Microsoft uvádza manažovací software pre iDevice

Microsoft práve uviedol beta verziu nového manažovacieho softwaru System Center Configuration Manager (SCCM) 2012, ktorým môžete používateľom manažovať ich iPady, iPhony, niektoré Symbian prístroje, Androidové zariadenia a samozrejme stroje s Windows Phone 7.
Tento nástroj umožní správcom „vnútiť“ niektoré nastavenia v prístrojoch, čím môžete začleniť tieto zariadenia do firemných sietí a hlavne odstráni ich nechuť čokoľvek takéto do nich pripájať.
Nedá mi len kritizovať zbabelú politiku blokovania všetkého možného vo firmách, panický strach z možností mať prenosné prístroje pripojené do firemných sietí. Nejde ani tak o vzdialené pripojenie ako o možnosť vnútri firmy ich použiť (napr. v dosahu vnútrofiremnej WiFi) – prihlásim sa do firemnej siete, na stroj sa nahrajú bezpečnostné pravidlá. Samozrejme na firemné stroje s možnosťou VPN a pod. môžu platiť ešte iné pravidlá.
Lenže dnes žijeme v časoch, kedy aj inštalácia bezplatného softwaru znamená niekoľkotisícové náklady a zapojenie desiatok oddelení pomaly po celom svete. Takéto niečo už prejavuje známky chorobnej paranoje.
Zdroj: tuaw

Môže sa Vám ešte páčiť...