Aké chcem služby GSM operátorov v mobilnom pripojení

Trochu porovnávam ponuky, ktoré zachytím na forum.iphone.cz a snažím sa spomenúť si, čo mi tí naši ponúkajú. Som na Orange a tam to viem trochu solídnejšie popísať. Tam ale nechcem skončiť. Skúsim hypotetické služby, ktoré nemajú alebo sú považované za exotické.


DvojSIMka: dopátrať sa a dobúchať k tejto službe je umenie. Neexistuje, aby mi vydali „dvojičky“. Dve rovnocenné SIMkarty. Ako ich používať? Jednu si vložím napr. v aute do zabudovaného mobilu. Alebo mám tablet s možnosťou používať dátové služby. Keď chcem tú druhú použiť, tak prepnem mobil do AirPlane a zapnem to druhé zariadenie. Stále nerozumiem, čo operátorom bráni mi predať dvojičku ku mojej SIM karte. Za jednorázový poplatok.
Dátová SIMka: k mojej obyčajnej SIMke mi vydajú dátovú SIMku (bez hlasových služieb) a naviažu na dátové služby obyčajnej SIMky. Nevidím v tom žiadny problém, dokonca ani pri simultánnom použití oboch SIMiek. Veď si míňam svoje peniaze, čerpám svoje dátové limity. Rovnako by to malo byť za jednorázový poplatok. V časoch, keď sa už ľudia vybavujú tabletmi sa nebojím o zbytočnosť či nezaujímavosť.
ipad-2-cover
FUP miesto platby za megabajt navyše: dnes mi Orange ponúka World, ktorý je dátovým paušálom. V cene je nejaký objem v megabajtoch platný na mesiac. Po vyčerpaní účtujú nejakú konkrétnu čiastku za megabajt. Prečo? OK, chcete riadiť spotrebu a prečo to nie je riešené spomalením prenosu bez inkasovania za megabajty navyše? Konečne chcem pevný paušál s pevnou cenou. U predošlých dvoch nevidím žiadny útok na príjmy operátora (skôr naopak), u tejto služby už zasahujem do cenotvorby operátorov.
Dátové služby zahrnúť do „defaultu“: veľký útok na politiku cien dátových služieb. Neinkasovať ťažké peniaze za mobilné služby cez megabajty. Ak aj nemám špeciálny dátový balíček a „náhodou“ použijem dáta, tak nech sú obmedzené rýchlosťou a čojaviem istý objem mesačne ZADARMO alebo za daný mesiac nech si s mojim vedomím zaúčtujú nejaký paušálny poplatok. Za istých okolností veľmi priateľská služba operátorov klientom, ktorá obmedzí „neočakávane“ vysoké účty nevedomým používaním dátových služieb. Zároveň slušná marketingová záležitosť.
Mobilné dátové služby dať ako bonus k pevnému pripojeniu: ak náhodou váš mobilný operátor realizuje aj pevné pripojenia vášho domova k internetu, tak preboha už ten mobilný internet k tomu pridajte ako pozornosť. Toto už určite nebudú chcieť urobiť.
Roaming: konečne aspoň okolité štáty sprístupniť tak, aby vypnutie dátového roamingu neostávalo ako jediné riešenie pre väčšinu ľudí.
Turistické krátkodobé SIMky: pár dňové „kreditné“ SIM karty na volania, dáta a SMSky, ktoré môžem minúť z daného objemu ceny. Krátka životnosť karty, nezmeniteľné skrytie čísla a rýchle ich rotovanie. Predaj napr. na hraniciach. Trochu zmätený nápad.

Čo by ste chceli vy?

Môže sa Vám ešte páčiť...