Formálne ukončenie vzťahu k firmám

Ukončíte zmluvu o poskytovaní služieb s nejakou firmou a už s nimi nič nemáte. Napriek tomu Vám posielajú rôzne ponuky. V skutočnosti by mali vaše údaje prestať využívať alebo rovno zlikvidovať. Pretože výpoveď služieb formulovaná firmou nemusí o tomto vôbec nič hovoriť, odporúča sa použiť nasledujúcu formuláciu.

V súlade s ust. § 20 ods. 3 písm. a), b), c), zák. č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej Zákon), namietam týmto voči spracovaniu mojich osobných údajov – beriem späť svoj súhlas, ktorý som dal vašej spoločnosti písomnou formou. Zároveň týmto žiadam, aby ste (i) v súlade s ust. § 13 ods. 2 písm. a) Zákona zabezpečili bezodkladne likvidáciu mojich osobných údajov, (ii) v súlade s ust. § 13 ods. 5 Zákona bezodkladne skončili využívanie mojich osobných údajov uvedených v § 7 ods. 4 písm. d) Zákona v poštovom styku a (iii) v súlade s ust. § 13 ods. 6 Zákona bezodkladne písomne oznámili každému, komu ste moje osobné údaje uvedené v § 7 ods. 4 písm. d) Zákona poskytli uplatnenie námietky podľa § 20 ods. 3 písm. c) Zákona.

Ona samotná nezabráni, aby také „zlé“ veci robili. Ignoranti vo firmách si vedia spočítať, či toto „riziko“ od nespokojných bývalých klientov znesú. Obvykle s tým nemávajú problém (ono totiž tí, čo si odmávajú použitie adries nemajú neskôr na zodpovednosť riešenie prípadných sporov).
Formulka vyššie je len a len pre samotnú firmu ako pripomeniutie jej povinnosti. V skutočnosti môžete na zneužívanie osobných údajov podať podnet kedykoľvek.
Viac na koniec.sk

Môže sa Vám ešte páčiť...