet a zrejme pojdem do ciernych verzii ako doteraz.

Kedze iPhony neobnovujem vzdy, tak samozrejme pockam do buducorocnych modelov a tak trochu dufam, ze vyjde CISTO CIERNY model, uz teraz je vyhovujuci tmavosivy.

K iPhone 6 Plus len strucne: je to druhy kandidat, pokial by som prisiel k nazoru, ze chcem silnejsie internetovat a mat take zariadenie trvale k dispozicii avsak pevne rozhodnutie je, ze tento navyk este nezmenim a iPhone zostane sekundarnym, marginalnym zariadenim urcenym ku konvencnej komunikacii s pridanou hodnotou obcasneho datoveho spojenia.

Všimnite si, že ma už dlhodobo nezaujíma koľko čoho má ten prístroj. Ani ma nezaujíma, či ovláda nejaké praveké metódy, ktoré tak vytrvale chcete používať. Nemá teda ani slot na diskety. To len pre tých, ktorí by potrebovali obecne znova skomentovať Apple, ovce alebo niečo podobné.

Môže sa Vám ešte páčiť...