Prečo nemá iOS „today“ či dashboard s widgetmi

Patrick Zandl to formuloval pregnantnejšie. Kým na PocketPC ma to spočiatku fascinovalo, tak po pár rokoch som zistil, že Today mám čím ďalej „chudobnejšie“ a už sa mi nechcelo to zapĺňať ničím. Najprv ma zaujali rôzne pidikalendáriky, pidiúlohy až mi začala tá mikronézia liezť na nervy. Miesto prehľadu naozaj len stres :-) a ani sa mi nechce o tom viac rozpisovať. Také to manažérske „kuknem a viem“ je skôr chiméra a núti to vlastne ten telefón žmoliť neustále v rukách.
iphone-4-white


Nakoniec mi prišli viac vhod push notifikácie (pozor nie len tie vyskakovacie okienka) vo forme guľatých čísiel v pravom rohu ikonky aplikácie. V spojení s klasickými notifikáciami je to príjemné a bezobslužné. Pípne, podľa zvuku viem, či je to dôležitá aplikácia a ak mám chuť pozriem na text. Ak zaujme, buď na to mrknem v počítači alebo otvorím telefón. Do tejto miery mi to stačí. Schôdzky vidím v kalendári. Aj tak si musím deň v hlave naplánovať a zhruba viem, čo kam, kde. Nie je to tak, že by som v danej chvíli netušil, kam sa otočiť. Na dôležitejšie schôdzky (kde treba presun) mám upozornenia a to tak, že sú nastavené nielen v telefóne (pochopiteľne synchronizácia).
Posledná vážna vec. Je to môj súkromný telefón. Pokiaľ firma chce, aby som si vedel tieto veci riadiť z telefónu, tak mi taký telefón kúpi. Rešpektujem, že ste sa napr. rozhodli k používaniu vášho súkromného smartphonu na riešenie firemných a pracovných vecí. Pre mňa je priorita kľud a obohnanie stresu múrom. Preto vlastne až tak nepotrebujem, aby sa mi mobil prepínal z „pracovného“ na „domáci“. Dokonca v ňom nepotrebujem ani blacklist (pričom priznávam, že na služobnom ho mám ako nevyhnutnosť).
Patrick to formuloval dobre. Aby nedošlo k omylu, ako u niektorých čitateľov pod jeho článkom. Tí, čo nesúhlasia a dožadujú sa „férových“ možností, to sú práve tí, ktorých ja označujem za geekov. Polovica ich požiadavky je nutkanie „hračičku“ a polovica pocit, že to nutne potrebujú. To sa dá rešpektovať, no je to tak všetko. Našťastie majú k voľbe napr. Android :))) aj keď osobne si myslím, že s ním strávia viac „servisného“ času ako s iOS. Čo je u časovo vyťažených ľudí trochu paradox :)

Môže sa Vám ešte páčiť...