Smartphone & Pocket PC Mag skončil

Kým zamestnanci Microsoftu pracujúci na Windows Mobile majú zabezpečenú prácu vďaka korporátnej štruktúre bohatého Microsoftu, ekosystém Windows Mobile sa začína rúcať: vývojári prestávajú pracovať na softvéri pre Windows Mobile a prechádzajú na iPhone, ktorý sa naučia programovať kde zarobia 100x rýchlejšie, viac, webové stránky o Windows Mobile strácajú vo veľkom návštevnosť, eshopy s WM príslušenstvom bankrotujú. Nie, predchádzajúce slová si nevymyslel neprajník WM, ani kryptopalmista či nejaký pošahaný podplatený analytik alebo obyčajná ovca. Môžete si to prečítať na rešpektovanom msmobiles.com
Správa sa týka ukončenia *jedenásťročného* vydávania známeho magazínu pre majiteľov platformy PPC (neskôr WM). Vydavateľ miesto neho prechádza na magazín s názvom *iPhone Life.*
V prípade, že by niekto mal mať problémy prečítať si pôvodný článok alebo aj samotné vyjadrenie vydavateľa Final Issue of Smartphone & Pocket PC magazine, s dôverou sa na mňa obráťte.
Pekne prosím nesplietajte tu v komentároch nezmysly, ktoré iba spapagájujete.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. sloper píše:

    Citujem ta „prechádzajú na iPhone, ktorý sa naučia programovať 1000x rýchlejšie,“.
    Ja v originalnom clanku ale vidim „prechádzajú na iPhone, kde si zarobia 100x viac“
    A zhodou okolnosti prave v opravovanom useku bude cela pointa…

  2. rony píše:

    [1] vdaka za opravu, sice to nemeni zasadny fakt ale motivacia je inak definovana – peniazmi. 100 alebo 1000: prisaham bohu, ze vcera o polnoci som tam videl tisicku :-) ale to je fuk.
    Ale mas pravdu, o peniaze ide.
    O jednoduchosti programovania sa nedokazeme hadat, nakolko programatorov WM ani iPhone tu nie je vela, aby mohli naozaj potvrdit ako to je :-)

  3. Andy píše:

    rychlost programovania kludne verim, apple ide cestou obmedzeneho poctu prvkov systemu a vyvoja sklada novy program ako puzzle, teda… iPhone sa musi jednoznacne stat platformou, hardver dnes nic neznamena. S Appstore, iTunes je na vybornej ceste, najdalej z dnesnych firiem.

  4. Rene Stein píše:

    msmobiles jako tradicne prehani.
    Skutecne duvody, ktere vedly k zastaveni Smartphone a Pocket PC magazinu jsou jinde, i kdyz to vydavatel Hal samozrejme nikdy neprizna.
    S a PPC magazine jsem mel predplacen 2 roky – problemem casu bylo to, ze nedokazal oslovit svoji cilovou skupinu. Recenze v casopise byly strohym vyctem veci, ktere se daji vycit ze specifikace. Vzpominam si, jak na konci jednoho cisla byla slibena velka exkluzivni recenze MDA HTC Universal, a v dalsim cisle prislo zklamani z podprumerneho nudenho popisu MDA, ze ktereho ani neslo poznat, zda autor vubec drzel zarizeni v ruce.
    V kazdem cisle byl take hloupy life-style clanek ve stylu „juu, na co vsechno se da moje MDA pouzit“ a po pridani „Enterprise“sekce se tiskly nejake priserne ukazky kodu – vyvojare nenadchly a obycejne uzivatele odradily od nakupu casopisu, v nemz jsou clanky, kterym nnejsou schopni porozumet. Csopis byl jakoby pro vsechny, ale nikdo ho asi nedokazal s chuti precist cely.
    To ze se ted chystaji vydavat life-stylove kecy a zvejky o iPhonu, svedci o jejich obchodni strategii vice, nez si mysli. :)

  5. Pavel píše:

    Respektovany msmobiles.com:)))? Autor tohoto webu se opakovane snazil vsemoznymi prostredky dostat do prizne Microsoftu jako MVP nebo do nektere z diskuznich skupin, vzhledem k jeho maximalni aroganci a netoleranci byl vzdy podekovan a odmitnut, takze se z nej stal zavily MS bijec. Problemy casopisu prinasejicim „zhave“ recenze s dvou- a vicemesicnim zpozdenim jsou trochu nekde jinde a jak psal kolega predemnou, o tom jak je iPhone kuuul muze vyjit clanek i s pulrocnim spozdenim a nikdo si niceho nevsimne, u recenze zarizeni je to preci jen problem. Navic tistene casopisy o IT a elektronice maji problem obecne, kdo se zajima o pocitace a techniku nema problem cist si a netu, kde 2 hodiny stara novinka uz je „stara“, takze je s podivem, ze to tenhle casopis vydrzel pytlikovat tak dlouho.

  6. rony píše:

    [4] a [5] vdaka za pohlad do komunity Windows Mobile, ktory by mohol ostatnym citatelom chybat :-)